کد خبر: ۳۲۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۳

تغییرات آب و هوایی، جهان را رو به نابودی می‌برد

براساس گزارشی ترسناک، تغییرات آب و هوایی شتاب بالایی گرفته و جهان را سریع‌تر از هر زمان دیگر به سوی نابودی می‌کشاند. اما راه حل چیست؟
تغییرات آب و هوایی، جهان را رو به نابودی می‌برد

مخاطب 24- در بحبوحه رویداد بحث برانگیز COP۲۸ (کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد ۲۰۲۳) در دبی، گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند که جهان به سمت آینده‌ای خطرناک در حال پیشروی است. این گزارش نقاط اوج جهانی که توسط دانشگاه اکستر و مؤسسه سیستم‌های جهانی انجام شده است را مورد بررسی قرار داده است. در این میان، ۲۶ نقطه اوج منفی ثبت شده که احتمال گرم‌تر شدن زمین تا ۲.۷ درجه فارنهایت نشان می‌دهد.

۲۰۲۳ توسط دانشمندان اتحادیه اروپا به عنوان گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ اعلام شده و این گزارش نیز تاکید می‌کند که اقدامات فوری برای حل این بحران لازم است. در حال حاضر، پنج نقطه اوج در معرض خطر هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به فروپاشی صفحات یخی بزرگ و کاهش صخره‌های مرجانی آب گرم اشاره کرد. علاوه بر این، سه نقطه دیگر نیز در دهه ۲۰۳۰ پیش‌بینی می‌شوند.

این گزارش به صراحت اعلام می‌کند که دوران «کسب و کار به طور معمول» به پایان رسیده است و تأکید دارد که تغییرات سریع در طبیعت و جامعه اکنون در حال وقوع بوده و اگر رویکرد‌های حاکمیتی به سرعت بازنگری نشود، می‌تواند جوامع را تحت تأثیر قرار دهد. اهمیت پذیرش نقاط اوج مثبت مانند پذیرش گسترده وسایل نقلیه الکتریکی در این گزارش به عنوان اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از تغییرات آب و هوایی ذکر شده است.

راه حل مقابله با تغییرات آب و هوایی چیست؟
برای رسیدگی به چالش‌های فوق، این گزارش شش توصیه کلیدی را ارائه می‌کند:

۱. کاهش تدریجی سوخت‌های فسیلی و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای زمین تا سال ۲۰۵۰،

۲. تقویت سازگاری و حکمرانی ضرر و زیان، با تمرکز بر جوامع آسیب پذیر

۳. رصد و پایش ریسک‌های نقطه اوج، احتمالات نقطه اوج مثبت و اقدامات جهانی و مشارکت‌های تعیین‌شده ملی

۴. سیاست‌گذاری برای فعال کردن نقاط اوج مثبت، ایجاد یک اثر دومینوی سودمند با مشارکت جهانی

۵. تشکیل جلسه‌ای در مورد خطرات نقطه اوج و فعال کردن نقاط اوج مثبت به رهبری دبیر کل سازمان ملل متحد

۶. سرمایه‌گذاری برای تعمیق دانش علمی نقاط اوج و اقدامات سودمند


بیشتر بخوانید


تغییرات آب و هوایی

با این حال، این ابتکارات با موانعی نیز روبرو هستند، به‌ویژه آنکه بحث‌های پیرامون COP۲۸ که این روز‌ها حسابی داغ شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که امارات متحده عربی قصد دارد از این کنفرانس برای معامله با شرکت‌های نفت و گاز خود با حضور گسترده ۲۴۵۶ لابی‌گر سوخت‌های فسیلی در مذاکرات تغییرات آب و هوایی استفاده کند.

سلطان الجابر، رئیس COP۲۸ و مدیر عامل Adnoc، شرکت نفت دولتی امارات متحده عربی، بر این تنش‌ها افزوده است. در یک گفتگوی زنده، الجابر این تصور را که حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی کلید دستیابی به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد است، به چالش کشید. این در تضاد با اظهارات مری رابینسون، فرستاده ویژه سابق سازمان ملل در امور تغییرات آب و هوایی بود که از او خواسته بود از اعتبار خود برای پایان دادن به مصرف سوخت فسیلی استفاده کند.

الجابر از Adnoc در برابر گزارش‌های افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی دفاع کرد و منتقدان را به چالش کشید تا نقشه‌ای برای توسعه پایدار اجتماعی-اقتصادی بدون بازگشت به شرایط اولیه ارائه کنند. البته پس از این بحث، وی مطبوعات را به دلیل تفسیر نادرست از اظهاراتش مورد انتقاد قرار داد.

 

منبع: گجت نیوز

برچسب ها: تغییر اقلیم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر