کد خبر: ۵۷۶۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۲

مذاکره با آمریکا ممنوع نیست؛ مضر است

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با صدور بیانیه‌ای ضمن مضر دانستن مذاکره با آمریکا، اعلام کرد: مذاکره با رژیم آمریکا، جز تحمیل خسارت به منافع ملت ایران، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.
مذاکره با آمریکا ممنوع نیست؛ مضر است

مخاطب۲۴- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه‌ای راجع به مذاکره با آمریکا، عنوان کرد: مذاکره با رژیم آمریکا، جز تحمیل خسارت به منافع ملت ایران، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. در واقع، مذاکره با آمریکا، ممنوع نیست بلکه مضر است.

بیانیه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به این شرح است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

ملت بزرگ و قهرمان ایران

در روابط خارجی با کشور‌های دیگر، تأمین منافع ملت ایران، مهم‌ترین اصل حاکم بر آن است و مسئولین باید از تمام ابزار ممکن جهت استیفای منافع ملت استفاده کنند. یکی از آن ابزارها، مذاکره با کشور‌های دیگر است.

روشن است که تنها قید قابل تصور، ضربه به منافع ملت است، یعنی اگر استفاده از مذاکره در مواجهه با یک کشور خاص، موجب تحمیل خسارت به منافع ملت ایران گردد، تمسک به آن، توجیه‌پذیر و عاقلانه نخواهد بود.

بر این اساس، با عنایت به این‌که تقریباً در تمام موارد، مذاکره با کشور استکباری و حامی تروریست‌ها یعنی آمریکا، خسارت‌های گسترده‌ای را به منافع ملت ایران وارد کرده است، مذاکره با این کشور متخاصم، عاقلانه نخواهد بود. برای‌نمونه، پس از چندسال مذاکره جدی با آمریکا و وصول به توافقنامه برجام، ایران، تعهدات بسیار گسترده‌ای را متعهد شده است، از جمله، ایران متعهد شده است، رآکتور آب‌سنگین اراک را بتُن‌ریزی کند، سطح غنی‌سازی خودش را از ۲۰ درصد، به ۶۷/۳ درصد کاهش دهد، ذخایر بیش از ۱۰ تُنی خود را به ۳۰۰ کیلو کاهش دهد، محدودیت‌های گسترده در تحقیق و توسعه را بپذیرد، حق استفاده از سانترفیوژ بالاتر از نسل اول را نداشته باشد، سایت غنی‌سازی فردو را تعطیل و به سایت غیر غنی‌سازی تبدیل کند، مرکز جدید غنی‌سازی ایجاد نکند، تولید سانترفیوژ‌ها را تعطیل کند، و … به‌طوری‌که قریب به یکصد حق هسته‌ای از ملت ایران در برجام سلب شده است.

اما علی‌رغم اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در فواصل مختلف، ۱۵ بار تأیید کرده است که ملت ایران به تمام تعهدات خودش به‌طور کامل، عمل کرده است، در مقابل، رژیم آمریکا به هیچ‌کدام از تعهدات خود در رفع تحریم‌ها، عمل نکرده است بلکه بر آنها افزوده و تحریم‌ها را از حدود ۶۰۰ مورد به چند هزار مورد علیه ملت ایران رسانده و در نهایت، از توافق‌نامه برجام خارج شده است.

در مواجهه با چنین موجوداتی، آیا می‌توان به آنها اعتماد کرد و دوباره با آنها توافق دیگری امضا کرد؟ رژیمی که به هیچ تعهد خود پایبند نبوده و بار‌ها در توافق با ملت ایران، تخلف کرده است و حتی در همین روز‌های اخیر نیز تحریم‌های جدیدی علیه ملت ایران وضع کرده است، آیا قابل اعتماد بوده و می‌توان توافق دیگری را با او امضا کرد؟

روشن است که مذاکره با رژیم آمریکا، جز تحمیل خسارت به منافع ملت ایران، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. در واقع، مذاکره با آمریکا، ممنوع نیست بلکه مضر است. به فرموده قرآن کریم، وعده‌های شیطان جز دروغ و فریب نیست: «یعدهم و یمنّیهم و ما یعدهم الشیطان الا غرورا» (نساء/۱۲۰) شیوه شیطان این است که وعده می‌دهد و سپس تخلف می‌کند: «و قال الشیطان لما قضی الامر إن الله و عَدَکم وعدَ الحق و و عدتُکم فأخلفتُکم». (ابراهیم/۲۲)

از سوی دیگر، حل مشکلات اقتصادی، با التماس از دشمن بدعهد و ظالم، میسر نیست، بلکه با نگاه به داخل، اعتماد به متخصصین داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان، رونق تولید و راه‌اندازی کارخانه‌ها، مشارکت دادن مردم در تولید، تصمیم عاقلانه و کارشناسانه گرفتن، شرطی نکردن اقتصاد، ارتباط با کشور‌های دوست و به‌ویژه همسایگان، و … میسر خواهد بود.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

۲۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۳

برچسب ها: امنیت ملی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گران‌ترین آثار حراج تهران متعلق به کدام هنرمندان است؟ گران‌ترین آثار حراج تهران متعلق به کدام هنرمندان است؟
عنوان گران‌ترین آثار تصویری ارائه شده در بیست و دومین حراج تهران به ترتیب به تابلوی نگارگری «دختر نشسته» از رضا عباسی و تابلوی مینیاتور «پیدایش» از محمود فرشچیان تعلق دارد.
استارلینک روی موبایل‌ها فعال شد استارلینک روی موبایل‌ها فعال شد
T-Mobile اعلام کرد که قابلیت ماهواره‌ای استارلینک اکنون به‌صورت آزمایش عمومی در دسترس قرار دارد؛ بدین معنی که هر کسی در ایالات متحده با گوشی آیفون یا اندرویدی سازگار می‌تواند برای آزمایش اتصال خارج از شبکه ثبت‌نام کند، حتی اگر از اپراتور دیگری مانند AT&T یا Verizon استفاده کند.
اکالیپتوس؛ درختی با خواص درمانی شگفت‌انگیز اکالیپتوس؛ درختی با خواص درمانی شگفت‌انگیز
اکالیپتوس با برگ‌های معطر، نقش مهمی در بهبود بیماری‌های تنفسی، سلامت پوست و دهان ایفا می‌کند. همچنین از دم‌نوش و بخور اکالیپتوس می‌توان برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده کرد.
رنگ زرده تخم مرغ نشان‌دهنده چیست؟ رنگ زرده تخم مرغ نشان‌دهنده چیست؟
آیا تا به حال تخم مرغی را شکسته‌اید که زرده‌ای به رنگ نارنجی پررنگ، شبیه به غروب آفتاب داشته باشد؟ بسیاری از افراد بر این باورند که زرده‌های نارنجی رنگ سالم‌تر از زرده‌های کمرنگ هستند. اما آیا واقعا رنگ زرده تخم مرغ می‌تواند نشان‌دهنده ارزش غذایی آن باشد؟
پرواز سیمرغ‌ها در اختتامیه جشنواره فیلم فجر پرواز سیمرغ‌ها در اختتامیه جشنواره فیلم فجر
در ابتدای این مراسم پس از سخنرانی طولانی شهیدی فر (مجری مراسم) از دبیر جشنواره منوچهر شاهسواری دعوت شد تا گزارشی کوتاه ارائه دهد و او با حضور در پشت تریبون گفت: در اینطور مواقع همیشه می‌گویم چه گزارشی بدهم. اگر کار ما درست باشد حتماً به چشم تیزبین همه می‌آید و اگر هم خوب نباشد کسانی هستند که ببینند.
شرط تحریرالشام برای بازگشایی حرم حضرت زینب شرط تحریرالشام برای بازگشایی حرم حضرت زینب
حرم حضرت زینب سلام الله علیها که هفته گذشته به دلیل هجوم نیرو‌های زیر نظر جولانی به خادمان این آستان بسته شده بود، با محدودیت جدید بازگشایی شد.
بهترین فیلم‌های نامزد شده در جشنواره فجر بهترین فیلم‌های نامزد شده در جشنواره فجر
نامزد‌های بهترین فیلم جشنواره فجر ۱۴۰۲ اعلام شدند! در این مطلب، با فیلم‌های منتخب از جمله «گوزن‌های اتوبان» و «زیبا صدایم کن» آشنا شوید و جزئیات رقابت برای سیمرغ بلورین را بخوانید.
برگزیده
مذاکره با آمریکا ممنوع نیست؛ مضر است مذاکره با آمریکا ممنوع نیست؛ مضر است
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با صدور بیانیه‌ای ضمن مضر دانستن مذاکره با آمریکا، اعلام کرد: مذاکره با رژیم آمریکا، جز تحمیل خسارت به منافع ملت ایران، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.
پرسش معنادار زیدآبادی از حداد عادل پرسش معنادار زیدآبادی از حداد عادل
«اگر آقای حداد عادل این نکته را قبول داشته باشد، می‌توان بحث را همراه با ارائۀ استدلال ادامه داد و اگر قبول نداشته باشد، تا تعیین تکلیف این موضوع، استدلال هیچ معنایی ندارد. واضح است که من در اینجا قصد توصیه به مذاکره با ترامپ را ندارم. تصمیم‌گیری در این باره باری است بر دوش حکمرانان که خود باید تبعات آن را بپذیرند.»
ترامپ: فلسطینی‌ها حق بازگشت به غزه را نخواهند داشت ترامپ: فلسطینی‌ها حق بازگشت به غزه را نخواهند داشت
دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس گفت که فلسطینیان به غزه باز نخواهند گشت، زیرا این منطقه قابل سکونت نیست. او اعلام کرد که پس از بازسازی غزه، برای فلسطینیان محل‌های اسکان دائمی در نقاط امن و زیبا ایجاد خواهد شد. این طرح با محکومیت بین‌المللی مواجه شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر