کد خبر: ۲۹۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
یک پیشنهاد برای تسهیل اجرای پرداخت کارمزد در مقابل هر تراکنش

نگرانی از حذف کارتخوان‌ها

سخنگوی هیات رئیسه اتاق اصناف با بیان اینکه در پی اجرای قانون پرداخت کارمزد در مقابل هر تراکنش از کارتخوان‌ها، برخی از کسب و کار‌ها از جمله واحد‌های صنفی استفاده از کارتخوان‌ها را دیگر به صرفه نمی‌دانند.
نگرانی از حذف کارتخوان‌ها

مخاطب 24- مهدی امیدوار با بیان اینکه واحد‌های صنفی به تازگی مجبور به پرداخت کارمزد در مقابل هر تراکنش کارتخوان‌ شده‌اند و این به جز پرداخت مالیات و “خواب پول” در حساب بانک مرکزی و دیرکرد واریز پول به حساب واحد صنفی است، گفت: برخی از کسب و کار‌ها از جمله واحد‌های صنفی استفاده از کارتخوان‌ها را دیگر به صرفه نمی‌دانند و این بیم می‌رود که بخشنامه ۴ تیر ۱۴۰۲ بانک مرکزی مبنی بر این که “تمامی دارندگان دستگاه‌های کارتخوان - به استثنای نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها - و درگاه‌های پرداخت اینترنتی، ملزم به پرداخت کارمزد از هر تراکنش شده‌اند”، باری دیگر مصرف‌کنندگان را مجبور به پرداخت پول کاغذی به واحد صنفی یا استفاده از راهکار‌های جایگزین کند.

او تاکید کرد: این مهم، همچنین مانعی بر فرایند شفاف‌سازی تبادلات مالی است؛ موضوعی که چند سالی است از سوی دولت با جدیت دنبال می‌شود.

به گفته امیدوار، لازم است برای کارفرمایان و کارکنان واحد‌های صنفی- همچون بسیاری از کشورها- فضایی ایجاد شود که در مقابل پرداخت کارمزد تراکنش کارتخوان، شاهد شرایط بُرد- بُرد باشند. بخشی از این کارمزد‌ها برای ارائه تسهیلات یا کارت‌های اعتباری واحد‌های صنفی واریز شود تا واحد‌های صنفی احساس مزیت کنند و بدانند اگر پولی را به شبکه بانکی می‌پردازند در ازای آن خدمات متناسبی را نیز دریافت خواهند کرد.

او تاکید کرد: این تصمیم‌گیری بدون مشورت اتاق اصناف ایران و خلاف قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار است. ما گلایه داریم که چرا در تصمیم‌گیری‌های مربوط به اصناف و بازار از نظر مشورتی ما استفاده نمی‌کنند تا بعد از اجرای طرح، دچار واهمه و نگرانی از پیامد‌های آن نباشیم؟

سخنگوی اتاق اصناف ایران تصریح کرد: با هم فکری می‌توان تصمیم‌گیری‌های بهتری کرد و آسیب‌های احتمالی هر طرح را با راهکار‌هایی جایگزین به حداقل رساند. متاسفانه بیشتر وقت اتاق اصناف ایران صرف رایزنی با تصمیم‌سازان در جهت اصلاح طرح‌هایی می‌شود که پیشتر بدون مشورت با منتخبان صنفی اجرایی شده است و صدمات جبران‌ناپذیری بر واحد‌های صنفی و اقتصاد کشور می‌زند. صدماتی که هیچ وقت جبران نمی‌شود و خسارت آن را خانوار‌های ایرانی به عنوان مصرف کننده و به عنوان شاغلان صنفی می‌بینند.

امیدوار با بیان اینکه با وجود دستورات رئیس جمهور نسبت به اعتماد به اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی، اما در بدنه‌های کارشناسی دولت، اعتمادی به اصناف نمی‌شود، اظهار کرد: ما معتقدیم اگر قرار است خدمات ویژه الکترونیکی بر بستر جامعه اجرا شود ابتدا باید در آن حوزه فرهنگ سازی شود؛ ضمنا سرمایه گذاری دولت و بانک‌ها برای اصلاح زیرساخت‌ها و تقویت آن ضروری است.

به گفته او شرکت‌های واسطه که کار‌های بانک‌ها را انجام می‌دهند پول کلانی از واحد‌های صنفی می‌گیرند و در مقابل خدماتی به سه میلیون واحد صنفی ارائه نمی‌کنند؛ بنابراین پرسش اینجا است که چرا باید واحد‌های صنفی این مبالغ هنگفت را بپردازند و آیا این همان مالیات مخفی نیست؟

امیدوار همچنین گفت: بانک‌ها نباید نگاه درآمدزایی به تراکنش کارتخوان‌ها داشته باشند چرا که این از جمله خدمات بانک‌ها است. در کشور‌های توسعه یافته و نیمه توسعه یافته، بانک‌ها برای اینکه بتوانند بستر رضایتمندی مشتری را افزایش دهند، خدمات ویژه‌ای ارائه می‌دهند. اما در کشور ما بانک‌ها نسبت به خدماتی که ارائه می‌کنند می‌خواهند نگاه درآمدزایی داشته باشند؛ طبیعی است که این اقدام عدم رضایت مشتری را در پی داشته باشد.

به گفته سخنگوی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران بانک‌ها در حوزه‌های اشتغالزایی و کسب و کار وام مناسبی ارائه نمی‌دهند. سرمایه در گردش برای خرید‌های اقساطی واحد‌های صنفی هم تامین نمی‌شود و مجموعه بانک‌ها، چون هیچ خدمات ویژه‌ای به اصناف نمی‌دهند. از این رو است که می‌گوییم باید درصدی از این کارمزد‌ها به مجموعه اصناف، اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف به ویژه در حوزه بازرسی و نظارت که خروجی آن باز هم به نفع جامعه است برگردد.

او ادامه داد: این ضرورت از آن رو است که تبصره ۷ ماده ۷۲ و یک در هزار مالیات برای اصناف به نحو شایسته‌ای اعمال نمی‌شود. این در حالی است که رئیس جمهوری در استان‌های مختلف از اعتماد به اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌ها صحبت می‌کنند. با تخصیص درصدی از درآمد‌های حاصل از کارمزد تراکنش‌های بانکی به امر بازرسی اصناف، بستر اجتماعی- اقتصادی رقابت سالم فراهم می‌شود که البته لازم است به اتاق اصناف ایران واریز تا در اتاق‌های اصناف شهرستان‌ها بر اساس ضوابطی تقسیم شود تا دغدغه نهاد‌های حاکمیتی در خصوص بازرسی‌ها رفع شود.

 

منبع:ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه! خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه!
سماق فقط یک ادویه خوش‌طعم نیست؛ این چاشنی سرشار از آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و کاهنده قند و چربی خون است که می‌تواند سلامت بدن را تقویت کند.
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
مراسم «یکشنبه نخل» مراسم «یکشنبه نخل»
مراسم «یکشنبه نخل» یا «عید شعانین»، عصر یکشنبه (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) در کلیسای گریگور مقدس تهران برگزار شد.
یک بانوی ایرانی به مریخ می‌رود! یک بانوی ایرانی به مریخ می‌رود!
یاسمن مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار از سال ۲۰۱۷ برای انجام ماموریت آرتمیس (سفر به ماه) تحت آموزش قرار گرفته بود در سال ۱۳۹۸ در جمع ۱۳ فضانورد نامزد معرفی شده از سوی ناسا برای قرار گرفتن در نوبت سفر به‌ماه و مریخ است.
واکنش آلن ایر به موضع آمریکا: غنی‌سازی صفر؟ کار حضرت فیل است! واکنش آلن ایر به موضع آمریکا: غنی‌سازی صفر؟ کار حضرت فیل است!
عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا، در واکنش به بیانیه ویتکاف گفت اگر هدف واشنگتن حذف کامل غنی‌سازی در ایران باشد، مذاکرات از حالت «سخت، اما ممکن» به «تقریباً غیرممکن» تغییر خواهد کرد.
نصب دوربین روی لباس داور دیدار پرسپولیس - سپاهان نصب دوربین روی لباس داور دیدار پرسپولیس - سپاهان
اتفاق دربی ۱۰۵ تهران در دیدار پرسپولیس و سپاهان در هفته بیست‌وهفتم لیگ برتر تکرار خواهد شد.
تکلیف داوطلبان کنکور مشخص شد تکلیف داوطلبان کنکور مشخص شد
فقط ۶ درس پایه یازدهم برای امسال نهایی است.
برگزیده
زمان‌بندی واریز حقوق فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد زمان‌بندی واریز حقوق فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
سازمان تامین اجتماعی از پرداخت حقوق فروردین بازنشستگان و مستمری‌بگیران مطابق جدول زمان‌بندی خبر داد.
اعلام کد دستوری استعلام کالابرگ اعلام کد دستوری استعلام کالابرگ
مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ویژه برای دهک‌های میانی از امروز آغاز شد و خرید ۱۱ قلم کالای اساسی را ممکن می‌سازد.
کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران پیش بینی شده از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه برنامه اصلاح ساعت کاری ادارات صورت گیرد
صفحه خبر بالای تصاویر