کد خبر: ۱۲۲۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۲

آژانس: کشف اورانیوم ۸۴ % در ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین تأکید کرد: وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی سازی به معنی غنی سازی بالای ۶۰ درصد نیست.
آژانس: کشف اورانیوم ۸۴ % در ایران

آژانس: کشف اورانیوم ۸۴ % در ایران

مخاطب ۲۴:خبرگزاری بلومبرگ امریکا خبر داد بازرسان آژانس اورانیوم غنی شده در سطح ۸۴ درصدی در ایران کشف کرده اند.

بلومبرگ این خبر به نقل از ۲ دیپلمات منتشر کرد که آن‌ها را برجسته نامید، اما نام و مشخصات آنان را منتشر نکرد.

بلومبرگ اضافه کرد: آژانس درباره این موضوع تحقیق می‌کند حجم اورانیوم غنی شده در سطح ۸۴ درصد به چه میزان است. بازرسان آژانس در حال تهیه گزارشی در این باره هستند.

بلومبرگ افزود: بازرسان آژانس در ایران در هفته گذشته مواد اورانیوم غنی شده در سطح بالا یعنی ۸۴ درصد را پیدا کردند. این میزان نزدیک به ۹۰ درصد است که برای ساخت بمب اتمی استفاده می‌شود.
اگر غنی سازی ۸۴ درصدی ثابت شود این بالاترین سطح غنی سازی اورانیوم در ایران از ابتدا تاکنون است.

بلومبرگ ادامه داد: بازرسان آژانس می‌خواهند بدانند ایران چگونه اورانیوم غنی شده ۸۴ درصدی را تولید کرده است؟ آیا ایران به عمد غنی سازی ۸۴ درصدی انجام داده یا اتفاقی است که غیرآگاهانه و تصادفی در ساختار سانتریفوژ‌ها روی داده است.

ایران قبلا به آژانس اطلاع داده بود سانتریفوژ‌های خود را برای غنی سازی ۶۰ درصدی تنظیم کرده است.
این برای دومین بار است که بازرسان آژانس مورد گزارش نشده را در تاسیسات اتمی ایران کشف می‌کنند.

آژانس قبل از این گفته بود بازرسان کشف کردند که ایران در تاسیسات فردو در حال غنی سازی ۶۰ درصدی است در حالی است که این موضوع را از قبل به آژانس اطلاع نداده بود.

یکی از دیپلمات‌ها هم بلومبرگ گفت حتی اگر این افزایش غنی سازی اورانیوم در ایران به اشتباه و به دلیل سختی‌های فنی در راه اندازی آبشار‌های سانتریفیوژ‌ها رخ داده باشد - اتفاقی که قبلا هم روی داده بود -، اما نشان دهنده خطرناکی تصمیم ایران برای غنی سازی سطح بالاست.

آژانس گفته است غنی سازی ۶۰ درصدی مربوط به موارد صلح آمیز نیست چرا که در نیروگاه‌ها معمولا از اورانیوم غنی شده ۵ درصدی استفاده می‌شود.
این اتفاق در زمانی رخ می‌دهد که مذاکرات میان ایران و قدرت‌های جهانی برای احیای برجام با بن بست مواجه شده و از ماه‌ها قبل تاکنون هیچ جلسه گفتگو یا پیشرفتی در مذاکرات رخ نداده است.

مذاکرات احیای برجام میان ایران، گروه ۱+۴ و امریکا از زمان حضور جو بایدن در کاخ سفید آغاز شد، اما بی نتیجه رها شده است، زیرا دو طرف یعنی ایران و امریکا بر مواضع خود اصرار دارند.

پیش از این مقامات اروپایی و امریکایی گفته بودند احیای برجام را کنار گذاشته اند و بر اعتراضات داخلی در ایران و جلوگیری از کمک‌های نظامی ایران به روسیه در جنگ علیه اوکراین متمرکز شده اند.

مدیرکل آژانس گزارش فصلی خود را درباره فعالیت هسته‌ای ایران در ماه آینده میلادی (۶ مارس) در نشست شورای حکام ارائه می‌کند.
آژانس همچنین با ایران بر سر پاسخ به سوالاتی درباره منشاء اورانیوم اعلام نشده در تاسیسات اعلام نشده این کشور نیز اختلاف دارد. ایران می‌گوید به سوالات آژانس پاسخ داده، اما آژانس پاسخ‌های ایران را ناکافی و غیرفنی توصیف می‌کند.

واکنش سازمان انرژی اتمی ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در واکنش به خبر پیدا شدن اورانیوم با غنای ۸۴ درصد، با بیان اینکه وجود ذره یا ذرات بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی‌سازی به معنی تولید با غنای بالای ۶۰ درصد نیست، گفت: تاکنون مبادرت به غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد نکرده‌ایم.

بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس، درباره این ادعای بلومبرگ اعلام کرد: مایه تأسف است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان به عنوان ابزار سیاسی برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

وی با ذکر این نکته که مطالب منتشر شده در بلومبرگ با هدف سیاه نمایی و تحریف حقایق صورت گرفته است، یادآور شد: آنچه آژانس با ایران مطرح کرده در خصوص وجود ذره یا ذراتی (particale) از اورانیوم با غنای بالای ۶۰ درصد در محل شیر برداشت محصول از طریق نمونه برداری متداول است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین تأکید کرد: وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی سازی به معنی غنی سازی بالای ۶۰ درصد نیست.

کمالوندی در توضیح بیشتر بیان کرد: این موضوع در روند غنی سازی امری بسیار طبیعی بوده که حتی می‌تواند با کاهش خوراک آبشار‌های سانتریفیوژ در یک لحظه به وجود بیاید. ولی آنچه حائز اهمیت است محصول تولیدی نهایی است که جمهوری اسلامی ایران تاکنون مبادرت به غنی سازی بالای ۶۰ درصد نکرده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بهتر از هر کسی واقف است که چنین مواردی در زمان انجام کار رخ می‌دهد. آنچنان که در گذشته نیز موارد متعددی از غنا‌های مختلف مشاهده شده که حل شده و این مورد اخیر نیز قطعا حل خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که این موضوع از نوع مطالبی نیست که آژانس آن را در اختیار اعضای خود قرار دهد، ادامه داد: طرح این موارد در رسانه‌ها بار دیگر نشان داد که متاسفانه مدت‌هاست آژانس از جایگاه حرفه‌ای و بی‌طرف خارج شده و هدف دار مطالب و اطلاعات فنی را در اختیار رسانه‌های غربی قرار می‌دهد و بدون تردید این روش باعث بی اعتبار شدن این سازمان مهم بین‌المللی می‌شود.

برچسب ها: اورانیوم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر