کد خبر: ۲۸۲۹۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۸

به ادعای باستان شناسان، وضعیت خاورمیانه در ۴۵۰۰ سال قبل هم وحشتناک بوده

بررسی الگو‌های خشونت در جوامع اولیه بشری از سابقه‌ی درگیری‌های انسانی و خشونت در خاورمیانه در حدود ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد خبر می‌دهد.
به ادعای باستان شناسان، وضعیت خاورمیانه در ۴۵۰۰ سال قبل هم وحشتناک بوده

مخاطب 24- آیا تاکنون این سوال برای شما پیش آمده که خشونت بین فردی در جوامع اولیه بشری ریشه دارد یا در دنیای کنونی به اوج خود رسیده است؟ با توجه به اینکه سوابق مربوط به خشونت بشر فقط برای دوره‌ اخیر در دسترس است، به دست آوردن آماری دقیق از قتل‌های صورت گرفته در تاریخ بشر غیرممکن به نظر می‌رسد.

باتوجه به وضعیت اخیر و با هدف یافتن پاسخی برای این سوال، محققان در مطالعه‌ جدید خود روند خشونت در خاورمیانه را در درازمدت با بهره‌برداری از مجموعه داده‌های جدید در مورد ترومای جمجمه و زخم‌های موجود روی اسکلت‌های کشف شده در سراسر خاورمیانه که دوره پیش از کلاسیک را در برمی‌گیرد، بررسی کرده‌اند.

یک مطالعه جدید به بررسی الگوهای خشونت در جوامع اولیه بشری در خاورمیانه پرداخته است و گزارش‌ها حاکی از آن‌اند که یافته‌های اخیر نور جدیدی را بر تاریخچه درگیری در جوامع اولیه بشری می‌تاباند. خاورمیانه منطقه‌ای استراتژیک از نظر جغرافیایی و انرژی است و گروه‌های فرهنگی و قومی گوناگونی مانند فارس‌ها، عرب‌ها، کوردها، آشوری‌ها، آذربایجانی‌ها، ترک‌های آناتولی، لرها، قشقایی‌ها، افغان‌ها، بلوچ‌ها، یهودیان، قبطی‌ها، ترکمان‌های عراق و بربرها را در خود جای داده‌ است.

کشف ریشه‌های خشونت در خاورمیانه

خشونت در خاورمیانه

تحقیقات دانشگاه بارسلونا نشان می‌دهد که تاریخچه‌ خشونت در خاورمیانه قبل از میلاد متفاوت بوده و احتمالاً بین ۴۵۰۰ تا ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد به بالاترین حد خود رسیده است. با ثبت تغییرات در الگوهای خشونت در مقیاس زمانی و جغرافیایی گسترده در یک محیط تاریخی فوق‌العاده غنی، دیدگاه‌های تاریخ اولیه درگیری‌های انسانی گسترش می‌یابد.

شواهد یافت شده نشان می‌دهد که خشونت در خاورميانه در طول عصر مس یا کالکولیتیک به اوج خود رسید، سپس در طول قرون برنز اولیه و میانه به طور پیوسته کاهش یافت و دوباره بین اواخر عصر برنز و عصر آهن افزایش یافت.

یافته‌های باستان‌شناسان براساس بررسی بیش از ۳۵۰۰ اسکلت است. البته بررسی صدمات اسکلت‌ها و درک درگیری‌ها به دلیل فقدان شواهد ناقص مانده و از آنجایی که جوامع اولیه انسانی دائم در حال تغییر مکان خود بودند، مدارک مبنی بر اختلافات آنها می‌تواند پراکنده شده باشد و بعید به نظر می‌رسد در طول زمان دست نخورده باقی مانده باشند.

خشونت در خاورمیانه

متخصصان معمولاً برخی از جنبه‌های درگیری‌های انسانی اولیه را کنار هم می‌گذارند و با بررسی مکان‌های دفن، تجزیه و تحلیل ژنتیکی، سلاح‌ها و الگوهای ضربه روی بقایای اسکلتی، نگاهی اجمالی به تنش‌های این جوامع پیدا می‌کنند.

این تیم در این مطالعه جدید شواهدی از ترومای جمجمه (آسیب مغزی) و آسیب‌های مربوط به سلاح در اسکلت‌ها را بررسی کردند. بقایای اسکلتی ۳۵۳۹ نفر از طریق حفاری‌های انجام شده در هفت کشور خاورمیانه، عمدتاً ترکیه، عراق، ایران، سوریه، لبنان، اسرائیل و اردن به دست آمد. قدمت تمام این بقایا بین۱۲ هزار تا ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.

محققان پیشنهاد می‌کنند که خشونت در دوره کالکولیتیک ممکن است با ظهور اولین دولت‌های متمرکز از نزاع‌های گاه‌به‌گاه به درگیری‌های سازمان‌یافته در مقیاس بزرگ تغییر یافته باشد. بر اساس این مطالعه، ۳۰۰ سال خشکسالی، پراکندگی جمعیت و کمبود منابع در دوران گذار به عصر آهن ممکن است به درگیری‌های فردی در فرهنگ‌های اولیه بشری کمک کرده باشد.

سابقه خشونت در خاورمیانه

این یافته‌ها می‌تواند به جامعه باستان‌شناسی کمک کند تا شیوع چنین مواردی را در فرهنگ‌های اولیه بشری درک کنند. باستان‌شناسان در این مطالعه خاطرنشان کردند که درک ما از روندهای درازمدت خشونت بین‌فردی مانند حمله، قتل، برده‌داری، شکنجه، استبداد، مجازات ظالمانه یا دشمنی‌های خشونت‌آمیز به دلیل فقدان شواهد در دوره‌های زمانی مختلف مختل شده است.برخی استدلال می‌کنند که خشونت بین فردی پس از عصر روشنگری (قرن ۱۷-۱۸ میلادی) کاهش یافته است. با این حال، این ایده خالی از ایراد نیست و نمی‌توان آن را تایید کرد. سوابق قتل فقط برای دوره‌های زمانی اخیر در دسترس است و گزارش سوگیری‌ها در سوابق درگیری موجود، درک ما را نسبت به گذشته محدود می‌کند.

 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: خاورمیانه خشونت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر