مخاطب 24- شورای اروپا در این بیانیه پس از محکوم کردن عملیات گروههای مقاومت فلسطین و تاکید بر حق ادعایی تلآویو برای دفاع از خود، ژستهای بشردوستانه گرفته و ادعاهایی را در حمایت از غیرنظامیان فلسطینی مطرح کرده است.
در پاراگراف پانزدهم این بیانیه ادعا شده است: «شورای اروپا محکومیت خود را به شدیدترین وجه ممکن از حماس به دلیل حملات تروریستی وحشیانه و بدون تبعیض آن در سراسر (رژیم) اسرائیل تکرار میکند. استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی توسط حماس، جنایتی ویژه اسفناک است.»
شورای اروپا با چشمپوشی از این واقعیت که رژیم صهیونیستی بهعنوان قدرت اشغالگر وظیفه دارد از جان غیرنظامیان حفاظت کند، ادعا کرده است: «به شدت بر حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه بینالمللی تأکید و از حماس درخواست میکنیم تا فوراً همه گروگانها را بدون هیچ پیششرطی آزاد کند.»
این شورا سپس با نیمنگاهی به ابعاد انسانی حوادث غزه «بر اهمیت تضمین حفاظت از غیرنظامیان مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه» تاکید و از بابت تلفات اخیر ابراز تاسف کرده است.
در پاراگراف شانزدهم، رهبران ۲۷ کشور اروپایی با گرفتن ژستهای بشردوستانه، ادعاهای انفعالی و بیرمقی را در حمایت از مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین مطرح کردهاند.
در این بخش از بیانیه میخوانیم: «شورای اروپا شدیدترین نگرانی خود را نسبت به وخامت اوضاع انسانی در غزه ابراز میکند و بر همین اساس دسترسی مستمر، سریع، ایمن و بدون مانع مردم این منطقه به کمکهای بشردوستانه از طریق تمام اقدامات لازم از جمله ایجاد کریدورهای بشردوستانه و توقفهایی (در جریان درگیریها) را خواستار است.»
شورای اروپا همچنین بر لزوم جلوگیری از گسترش تنشها در منطقه تاکید و آمادگی خود را برای مشارکت در «احیای یک روند سیاسی بر اساس راه حل دو دولتی»، اعلام کرده است.
اما درخواست برای وقفه در میانه کشتار فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی درحالی مطرح میشود که محافل بینالمللی حقوق بشری خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه و جلوگیری از تشدید بحران انسانی در این منطقه هستند.
از انگلیس و فرانسه و دانمارک تا آن سوی اقیانوس اطلس در آمریکا، صدها هزار نفر از حامیان فلسطین طی ۳ هفته گذشته به خیابانها آمده و خواستار توقف کشتار فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی هستند.
به گفته آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، وضعیت خاورمیانه «به صورت ساعتی وخیم تر میشود. جنگ در غزه بیداد میکند و خطر گسترش آن در سراسر منطقه وجود دارد.»
وی سهشنبه گذشته در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «همچنین مهم است که بدانیم حملات حماس در خلاء و ناگهانی رخ نداده است. مردم فلسطین ۵۶ سال در معرض اشغال خفه کننده قرار گرفتهاند. سرزمین آنها به طور پیوسته توسط شهرکها بلعیده شده و گرفتار خشونت شده است. اقتصاد آنها خفه شده؛ مردم آنها آواره و خانههایشان ویران شده است.»
گوترش بر همین اساس نتیجه گرفت که امید مردم فلسطین برای تحقق «راه حل سیاسی و حل مشکلات آنها نابود شده است.»
واقعیت این است که کشتار بی رحمانه و بمباران غزه از سوی رژیم صهیونیستی در حالی وارد بیست و یکمین روز خود میشود که دولتمردان مدعی حقوق بشر و متحد رژیم صهیونیستی همچنان برخلاف افکار عمومی جهان، چشم و گوش خود را به روی جنایتهای رژیم آپارتاید تل آویو بستهاند و غزه هر بامداد در میانه آتش و خون از خاکستر فرزندانش دوباره متولد و زنده میشود.
دولتهای غربی همچنان برای حفظ منافع رژیم اسرائیل از بیان حقیقت و واقعیت جنگ غزه پرهیز میکنند و حتی آنتونیو گوترش پس از مواجهه با سیل انتقادات صهیونیستها از وی، به دلیل اعتراض علیه بحران انسانی در غزه، ناگزیر به عقبنشینی شد.
این درحالیست که آمار شهدای فلسطینی اعم از زنان و کودکان بیدفاع روز به روز در حال افزایش است و دولتهای غربی در سایه حمایت تمام قد از جنایات رژیم صهیونیستی، به تمامی معیارها و قوانین بینالمللی حقوق بشری پشت کردهاند.
وزارت بهداشت فلسطین شب گذشته بر اساس آخرین آمار خود از افزایش شمار شهدای جنگ غزه به هفت هزار و ۱۶۵ نفر خبر داده بود. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، از مجموع شهدای غزه حدود سه هزار نفر کودک و بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفر هم زن هستند.
منبع: ایرنا