مخاطب 24- چربی خون یکی از مشکلات رایج برای سلامتی است که افراد در سنین مختلف را دچار می کند و از مهمترین علل آن می تواند عدم رعایت تغذیه سالم و کم تحرکی را نام برد. در این مطلب قصد داریم بهترین دمنوش برای چربی خون بالا را معرفی کرده و همچنین برخی از عرقیات مفید برای کاهش چربی خون را نیز مثال بزنیم. اما لازم است ابتدا بگوییم که چربی خون چیست.
چربی خون اصطلاحی است برای توصیف همه چربی یافت شده در خون از جمله کلسترول و تری گلیسرید. به طور کلی بالا بودن چربی خون موجب بروز بیماری ها، از جمله بیماری های قلبی در بیمار می شود.
بدن هر فردی دارای کلسترول خوب و بد است. بدن برای عملکرد فعال و تولید ویتامین ها به کلسترول خوب نیاز دارد. سطوح بالای کلسترول بد می تواند جریان خون را در شریان های شما کاهش دهد و باعث مشکلات مزمن قلبی شود. تری گلیسیرید نوع دیگری از چربی ساخته شده در کبد است که از طریق مواد غذایی نیز وارد بدن می شود. داروهای مختلف گیاهی و شیمیایی به بیمار کمک می کند تا چربی خون را کاهش داده و به این ترتیب از عوارض جدی آن دوری کند.
مصرف دمنوش تخم گشنیز در صبح باعث بهبود سطح کلسترول خوب در بدن و کاهش کلسترول بد می شود. برای این کار باید آب را با تخم گشنیز حرارت دهید تا به جوش بیاید و سپس بگذارید یک شب خنک شود. صبح آب صاف شده را بنوشید.
نوشیدن یک یا دو فنجان چای سبز در روز می تواند به کاهش چربی خون بالا کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز به کاهش سطح کلسترول بد در بدن کمک می کند و باعث می شود احساس سبکی و فعالیت داشته باشید.
از آنجاییکه دمنوش چربی سفید حاوی مقادیر زیاد آنتی اکسیدان است، به کاهش چربی خون کمک کرده و از ایجاد سلول های چربی پیشگیری می کند. مصرف این دمنوش به مرور زمان باعث کاهش وزن نیز می شود.
دمنوش گل محمدی ترکیبی ادرار آور است و به همین دلیل موجب سم زدایی بدن می شود. دمنوش گل محمدی برای کنترل چربی خون موثر است. در واقع علت ادرار آور بودن این دمنوش سوزاندن چربی های بدن و تولید آب می باشد.
مصرف دمنوش زنجبیل یکی از بهترین راه ها برای کاهش چربی خون است. به علاوه این دمنوش باعث چربی سوزی بدن می شود و به کاهش وزن نیز کمک می کند. به این منظور لازم است آب را جوش آورده و یک قاشق غذاخوری زنجبیل به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برای پانزده دقیقه دم بکشد.
این دمنوش نیز برای کاهش چربی بالا بسیار توصیه می شود. به این منظور باید تخم شوید را درون قوری با آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس با مقداری عسل میل کنید.
عرق شاتره با نام های شاه ترج؛ پیت پاپارا و بقلة الملک شناخته می شود. این گیاه علفی از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده بوده است و برای چربی خون نیز توصیه می شود.
عرق کاسنی گیاهی پرخاصیت است که با کاهش کلسترول بد، مانع از رسوب آن در رگ ها می شود و به این ترتیب از بروز سکته قلبی پیشگیری می کند. این خاصیت به دلیل وجود انولین آن است.
یکی دیگر از عرقیات مفید برای کاهش چربی خون، عرق خارشتر است که این گیاه با نام های خاربز، دوده تیکانی، علف ترنجبین شناخته می شود. این عرق نیز برای کاهش چربی خون و عوارض ناشی از بالا بودن آن مفید است.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که عرق زنیان با کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید به میزان زیادی در کاهش چربی خون موثر است. مصرف این عرق گیاهی موجب کاهش کلسترول بد حون شده و سطح کلسترول خوب را در حد متعادل نگه می دارد.
عرق کیالک یا عصاره زالزالک نیز موجب کاهش سطح چربی خون می شود. این عصاره موجب تعادل میزان تری گلیسرید و کلسترول شده و از ایجاد پلاک در رگ ها جلوگیری می کند. به این ترتیب از عوارض چربی بالا مثل سکته قلبی ممانعت خواهد کرد.
سخن آخر
امیدواریم این مجموعه معرفی شده از بهترین دمنوش و عرقیات برای کاهش چربی خون برای شما همراهان مفید بوده باشد. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه هر یک از دمنوش ها یا عرقیات گیاهی در میزان بالا نیز می تواند برای بدن مشکلاتی به وجود بیاورد. پس بهتر است پیش از مصرف با متخصصان مشورت کنید.