کد خبر: ۲۸۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۹

این شهر ایران، شهر جهانی موسیقی است

خانه‌ها و عمارت‌های قدیمی با پنجره‌های چوبی و اُرسی‌های رنگی، با ستون‌های بلند و زیبا و حوضچه‌هایی پر از آب زلال نه‌فقط به بینندگان‌شان آرامش می‌دهند که گوشه‌هایی از تاریخ را برای آن‌ها زنده می‌کنند.
این شهر ایران، شهر جهانی موسیقی است

 مخاطب 24- خانه‌هایی مثل عمارت آصف در شهر سنندج که یکی از مهم‌ترین عمارت‌های تاریخی و اعیانی در غرب ایران محسوب می‌شود. این عمارت اگرچه برای سال‌ها به خاطر صاحب‌خانه‌اش «آصف اعظم» عمارت آصف نامیده می‌شد، اما این روزها اسم دیگری هم دارد؛ «خانه کُرد». معماری زیبای این عمارت که امروز موزه مردم‌شناسی سنندج است، گوشه‌ای از وجوه معماری ایرانی را در غرب کشور نشان می‌دهد.

آثار و ابزاری که در این موزه به نمایش درآمده‌اند، تاریخ و شیوه‌ زندگی ساکنان کردستان را در گذشته نه ‌چندان دور پیش چشم می‌آورند. در واقع این خانه تاریخی با ارزش‌ترین عمارت تاریخی سنندج است که در دوره صفویه ساخته شد و تا دوره قاجار بخش‌هایی به آن افزوده شد. موزه و عمارت آصف یکی از مراکز مهم مردم‌شناسی غرب ایران است که نباید تماشایش را از دست بدهید.  

خـانه‌ای در قلب سنندج

موزه و عمارت آصف در خیابان امام‌خمینی(ره) سه‌راه حبیبی قرار دارد. این خیابان از معابر اصلی سنندج است که با میدان اصلی شهر یعنی میدان انقلاب اسلامی فقط حدود ۵۰ متر فاصله دارد. از سراسر شهر می‌توانید به راحتی با تاکسی یا خودروی شخصی به میدان برسید و از آنجا راهی خیابان امام(ره) و این موزه شوید. اگر خودروی شخصی هم دارید می‌توانید آن را در نزدیکی خانه پارک کنید.

عمارت غرب‌شناسی

وقتی وارد موزه شوید، به غیر از زیبایی ساختمان، می‌توانید از دیدنی‌های بزرگ‌ترین موزه مردم‌شناسی غرب ایران لذت ببرید.

عمارت اشرافی: عمارت آصف، علاوه برآنکه یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی سنندج است، با حدود ۴ هزار مترمربع مساحت، یکی از بزرگ‌ترین عمارت‌های این شهر هم هست. سردر نیم هشتی، دالان ورودی، اتاق تقسیم آب، چهار حیاط برای اندرونی و بیرونی، اتاق مستخدمان و حیاط بیرونی بخش‌های اصلی این خانه‌اند. وقتی پا به حیاط اصلی این مجموعه دوره صفوی بگذارید، اول از همه دو ایوان با معماری زیبا، آب‌نما و باغچه سرسبز و سرحالی روبه‌رو می‌شوید. در ضلع شمالی، تالار اصلی را می‌بینید که با تزئینات منحصربه فرد مثل گچبری، مقرنس‌کاری، اورسی‌های مشبک و خوش‌نقش واقعا تماشایی است.

این شهر ایران، شهر جهانی موسیقی است

حمام عمارت هم که در حیاط بیرونی قرار دارد، یکی از زیباترین حمام‌های تاریخی سنندج است که ستون‌های سنگی حجاری شده و کاشی‌کاری‌های زیبا دارد. جالب است بدانید که آب عمارت از یک رشته قنات از غرب سنندج تامین می‌شده که امروز لوله‌های فلزی جای آنها را گرفته‌اند.

موزه: موزه آصف یا خانه کُرد، بزرگ‌ترین موزه مردم‌شناسی است که درباره آثار فرهنگی و مردم‌شناسی یک قومیت در ایران وجود دارد. در بخش‌های مختلف این موزه ۲ طبقه‌ مثل نگارخانه، حمام، مکتب‌خانه، اتاق خان، مطبخ و غرفه‌های زندگی شهری، شکار، صنایع دستی، مشاغل و فنون، اسناد و عکس‌های تاریخی، می‌توانید جنبه‌های مختلفی از تاریخ و زندگی گذشته مردم در منطقه کردستان را ببینید. همچنین در این عمارت انواع مجسمه‌ها، نقاشی‌ها و کتاب‌های تاریخی زیبا و ارزشمند دیگری هم برای تماشا وجود دارد.  

پیاده روی تاریخی

حالا که تا اینجا آمده‌اید یک تیر و دو نشان بزنید و از دیدنی‌های منطقه هم دیدن کنید.

خیابان امام‌خمینی(ره) در یکی از محلات قدیمی سنندج قرار دارد، بنابراین آثار تاریخی فراوانی در نزدیکی خانه آصف خواهید دید. در همین خیابان کمی بالاتر از موزه به دیدار مسجد جامع و خانه مجتهدی بروید و روبه‌روی خانه آصف و در کوچه حبیبی سری به عمارت سالار سعید بزنید که موزه باستان‌شناسی سنندج است. پشت عمارت آصف هم خیابان هنرهای چوبی سنندج قرار دارد که محل مناسبی برای تماشای هنر نازک‌کاری‌های چوبی و خرید سوغاتی سنندج است. اگر هم سری به میدان انقلاب و بازار سنتی سنندج بزنید می‌توانید مسجد داروغه و مسجد ویسی را ببینید؛ در این بازار تاریخی می‌توانید اجناس مختلف و صنایع‌دستی سنندج را  هم تهیه کنید.

 
منبع: سرزمین من
برچسب ها: عمارت آصف سنندج
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟ چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟
مادر شهیدان حسن و محمد باقری چند سال قبل در گفت‌وگویی از شرمندگی خود در برابر مادران شهدا سخن گفت: وقتی مادرانی هستند که مثلاً ۲ شهید یا سه شهید داده‌اند واقعاً انسان پیش آنها خیلی شرمنده است.
"علاج" چاوشی "علاج" چاوشی
در پی وارد شدن هجمه‌هایی به محسن چاوشی از طرف عناصر ضد انقلاب خارج‌نشین، رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس و مقاومت، یادداشتی حمایتی خطاب به وی نوشت.
صفحه خبر بالای تصاویر