مخاطب ۲۴- طبق ماده ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم، درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگل ها، باغات اشجار و نخیلات از معافیت مالیاتی برخوردارهستند.
این نص صریح قانون است، ولی خبری منتشر شده است مبنی بر این که قرار است برای معافیت مالیاتی کشاورزان سقفی تعیین و مشخص شود که در همین زمینه علیرضا نظری سخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت: دولت برای اولین بار درلایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم میخواهدبرای معافیت مالیاتی کشاورزان سقف تعیین کند!
محمد سبزی عضو کمسیون کشاورزی مجلس در گفت و گویی که با مخاطب ۲۴ داشت گفت:
اگر از زندگی کشاورزان و وضع معیشت و حرفه آنها مطلع باشید هرگز حتی حاضر نیست اینچنین مطالبی را عنوان کنید. چه برسد به این مطلب فکر کنید و آن را مطرح کنید که از این قشر مالیات دریافت کنید.
وی افزود: بنده در خانوادهای کشاورز بدنیا آمده و زندگی کرده ام و بر تمام مشکلات این قشر آگاهی کامل دارم، از آفت زدگی محصول، تا کم آبی و نخریدن محصولات کشاورزی همه مشکلاتی هست که یک کشاورز با آنها دست و پنجه نرم میکند.
نماینده حوزه انتخابیه ساوه ادامه داد: به جای مطرح کردن موارد اینچنینی که هم امنیت غذایی آحاد افراد جامعه را به خطر میاندازد و هم نگرانیهای جدیدی برای کشاورزان ایجاد میکند تسهیلاتی برای این قشر فراهم کنیم، مثلاً مشوقهایی قرار دهیم جهت سوق دادن آنها به سمت مکانیزه کردن زمینهای کشاورزی.
جلال محمودزاده از دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص دریافت مالیات از کشاورزان گفت: در حال حاضر کشاورزان به سختی زندگی خود را میگذراندند و همیشه این قشر زحمت کش از پرداخت مالیات معاف بوده و خواهند ماند.
وب ادامه داد: در حال حاضر در بازارهای جهانی جایگاهی نداریم و حتی اجازه صادرات محصولات کشاورزی هم داده نمیشود علاوه بر موارد فوق از کشاورزان مالیات هم بگیریم؟!
نماینده مهاباد ادامه داد: گرفتن مالیات از کشاورزان برخلاف توسعه و سیاست اقتصاد مقاومتی است.
در پایان با یکی از کشاورزان گفتگو کرده ایم که در رابطه با تعیین سقف مالیاتی برای این قشر گفت: از کسانی که میخواهند برای افرادی که هنوز بر روی زمین فرد دیگری کار میکنند یا گرفتار دست دلالها هستن و به شکل روزانه مزد میگیرند تصمیم گیری کنند یا برای شان قانونی وضع کنند یک روز بیایند و روی زمینی که آماده کرده ایم کار کنند.
وی ادامه داد: فقط با پشت میز نشستن برای یک گروه زحمت کش و تلاشگر نمیتوان قانون وضع کرد باید مثل آنها در زمینهای خیس و مرطوب برنج کاشت و یا همچون آنها برای بارش باران و یا قطع شدن سیل به آسمان التماس کرد.