کد خبر: ۳۰۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳

۵ مورد از عجیب‌ترین سازه‌های زمینی که حتی از فضا هم دیده می‌شوند

آیا می‌دانستید تعدادی از عجیب‌ترین سازه‌های زمینی از فضا هم قابل رویت هستند؟ البته بر خلاف انتظار شما، دیوار چین جزو این سازه‌ها نیست!
۵ مورد از عجیب‌ترین سازه‌های زمینی که حتی از فضا هم دیده می‌شوند

مخاطب 24- یکی از افسانه‌هایی که شاید به گوش شما هم خورده باشد این است که دیوار چین از فضا قابل رویت است. این مسئله البته به هیچ وجه درست نیست؛ اما تعدادی دیگر از سازه‌های ساخته بشر هستند که می‌توان آن‌ها را از خارج از جو زمین مشاهده کرد. البته طبیعتا تشخیص دادن آن‌ها از مکانی مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی چندان ساده نبوده و به ابزار و ادوات فراوانی نیاز دارد. با این حال همچنان می‌توان آن‌ها را مشاهده کرده و از تماشای آن‌ها از فضا لذت برد!

در ادامه به معرفی پنج نمونه از عجیب‌ترین سازه‌های زمینی که از فضا هم قابل تشخیص هستند می‌پردازیم.

عجیب‌ترین سازه‌های زمینی که از خارج از جو زمین هم قابل مشاهده هستند

ممکن است نام برخی از مکان‌های حاضر در این لیست حتی به گوش شما هم نخورده باشد. با این وجود وسعت، عمق یا طراحی خاص آن‌ها باعث می‌شود که مشاهده‌شان از از فضا امکان‌پذیر شود.

معدن مس کنکات –آمریکا

عجیب ترین سازه های زمینی

معدن مس بینگهام کانیون که با نام معدن مس کنکات هم شنیده می‌شود یکی از بزرگترین معادن روباز دنیا به شمار می‌رود. این معدن که در جنوب غربی شهر سالت لیک واقع شده، حدود 4 کیلومتر طول و 1.2 کیلومتر عمق داشته و به‌حدی بزرگ و پهناور است که حتی از فضا هم قابل رویت خواهد بود.

این معدن همچنین ظرف بیش از صد سال گذشته فعال بوده و در شمار پرثمرترین معادن دنیا به شمار می‌رود. معدن کنکات به‌صورت دائمی مشغول ثمردهی است و ظرف حدود 116 سال گذشته بیش از 19 میلیون تن مس از آن استخراج شده است.

یکی از مهم‌ترین دلایل رویت این معدن از فضا تغییری است که در محیط اطرافش ایجاد کرده است. ناحیه اطراف این معدن بیشتر از جنگل و کوه تشکیل شده است. بنابراین معدنی مسی رنگ در میان آن‌ها کاملا قابل تشخیص بوده و حتی از فاصله‌ای بسیار دور مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی هم می‌توان آن را مشاهده کرد.

گلخانه‌های آلمریا – اسپانیا

گلخانه آلمریا

وسعت گلخانه‌های عظیم ایالت آلمریا در جنوب اسپانیا به‌حدی زیاد است که می‌توان آن‌ها را از خارج از جو هم مشاهده کرد. این گلخانه‌ها مساحتی بالغ بر 25 هزار هکتار داشته و بخش زیادی از میوه و سبزیجات دنیا را تامین می‌کنند. بنابراین اگر این مطلب را از کشوری اروپایی مطالعه می‌کنید، احتمالا سبزیجات شما هم از گلخانه‌های آلمریا تامین می‌شود!

کوه پلاستیک‌های به کار رفته در این گلخانه خصوصا در طول روز نور خورشید را بازتاب می‌دهند. این مساله باعث ساده‌تر شدن تشخیص آن‌ها از فضا می‌شود. همچنین بر خلاف دیوار بزرگ چین که طراحی و رنگش باعث استتار آن در محیط اطراف می‌شود، گلخانه‌های آلمریا از یک سمت با دریا و از سمت دیگر با کوه همسایه بوده و به‌سادگی قابل تشخیص هستند.

در کنار قابل تشخیص بودن این ناحیه از فضا، موقعیت منحصربفرد جغرافیایی آلمریا روی اقلیم آن نیز تاثیر گذاشته است. به‌عنوان مثال در سال‌های گذشته دمای متوسط آلمریا بر خلاف بسیاری نقاط دیگر کره زمین کاهش یافته است!

اهرام بزرگ جیزه – مصر

اهرام بزرگ جیزه

هنوز بحث‌های زیادی پیرامون این که آیا اهرام ثلاثه مصر از فضا قابل رویت هستند یا خیر در جریان است. با این وجود، حجم تصاویر ثبت شده از این سازه‌های شگفت‌انگیز از ایستگاه بین‌المللی فضایی به‌حدی بالاست که می‌توان مطمئن شد این سازه‌ها از فضا قابل تشخیص هستند.

البته بار دیگر تاکید می‌کنیم که دیوار بزرگ چین از فضا قابل مشاهده نیست. بنابراین تنها سازه باقی مانده از میان عجایب هفتگانه زمین که از فضا قابل رویت خواهد بود، اهرام ثلاثه هستند.

هر سه هرم بزرگ حاضر در جیزه از فضا قابل مشاهده بوده و تصویر آن‌ها برای نخستین بار در سال 2001 توسط ناسا ثبت شده است. قدیمی‌ترین و بزرگترین هرم در میان این سه، حدود 2570 سال پیش از میلاد، برای فرعون خوفون ساخته شده و ارتفاعی بیش از 150 متری دارد. همچنین دومین هرم نیز متعلق به فرعون خفرع بوده و سومین و کوچکترین هرم هم از آن فرعون منکورع بوده است.

یکی از جنبه‌های بصری اهرام مصر که آن‌ها را به یکی از عجیب ترین سازه های زمینی تبدیل کرده، استتار فوق‌العاده آن‌ها با ناحیه کویری اطراف است. با این وجود تشخیص آن‌ها از فضا به دلیل آن که این سازه‌ها در حقیقت محل اتصال ناحیه توسعه یافته شهری و بیابان‌ها به شمار می‌روند، امکان‌پذیر است. اگر از ایستگاه فضایی بین‌المللی به اهرام مصر نگاه کنید، آن‌ها را شبیه به مربع‌هایی خواهید دید که به‌طور جزیی توسط سایه‌ها پوشیده شده‌اند!

جزیره‌های نخلی دبی – امارات

عجیب ترین سازه های زمینی

یکی دیگر از عجیب ترین سازه های زمینی دنیا هم جزایر نخلی امارات است که به‌حدی بزرگ و پهناور است که از فضا هم قابل رویت خواهد بود. اماراتی ها البته به هیچ وجه با سازه‌های عجیب و غریب بیگانه نیستند و حتی مدتی پیش از عمیق‌ترین استخر دنیا و یک شهر مدفون شده ساختگی زیر آن هم رونمایی کردند! با این وجود این جزایر جالب و چشم‌نواز که متشکل از سه جزیره نخل جمیرا، جزایره دیرا و نخل جبل علی هستند و در دهه 2000 میلادی ساخته شده‌اند، منظره‌هایی تکرارنشدنی در این کشور به شمار می‌روند.

برای ساخت این جزیره‌ها، کارگران شن‌های کف خلیج فارس را استخراج کرده و آن‌ها را به‌گونه‌ای روی هم چیدند که جزیره‌هایی شنی روی آب تشکیل شود. نامگذاری این جزیره‌ها هم همان‌طور که مشخص است، به‌خاطر شکل ظاهری آن‌ها که شبیه به یک نخل بزرگ به نظر می‌رسد، این‌گونه انجام شده است.

این جزیره پر از هتل‌های لوکس، مراکز خرید و سایر اماکن توریستی است که همه ساله مقصد سفر بسیاری افراد دنیا به شمار می‌رود. البته حجم بالای ساخت و ساز در این منطقه باعث به وجود آمدن مشکلاتی طبیعی نظیر افزایش خوردگی ساحل شده که ممکن است در آینده مشکلاتی را برای ساکنین منطقه ایجاد کند.

تماشای شکل نخل مانند این جزیره‌ها از فضا همانند بازدید آن‌ها در واقعیت تجربه‌ای خیره‌کننده و تکرارنشدنی است.

سد سه دره – چین

سد سه دره

سد سه دره که روی رود یانگ تسه چین ساخته شده، بزرگترین ژنراتور هیدروالکتریکی جهان به شمار می‌رود که آن‌قدر بزرگ و پهناور است که حتی با چشم غیرمسلح هم از فضا قابل رویت خواهد بود. این سد از اساس با هدف جلوگیری از رخ دادن سیل‌های سنگین در نواحی اطراف رود یانگ تسه ساخته شد و در زمان ساخت باعث جابجا شدن بیش از 500 هزار نفر از ساکنان محلی شد!

شاید سد سه‌دره از حیث اعجازهای طبیعی هم‌تراز دیوار بزرگ چین نباشد، اما بدون شک یکی از بزرگترین اعجازهای مهندسی دنیاست که حتی موجودات بیگانه هم می‌توانند از فضا به مشاهده و تحسین آن بپردازند!

بد نیست بدانید که رود یانگ تسه سومین رودخانه بزرگ دنیاست که در صورتی که به‌طور کامل پر از آب باشد می‌تواند حتی روی سرعت چرخش کره زمین هم تاثیرگذار باشد! دلیل این مساله با قانون بقای تکانه خطی قابل توجیه است. زمانی که شما بخش‌هایی از جرم یک جسم چرخان را به ارتفاعی بالاتر می‌برید، سرعت چرخش کندتر می‌شود! این مساله در خصوص رود یانگ تسه هم صادق است و نگه داشتن حدود 7.6 تریلیون لیتر آب در ارتفاعات بالا باعث کاهش ناچیز سرعت چرخش کره زمین می‌شود!

 

منبع: گجت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟ سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟
محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و استاد بیمار‌های ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مصرف قلیان‌های اکسیژن: مشابه‌سازی، الگویی است که مافیای دخانیات در دنیا در حال بهره‌برداری از آن است.
کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد
کنسرت حسن شماعی‌زاده که جمعه شب، ۲۲ نوامبر در لندن درحال برگزاری بود، به دلایل نامشخصی نیمه‌کاره لغو شد.
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر