کد خبر: ۲۸۸۴۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۲

چرا پزشکان از ایران می‌روند؟

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس حقوق پایین پزشکان را علت خروج این قشر از کشور دانست و تاکید کرد: درآمد ماهانه کسی که تازه پزشک شده معادل ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار است که با این پول نه می‌تواند خانه‌ای اجاره کند و نه فرزندش را در مدرسه ثبت‌نام کند.
چرا پزشکان از ایران می‌روند؟

مخاطب 24- هفته گذشته در جریان ادامه بررسی برنامه هفتم توسعه، نمایندگان مجلس دولت را مکلف به اصلاح نظام پرداخت کارانه پزشکان در بودجه سنواتی برای جبران خدمات ذی‌نفعان کردند. همچنین فعالیت انتفاعی پزشکان در مراکزی غیر از دستگاه‌های اجرایی خود را ممنوع کردند.

براساس بند ث ماده ۶۹ این لایحه؛ کلیه پزشکان، دندان‌پزشکان و داروسازان و مشمولان قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت مصوب ۱۳۸۸.۱.۳۰ که در استخدام رسمی، پیمانی و قراردادی دستگاه‌های اجرایی شاغل در ستاد یا مراکز و موسسات ارائه خدمات سلامت موضوع قانون مذکور هستند، مجاز به فعالیت انتفاعی پزشکی در مراکز تشخیصی آموزشی درمانی و بیمارستان‌های بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و خیریه با رعایت تبصره (۱) ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳.۱۰.۱۱ یا فعالیت انتفاعی پزشکی در بخش خصوصی مرتبط با حوزه ستادی مربوط به غیر از دستگاه اجرایی خود نیستند، مسوولیت اجرای این حکم حسب مورد بر عهده وزرای مربوطه و رئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران است.

در اجرای این حکم دولت مکلف است از طریق اعمال تعرفه مربوطه و اصلاح نظام پرداخت کارانه در چارچوب بودجه سنواتی خدمات ذی‌نفعان را جبران کند. اجرای این حکم، مشروط به جبران محرومیت از کار در بخش خصوصی و پرداخت حقوق مناسب و تامین اعتبار در بودجه سنواتی است.

۸۰۰ دلا‌ر برای جراح و استاد تمام

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، با انتقاد از دریافتی پزشکان، گفت: یک زمانی من می‌گفتم پزشکان پول مفت می‌گیرند و آن موقع من ۱۰ میلیون تومان پول می‌گرفتم که ۱۰ هزار دلار بود. اما در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ سال از آن زمان گذشته و من استاد تمام و جراح هستم و تمام مراحل را طی کرده‌ام؛ اما ۸۰۰ دلار پول می‌گیرم!

او ادامه داد: من استاد تمام هستم و ۸۰۰ دلار می‌گیرم و کسی که تازه پزشک شده ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار دریافت می‌کند که با این پول نه می‌تواند خانه‌ای اجاره کند و نه بچه‌اش را در مدارسی که این آقایان زده‌اند، ثبت‌نام کند.

در این شرایط نمی‌توان پزشک یا هیات علمی را در مملکت نگه داشت. مشخص است که در این شرایط پزشکان اعتراض می‌کنند و در کشور نمی‌مانند. با توجه به این دریافتی معلوم است که یک عده هم تخلف می‌کنند. این عضو کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: اگر قانون عادلانه و منصفانه نباشد قابل اجرا نیست.

در عدالت و از نظر شرعی مطرح است و می‌گوید اگر ذره‌ای خوبی کنی باید پاداش آن را بگیری. در حال حاضر یک نفر ۱۰ ساعت کار می‌کند و یک نفر کار نمی‌کند، اما هر دو حقوق برابر می‌گیرند. این بر اساس کدام منطق علمی و شرعی است؟

پزشکیان، اظهار کرد: به نظر من مکانیسم پرداخت در کشور ما نه علمی است و نه شرعی! شرعی نیست، چون چه کار کنی و چه نکنی پول می‌گیری در صورتی‌که خداوند می‌گوید در روز قیامت دهان‌ها را می‌بندند و می‌گویند چه کرده‌ای؟! و عملکرد را می‌سنجند.

اما در حال حاضر یک نفر کار کند و کار نکند همان حقوق را می‌گیرد. این مکانیسم پرداخت غلط، غیر‌علمی و غیر‌شرعی است. او در پاسخ به اینکه آیا با آنچه مجلس در خصوص کارانه پزشکان در برنامه هفتم به تصویب رساند، ممانعت از خروج پزشکان از کشور امکان‌پذیر است، گفت: اگر دولت بخش مربوط به بهداشت و درمان را به صورت کامل اجرا کند می‌توان نسبت به جلوگیری از خروج نخبگان امیدوار بود.

چون در برنامه هفتم آوردیم که ما‌به‌تفاوت کارکرد را بدهد. یعنی به کار پول بدهد و اگر یک نفر کار نکرد نباید پولی دریافت کند. من کار کنم، کار نکنم، بخوابم و فحش بدهم هم حقوق می‌گیرم! این چه نوع مکانیسمی است؟ این عضو کمیسیون تلفیق با اشاره به آنچه در کمیسیون تلفیق در خصوص کارانه پزشکان به تصویب رسید، تصریح کرد: بر اساس آن چیزی که در مجلس تصویب کردیم قرار شد هزینه ما‌به‌تفاوت کارکرد را جبران کنند و پزشکان در سیستم بمانند و به مردم خدمت کنند و پول زیر‌میزی هم نگیرند.

تعداد قابل توجهی از پزشکان از کشور خارج شده‌اند

همچنین جعفر قادری، دیگر عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم اظهار کرد: بحثی در کمیسیون تلفیق مطرح شد که ما سقف حقوق پزشکان، اساتید دانشگاه و کارکنان شرکت نفت که در مناطق عملیاتی کار می‌کنند و برخی از گروه‌ها را‌ برداریم. چون در حال حاضر وجود سقف برای این گروه‌ها ایجاد مشکل می‌کند.

پزشکان در واکنش به این سقف و محدودیتی که برای آن‌ها گذاشته شده است، در بیرون از بخش دولتی کار می‌کنند و ممکن است به خارج از کشور بروند. برای اینکه این مشکلات حل شود باید سقف حقوق برداشته شود.

او ادامه داد: هر سال در بودجه سقف حقوق می‌آید. قبلا دولت سقف حقوق را ۲۱ برابر حداقل حقوق مشخص کرده بود، اما بعد ۱۵ برابر حداقل حقوق شد و درحال حاضر به قانون مدیریت خدمات کشوری برگشته‌ایم که سقف حقوق بر این اساس ۷ برابر حداقل حقوق است.

این عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در خصوص تاثیر برداشتن سقف حقوق در جلوگیری از خروج پزشکان، گفت: طبیعی است زمانی‌که این محدودیت‌ها را برداریم پزشکان در بخش دولتی کار می‌کنند، اما اگر محدودیت بگذاریم در بخش خصوصی کار می‌کنند یا از کشور خارج می‌شوند. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از پزشکان از کشور خارج شده‌اند.

مزیت برداشتن سقف حقوق پزشکان

محمد وحیدی، نماینده بجنورد در مجلس نیز تاکید کرد: بر اساس مصوبه‌ای که هفته گذشته مجلس داشت، دولت مکلف شد سقف حقوق پزشکان تمام وقت و کادر سلامت تمام وقت جغرافیایی را بردارد و از آن‌ها حمایت کند. یکی از ضعف‌هایی که داریم این است که به پزشکانی که در مناطق محروم مشغول هستند، اجازه حضور در بخش خصوصی و جا‌های دیگر را نمی‌دهند. از سوی دیگر برای پرداختی به این افراد در بخش دولتی سقف گذاشته‌اند.

باید با حمایتی که دولت انجام می‌دهد سقف حقوق پزشکان برداشته شود و در عمل اگر این قشر خدمت صادقانه‌ای به مردم انجام می‌دهند خدماتشان متناسب با دریافتشان باشد. او ادامه داد: هفته گذشته رئیس سازمان برنامه در صحن مجلس هم از برداشتن سقف حقوق پزشکان حمایت کرد و گفت بعد از تصویب این موضوع در مجلس، خودمان را موظف می‌دانیم از پزشکانی که تمام وقت کار می‌کنند، دفاع کنیم تا نسبت به خدماتی که به مردم ارائه می‌کنند، دریافتی داشته باشند.

یعنی در عمل کادر سلامتی که مبتنی بر تقویت نظام بیمارستانی و درمانی بخش دولتی کشور باشد؛ چون یکی از ضعف‌های بخش دولتی عدم توجه به پرداختی کادر پزشکی است که پیامد آن خروج برخی نخبگان پزشکی از کشور است. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با برداشت سقف حقوق پزشکان به ماندگاری آن‌ها در کشور می‌توانیم امیدوار باشیم و از سوی دیگر پرداختی آن‌ها متناسب با خدماتی باشد که به بیماران ارائه می‌کنند.

 
منبع: دنیای اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر