کد خبر: ۳۰۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱

آنچه رییس جمهور چین از دیدار با بایدن به دست آورد

هنگامی که شی جین پینگ رئیس جمهور چین چهارشنبه شب در سانفرانسیسکو برای صرف شام با مدیران اجرایی ملاقات کرد، نه یک، بلکه با سه تشویق ایستاده از سوی جامعه تجاری ایالات متحده مورد استقبال قرار گرفت.
آنچه رییس جمهور چین از دیدار با بایدن به دست آورد

مخاطب 24- این یکی از چندین پیروزی رهبر چین در روابط بین‌المللی در اولین سفر خود در شش سال اخیر به ایالات متحده بود. جایی که او و جو بایدن در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه به توافقاتی در زمینه فنتانیل، ارتباطات نظامی و هوش مصنوعی دست یافتند.
دو نفری که در این سفر بودند مطلع شدند که هر سه این اتفاقات نتایجی بودند که ایالات متحده از چین انتظار داشت و برعکس آن نبود.
اما به نظر می‌رسد شی به اهداف خود رسیده است: کسب امتیازات سیاست ایالات متحده در ازای وعده‌های همکاری، کاهش تنش‌های دوجانبه که به تمرکز بیشتر بر رشد اقتصادی اجازه می‌دهد و فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی که به طور فزاینده‌ای از چین دوری می‌کنند.
او در اجلاس مدیرعامل APEC گفت: "ما از دوستان جوامع تجاری در سراسر جهان دعوت می‌کنیم تا در چین سرمایه گذاری کنند و ردپای شما را عمیق‌تر کنند. "
اقتصاد چین در حال کند شدن است و اوایل این ماه اولین کسری سه ماهه خود را در سرمایه گذاری مستقیم خارجی گزارش کرد. حزب کمونیست حاکم با دسیسه‌های سیاسی مبارزه کرده است و سوالاتی را از جمله برکناری‌های ناگهانی و غیرقابل توضیح وزیر خارجه و وزیر دفاع ایجاد کرده است.
الکساندر نیل، عضو کمکی در انجمن هاوایی اقیانوس آرام می‌گوید: "اگر ایالات متحده و چین بتوانند اختلافات خود را مدیریت کنند... به این معنی است که شی جین پینگ مجبور نیست تمام توجه خود را به آن (روابط دوجانبه) منحرف کند. "
"او باید روی دستور کار داخلی خود تمرکز کند که فوق العاده ضروری است. "
لغو تحریم‌ها برای همکاری
تضمین وعده شی در مورد همکاری چین برای جلوگیری از جریان فنتانیل به ایالات متحده در فهرست کار‌های بایدن برای نشست سران قرار داشت. یک مقام ارشد آمریکایی گفت توافقی که بر اساس آن چین به دنبال شرکت‌های خاصی است که پیش ساز‌های فنتانیل تولید می‌کنند، بر اساس «اعتماد و تأیید» انجام شده است.
در مقابل، دولت ایالات متحده روز پنجشنبه یک موسسه پزشکی قانونی امنیت عمومی چین را از فهرست تحریم‌های تجاری وزارت بازرگانی حذف کرد. جایی که در سال ۲۰۲۰ به دلیل سوء استفاده‌های ادعایی علیه اویغورها، یک هدف دیپلماتیک طولانی مدت برای چین شد.
منتقدان هشدار دادند که حذف تحریم‌ها علیه این مؤسسه به پکن نشان می‌دهد که فهرست‌های نهاد‌های آمریکایی قابل مذاکره است و تعهد دولت بایدن برای تحت فشار قرار دادن چین به خاطر آنچه نسل‌کشی اویغور‌ها توسط دولت چین است، زیر سؤال برده‌اند.
سخنگوی کمیته منتخب مجلس نمایندگان به رهبری جمهوری‌خواهان در مورد چین گفت: «این اعتبار فهرست نهاد‌ها و اقتدار اخلاقی ما را تضعیف می‌کند».

علاوه بر این، مخالفان جمهوریخواه بایدن استدلال می‌کنند که ایالات متحده با استفاده نکردن از شتاب اقتصادی ضعیف چین برای دستاورد‌های دیپلماتیک بیشتر، فرصت را از دست می‌دهد.
بایدن همچنین توافقی برای از سرگیری گفتگو‌های نظامی که چین پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سال ۲۰۲۲ به تایوان (مورد ادعای چین) در آن زمان قطع کرد، به عنوان یک موفقیت یاد کرد.
اما در حالی که پکن از تنش‌های پایین‌تر استقبال می‌کند، بعید است که این کار رفتار نظامی چین را که ایالات متحده آن را خطرناک می‌داند، تغییر دهد. مانند رهگیری کشتی‌ها و هواپیما‌های آمریکایی در آب‌های بین‌المللی که منجر به از دست رفتن اشتباهی تعدادی از آن‌ها شده است.
کریگ سینگلتون، کارشناس چین در بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن می‌گوید: چین نگران است که خطوط تلفن به عنوان بهانه‌ای بالقوه برای حضور ایالات متحده در مناطقی که ادعا می‌کند متعلق به خود است، استفاده شود.
مقامات دولت بایدن اذعان کرده اند که ایجاد روابط نظامی کاربردی به آسانی جلسات نیمه منظم بین مقامات دفاعی نخواهد بود.
یکی از مقامات ارشد دولت بایدن در آستانه نشست شی بایدن در ماه اکتبر به رویترز گفت: "این یک روند طولانی، سخت و آهسته است و چینی‌ها باید قبل از انجام این کار، ارزش آن را در هر قدم ببینند. این به ما لطفی نخواهد کرد. "
شریک و دوست؟
شی در اظهارات عمومی خود به بایدن پیشنهاد کرد که چین به دنبال همزیستی مسالمت آمیز با ایالات متحده است و به رهبران تجاری گفت که چین آماده است تا "شریک و دوست" ایالات متحده باشد، سخنانی که تا حدی هدف جامعه تجاری است که از سرکوب چین برای صنایع مختلف و ممنوع الخروجی و بازداشت برخی مدیران. نگران شده است.
به همین ترتیب، پیاده‌روی تلویزیونی شی در باغ با بایدن، و استقبال تا حد زیادی محترمانه از شی توسط میزبانان آمریکایی وی، در رسانه‌های تحت کنترل چین برجسته شد تا به مخاطبان داخلی نشان دهد که رئیس‌جمهور آن‌ها مهمترین روابط اقتصادی و سیاسی کشور را مدیریت می‌کند.
درو تامپسون، یکی از مقامات سابق پنتاگون که اکنون محقق دانشگاه ملی سنگاپور است، می‌گوید: «شی جین‌پینگ ممکن است این محاسبه را انجام داده باشد که افزایش بیش از حد تهدید آمریکا به چین و جایگاه او در حزب و خود حزب بیشتر آسیب می‌زند تا سود»..
این واقعیت که ما در حال بحث در مورد اینکه آیا چین قابل سرمایه گذاری است یا خیر، یک مشکل واقعی برای چین است.
در عین حال، شی به بایدن نکاتی را که در اوایل سال جاری به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بیان کرده بود، تکرار کرد و از رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا روابط ایالات متحده و چین را از طریق «تسریع دگرگونی‌های جهانی غیرقابل مشاهده در یک قرن» ببیند.
تحلیلگران می‌گویند این رمزی است برای این باور که چین و روسیه در حال تغییر نظام بین المللی تحت رهبری ایالات متحده هستند.
با این حال، این بار عمل گرایی ممکن است بر ایدئولوژی غلبه کرده باشد.
لی مینگ جیانگ، استاد دانشکده مطالعات بین‌المللی راجاراتنام در سنگاپور، گفت: چین می‌داند که هنوز برای پیشرفت اقتصادی‌اش لازم است تا روابط عادی با ایالات متحده و کشور‌های غربی داشته باشد."این نیروی محرکه اساسی در ورای این جلسه است."

 

منبع: رویترز

ترجمه سلیم حیدری

برچسب ها: چین هوش مصنوعی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دانشمندان موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی شدند دانشمندان موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی شدند
در یک جهش بزرگ علمی، دانشمندان موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی جهان شده‌اند که به جای سوخت‌های فسیلی سنتی، از اصول عمیق مکانیک کوانتومی استفاده می‌کند.
ماجرای بریدن گوش دختر نوجوان در بهشهر ماجرای بریدن گوش دختر نوجوان در بهشهر
دادستان ساری از برخورد جدی دستگاه قضایی مازندران با عامل بریدن گوش دختر نوجوان در بهشهر خبر داد
نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن
پروتئین‌ها جزء ریزمغذی‌های ضروری برای عملکرد مطلوب اندام‌های مختلف بدن هستند که از جمله تاثیرات آنها می‌توان به تامین انرژی، کمک به بهبود جراحات و افزایش سیری اشاره کرد.
بادام بخوریم یا بادام زمینی؟ بادام بخوریم یا بادام زمینی؟
بادام و بادام زمینی دو گزینه محبوب در دنیای آجیل‌ها هستند و در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارند. آنها همچنین به دلیل بافت ترد، طعم لذیذ و محتوای پروتئین بالا، میان وعده‌ای محبوب در میان افراد مراقب سلامتی هستند. اما کدام یک از این دو نیروگاه تغذیه‌ای گزینه بهتری است؟
آزمایش One UI 7 روی گوشی‌های میان‌رده سامسونگ: منتظر ویژگی‌های جدید باشید آزمایش One UI 7 روی گوشی‌های میان‌رده سامسونگ: منتظر ویژگی‌های جدید باشید
سامسونگ آزمایش One UI 7 روی گوشی‌های میان‌رده خود از جمله گلکسی A54 را منتشر کرد. این خبر فوق‌العاده‌ای برای طرفداران سامسونگ است.
لحظات رویارویی سوخو ۳۵ تحویلی به ایران با اف ۱۶ لحظات رویارویی سوخو ۳۵ تحویلی به ایران با اف ۱۶
مجله هوانوردی آلمانی فلوگ ریویو با انتشار گزارشی درباره قرارداد خریداری جنگنده Su-۳۵ توسط ایران مدعی شد نیروی هوایی ایران اولین جنگنده Su-۳۵SE خود را در تاریخ ۱۸ نوامبر دریافت کرده. این دو فروند به‌صورت دمونتاژ توسط هواپیمای ترابری AN-۱۲۴ از مبدأ کامسامولسک بر آمور به فرودگاه مهرآباد منتقل شده تا در نهایت در پایگاه سوم شکاری همدان مونتاژ شوند.
کدام کشور‌های جهان پایین‌ترین نرخ زاد و ولد را دارند؟ کدام کشور‌های جهان پایین‌ترین نرخ زاد و ولد را دارند؟
در دنیای مدرن امروز کشور‌های متعددی در جهان هستند که با سیر تنزلی زادوولد مواجه شده‌اند و این تنزل در برخی کشور‌ها تا حد نگران‌کننده‌ای شدت گرفته است. اما چرا تمایل به فرزندآوری مردم برخی از کشور‌ها کم شده است؟
برگزیده
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر