کد خبر: ۵۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۱

بیانیه اتحادیه اروپا درباره توافق پادمانی با ایران

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای ضمن حمایت از قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام خواستار همکاری کامل فوری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.
بیانیه اتحادیه اروپا درباره توافق پادمانی با ایران

بیانیه اتحادیه اروپا درباره توافق پادمانی با ایراناتحادیه اروپا در بیانیه‌ای ضمن حمایت از قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام خواستار همکاری کامل فوری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.

بیانیه اتحادیه اروپا در جلسه شورای حکام درخصوص توافق پادمانی عدم اشاعه هسته‌ای در رابطه با با ایران به شرح زیر است:

" اتحادیه اروپا از مدیرکل برای گزارشش در سند GOV/2022/24 و همچنین از معاون مدیرکل برای ارائه اطلاعات لازم در 1 ژوئن 2022 تشکر می‌کند. اتحادیه اروپا از بروزرسانی مدیرکل درخصوص اعمال توافق پادمانی عدم اشاعه هسته‌ای و وضعیت اجرای پروتکل الحاقی در ایران استقبال می‌کند. ما از مدیرکل به خاطر کار منصفانه، مستقل، بی‌طرفانه و حرفه‌اش در رابطه با راستی‌آزمایی وظایف پادمانی در ایران تقدیر و تشکر می‌کنیم.

اتحادیه اروپا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ترغیب می‌کند تا به ارزیابی تمامی اطلاعات موجود مرتبط با مسئله پادمانی مطابق با روال استاندارد ادامه دهد.

اتحادیه اروپا طی سالیان گذشته نگرانی خود در رابطه به حضور ذرات اورانیوم با منشا انسانی در سه سایت اعلام نشده در ایران یعنی تورقوزآباد، ورامین و مریوان، فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده و همچنین استفاده از مواد هسته‌ای در لاویسان-شیان را ابراز کرده است. اتحادیه اروپا در عین حال از ایران خواسته تا توضیحات لازم مطابق با وظایفش ذیل توافق پادمانی جامع را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه دهد. علی‌رغم وجود فرصت‌های بی‌شمار برای شفاف‌سازی مسائل پادمانی برجسته و همچنین درخواست مکرر شورای حکام از ایران ازجمله قطعنامه ژوئن 2020، واضحا پیشرفت تا بدین روز کافی نبوده است.

گزارش کنونی دبیرکل به نگرانی‌های موجود می‌افزاید.

در گزارش مدیرکل نتیجه‌گیری شده است که:

  • ایران توضیحات فنی معتبری در رابطه با یافته‌های آژانس در سایت‌های هسته‌ای یافت نشده در تورقوزآباد، ورامین و مریوان ارائه نداده است.
  • ایران مکان کنونی مواد هسته و/یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای که در سال 2018 از تورقوزآباد منتقل شده بودند را اعلام نکرده است..
  • فعالیت‌های هسته‌ای و مواد هسته‌ای استفاده شده در لاویسان-شیان در سال 2003 که شامل حداقل یک دیسک اورانیوم فلزی می‌شد، مطابق با آنچه که در توافق پادمانی جامع ایران ذکر شده، توسط ایران به آژانس اعلام نشده است.

ما همچنین با نگرانی دریافته‌ایم که گزارش مدیرکل به یک مکان نامشخص دیگر به عنوان منشا احتمالی ذرات تغییر یافته ایزوتوپی در تورقوزآباد اشاره دارد.

مسائل فوق واضحا به این اشاره دارند که مواد هسته‌ای اعلام نشده و یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای در ایران بوده و ممکن است همچنان در این کشور باشند.

اتحادیه اروپا شدیدا نگران این است که آژانس نتوانسته صحت و تمامیت اظهارات ایران ذیل توافق پادمانی را تایید کند و متعاقبا این مشکلات همچنان به قوت خود باقی هستند.

ما از ایران می‌خواهیم تا همکاری فوری و کاملی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد تا آژانس در موقعیتی قرار بگیرد تا بتواند ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تضمین کند.

اتحادیه اروپا بر حمایت از اعتماد کامل به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با اجرای وظایفش ذیل توافق پادمانی عدم اشاعه هسته‌ای تاکید دارد. اتحادیه اروپا قویا از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر گروسی، مدیرکل آژانس در تعامل سازنده با ایران جهت رسیدگی به تمامی مسائی که فورا نیاز به حل‌وفصل داشتند، حمایت می‌کند.

بنابراین اعضای اتحادیه اروپا قویا از قطعنامه پیشنهاد شده توسط فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا حمایت می‌کنند و از اعضای شورای حکام می‌خواهند تا از آن حمایت کنند.

اتحادیه اروپا گزارش را مورد ملاحظه قرار داده است و از مدیرکل به دلیل گزارش‌دهی مداوم و مناسبش به شورای حکام تشکر و قدردانی می‌کند و تقاضا می‌کند که این گزارش به طور عمومی منتشر شود."

منبع: ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر