کد خبر: ۳۱۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
تعهد به راه‌حل دیپلماتیک؛

بیانیه تازه تروئیکای اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

تروئیکای اروپایی مدعی شد که به راه‌حل دیپلماتیک برای رفع تردید‌ها درباره ماهیت فعالیت‌های اتمی ایران متعهد هستند.
بیانیه تازه تروئیکای اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

مخاطب 24- تروئیکای اروپایی در این بیانیه که یک نسخه آن در وبسایت وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام و تکرار ادعاهای پادمانی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شدند: پیشرفت‌های هسته‌ای ایران به طور قابل‌توجهی به امنیت بین‌المللی آسیب می‌زند و معماری جهانی منع اشاعه را تضعیف می‌کند.

آن‌ها ادعا کردند: ما در کنار شرکای بین‌المللی خود برای رسیدن به بهترین راه ‌حل درخصوص رفع تردیدهای فزاینده در مورد ماهیت برنامه هسته ای ایران به رایزنی ها ادامه خواهیم داد. ما همچنین به یک راه حل دیپلماتیک متعهد و برای استفاده از تمام اهرم های دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای آماده هستیم.

تروئیکا بدون اشاره به اقدامات داوطلبانه ایران برای حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی در پی توافق اسفند ماه گذشته با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از ایران خواسته‌اند که فعالیت‌های هسته‌ای خود را کاهش دهد و «گام‌های سریع و معناداری را در راستای احیای سطح همکاری مورد توافق با آژانس برای راستی‌آزمایی و نظارت مؤثر» بردارد.


بیشتر بخوانید


گفتنی است که ادعاهای پادمانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران، در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد. آنچنان که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی چهار سال پیش و در پی خروج آمریکا از برجام ادعای کشف آثار اتمی در مکان‌های اعلام نشده در ایران را مطرح کرد و ماجرا توسط رسانه‌ها دامن زده شد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفتگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت‌وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

در بخش دیگری از بیانیه تروئیکا، سه کشور اروپایی با چشم پوشی از دلایل اصلی وضعیت فعلی برجام ادعا کردند: «ما بدون قید و شرط از ایران خواسته‌ایم تا پایبندی کامل خود را به برجام از سر بگیرد.» 

آنها همچنین با نادیده گرفتن اقدام ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی برای فعال کردن سازوکار حل اختلاف در برجام مدعی شدند که این مکانیسم در سال ۲۰۲۰ به موجب درخواست آن‌ها فعال شد و «از آن زمان، ما با حسن نیت تلاش کردیم تا مسائل ناشی از عدم پایبندی ایران به برجام را حل کنیم. ما تمام تلاش‌های منطقی را برای مذاکره برای بازگشت به برجام انجام داده‌ایم، که برای آن توافق‌های قابل قبولی در ماه مارس و بار دیگر در اوت ۲۰۲۰ مطرح شد؛ در عوض ایران به پیشرفت برنامه هسته ای خود ادامه داده است.»

تروئیکا در تداوم اتهام‌پراکنی علیه فعالیت‌های اتمی ایران ادعا کردند: تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات برجامی، از جمله پروتکل الحاقی، به طور جدی بر قابلیت‌ها و فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت آژانس تأثیر گذاشته است. 

آن‌ها درباره لغو مجوز تعدادی از بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سوی ایران که درچارچوب حقوق حاکمیتی مطرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان صورت گرفت نیز مدعی شدند: تصمیم ایران برای حذف بازرسان با تجربه در ماه سپتامبر «مستقیما و به طور جدی بر توانایی آژانس برای انجام مؤثر فعالیت‌های راستی آزمایی خود در ایران، به ویژه در تأسیسات غنی سازی تأثیر می گذارد». 

در بیانیه سه کشور اروپایی پیشرفت‌های اتمی ایران در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) « فراتر از همه توجیهات غیرنظامی معتبر» توصیف و عنوان شده است: ما به عنوان پاسخ مستقیم به عدم پایبندی جدی ایران به تعهدات برجامی، هماهنگ کننده این توافق را در جریان تصمیم خود مبنی بر عدم ادامه لغو بیشتر تحریم ها بر اساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ قرار دادیم. در صورتی که ایران به طور کامل به تعهدات خود برجام پایبند باشد، این گام‌ها برگشت‌پذیر هستند.

تروئیکا با نادیده گرفتن تعهدات خود در برجام از ایران خواسته‌است که به اجرای کامل توافق بازگشته و برای حل‌وفصل مسائل پادمانی با آژانس بین‌المللی به طور کامل همکاری کند. 

 

منبع: ایرنا

 

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت