کد خبر: ۳۱۹۳۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
غلبه جریان‌های دورپیوند بر «ال‌نینو»؛

چرا آذرماه پربارش نشد؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تاکید بر احتمالی بودن پیش‌بینی‌ها اظهار کرد: عوامل بسیار زیادی بر شرایط جوی تاثیرگذار است. ال‌نینو تنها یکی از مولفه‌ها بود که فعالیت دو جریان دورپیوند دیگر بر آن غلبه کرد و موجب کم‌بارشی در آذرماه شد.
چرا آذرماه پربارش نشد؟

مخاطب 24- سه سال پیاپی است که کشور ما درگیر خشکسالی و کم بارشی است، به گونه‌ای که حیات برخی تالاب‌ها، رودخانه‌ها، دریاها و گونه‌های جانوری و گیاهی به خطر افتاده است. طی شش ماه گذشته پیش‌بینی‌های هواشناسی حامل اخبار خوشی از بارش‌های نرمال و بیش از نرمال در پاییز و زمستان بود این در حالیست که در روزهای پاییزی به‌ویژه آذرماه بارش چندانی رخ نداده است و همین مسئله واکنش‌هایی را به همراه داشت. به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا پیش‌بینی‌ها در حد احتمالات هستند و با قاطعیت نمی‌توان بر آن‌ها استناد کرد اما عامل اصلی تاثیرگذار بر کم بارشی این روزها غلبه فعالیت دو جریان «MJO» و استقرار مداوم پر ارتفاع جنب حاره‌ای بر جریان ال‌نینو است.

صادق ضیاییان درباره فعالیت جریان دور پیوند ال‌نینو و ارتباط آن با میزان بارندگی‌های کشور اظهار کرد : ال‌نینو تنها یکی از مؤلفه‌های تاثیرگذار بر میزان بارندگی‌ها است. ده‌ها عامل دیگر وجود دارد که می‌تواند بر میزان بارش‌ها تاثیر بگذارد.

او افزود: در پیش‌بینی‌های گذشته نیز تاکید شد که در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن ۶۰ درصد بارش‌های پاییز و زمستان نرمال و بیش از نرمال خواهد بود. پیش‌بینی علم احتمالات است و نمی‌توان قاطعانه به آن استناد کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تاکید بر اینکه در گزارش‌های ارائه شده گذشته نیز تاکید بر این بود که تمام اطلاعات در حد پیش‌بینی است و قاطعانه نمی‌توان بر آن‌ها تاکید کرد گفت: «ال‌نینو» تنها یکی از عواملی است که بر بارندگی تاثیر می‌گذارد و تاکنون با در جریان بودن آن میزان بارندگی‌ها افزایش یافته بود اما جریان‌های دور پیوند دیگری نیز وجود دارند که با فعالیت آن‌ها می‌تواند نتیجه پیش‌بینی‌ها تغییر کند.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: اتفاق رخ داده و جریان‌ساز این روزها مربوط به فعالیت جریان‌های دور پیوند دیگری است که بر ال‌نینو غلبه کرده است و اجازه فعالیت به آن نمی‌دهند. در مهر ماه بارش‌های کشور بالاتر از نرمال و در آبان به اندازه نرمال رخ داد، به‌گونه‌ای که در پایان آبان ماه بارش ما معادل میانگین بلندمدت بود اما در آذر ماه شاخص دورپیوند «MJO » در حالت نامناسبی قرار گرفت که رطوبت مناسب وارد ایران نشد و یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در عدم بارش کافی، فعالیت نامناسب این جریان دورپیوند است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: از طرفی نیز استقرار مداوم پر ارتفاع جنب حاره‌ای در منطقه ما موجب شد تا نفوذ سامانه‌های بارشی بر ایران رخ ندهد و تمام این موارد دست به دست هم داد تا شرایط کم‌بارشی در آذر ماه اتفاق افتد.

ضیاییان در پایان یادآور شد: موارد دیگری نیز بر بارندگی‌ها تاثیرگذار است که می‌توان از جهات گوناگون آنها را بررسی کرد اما مهمترین عوامل عدم تزریق رطوبت به جو ناشی از استقرار شاخص دورپیوند «MJO »در فاز نامناسب برای کشور ما و استقرار مداوم پر ارتفاع جنب حاره‌ای بود که بر فعالیت ال‌نینو غلبه کرد و موجب کم‌بارشی در آذرماه نسبت به پیش‌بینی‌های گذشته شد.

برچسب ها: خشکسالی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر