کد خبر: ۲۷۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
گفتگو «مخاطب ۲۴» با «عباس مقتدایی»، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس

سران سه قوه در کوتاهترین زمان به بحران آب ورود کنند

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سدسازی ترکیه نیازمند واکنش در عالی‌ترین سطح عملیاتی و تصمیم‌گیری مقامات ایران است و سران سه قوه در بالاترین سطح سدسازی ترکیه را پیگیری کنند
سران سه قوه در کوتاهترین زمان به بحران آب ورود کنند

سران سه قوه در کوتاهترین زمان به بحران آب ورود کنند

مخاظب ۲۴-اکرم سادات حسینی_ جنگ آب موضوعی است که ظهور آن به طور ملموسی اتفاق افتاده و در سطوح مختلف نمود دارد. این یک جنگ جهانی واقعی و به شدت بی‌رحم است، در بستر زمان آغاز شده و ناگهان اوج می‌گیرد و به کوچکی توجه انگلیسی‌ها به سد‌های آلمان نازی در جنگ جهانی دوم نیست.
امروز جنگ بر سر منابع محدود آب است، منابعی که در سراسر جهان بشر را دچار بحران و چالش جدی خشکسالی و قحطی می‌کند و دولت‌ها درصدد حفظ و پایداری منابع محدود آب هستند.


بیشتر بخوانید: بحران آب روی میز کمیسیون امنیت ملی است


منابع آب بر خلاف برخی منابع دست ساز بشر محدود به مرز‌های جغرافیایی کشور‌ها نیست، طبیعت خود را طبق اراده و تصمیم سیاسیون تغییر نداد از این رو حوضه‌های آبی گاهی میان چند کشور مشترک است، کشور ما هم در مسیر رودخانه‌های مشترک با کشور‌های همسایه است، موضوعی که از منظر محیط زیستی و مدیریت طبیعت هر کشوری باید سهم خود را برداشت کند در حفظ طبیعت بالادست و پایین دست بی‌معناست موضوعی که شاید گاهی مورد توجه سیاسیون نباشد.
دو کشور همسایه ایران، یعنی ترکیه و افغانستان با احداث سد‌هایی سهم آب ایران در مسیر دو رود ارس و هیرمند هشدار‌های کارشناسان را در پی داشته و موضوع دیپلماسی آب را به چالش جدی دولت تبدیل کرده، در همین رابطه با نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی گفتگو کردم و از برنامه نمایندگان عضو مجلس و عضو در کمیسیون امنیت ملی در شرایط بحران آب جویا شدم، موضوعی که با خشکسالی‌های چند سال اخیر رود‌ها و تالاب‌های ایران امنیت ملی را نشانه رفته است.

اصل ۵۰ قانون اساسی را اجرایی کنید

«عباس مقتدایی» نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی» و همچنین رئیس مجمع نمایندگان اصفهان است که هم اکنون با بحران جدی آب و خشکسالی رودخانه زاینده رود و اعتراضات کشاورزان مواجه است، از نامه خود به سران قوا راجع به بحران آب خبر داد و به «مخاظب ۲۴» گفت: «در نامه‌ای به موضوع توجه به صیانت از محیط زیست و اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی و سدسازی در کشور‌های ترکیه و افغانستان اشاره کردم تا در اقدامی جامع برای بحران آب و صیانت از آب‌های مرزی توجه کنند.»
وی در ادامه عنوان کرد: «یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم، دوراندیشی و آینده نگری است، سالهاست موضوع آب و مدیریت آب مطرح می‌شود، اما واقعیت آن است که می‌توانستیم در حد و اندازه نیاز کشور در این جهت اقدامات مفید و موثر انجام دهیم، بسیاری از کار‌هایی که انجام شده است به عنوان کار‌های خوب قلمداد می‌شود، اما واقعیت آن است که این کار‌های خوب نتوانسته نیاز کشور ما را برطرف کند و باید با سرعت و با جدیت و با اهتمام حداکثری فرصت‌های از دست رفته را باز یابیم.»

 

آثار منفی سدسازی ترکیه بر محیط زیست و زندگی مردم ایران

نماینده مردم اصفهان در مجلس با یادآوری تحولات سدسازی در کناره مرز‌های کشورمان اظهار کرد: «تحولاتی در حوزه سدسازی و یا سازه‌هایی که می‌تواند آب را در خود ذخیره کند در کشور‌های همسایه و در جوار مرز‌های ایران اتقاق افتاده است، این‌ها در آینده نه چندان دور بلکه همین الان می‌تواند اثرات منفی در روند‌های زیست محیطی و زندگی مردم ایران بگذارد، باید با یک برنامه دقیق و منسجم و از قبل طراحی شده کم کاری‌های گذشته را به شدت جبران کنیم.»

سدسازی ترکیه دست درازی به طبیعت و زیاده طلبی ترک‌هاست

مقتدایی گفت: «اکنون ترکیه در بخش سدسازی در بالادست رودخانه‌ها کار‌هایی را انجام می‌دهد که می‌تواند به ضرر خود ترکیه و ایران و ایران و عراق تمام شود، ترک‌ها نباید تصور کنند که اگر گوشه‌ای از اقلیم را بهم زدند یا بخش‌هایی از محیط زیست انسانی، جانوری و گیاهی و یا طبیعی و حتی مباحث مرتبط با خاک را نادیده گرفتند و یا زیاده طلبی کردند در آینده از خسارت‌های ناشی از آن مصون می‌مانند! طبیعت ترکیه و ایران و عراق و یا ایران و افغانستان نمی‌شناسد.»


بیشتر بخوانید: افتتاح سد ایلیسو در نزدیک مرزهای عراق توسط اردوغان


دود خسارت به طبیعت به چشم ترک‌ها هم خواهد رفت

وی با تاکید بر فرامرز عمل کردن طبیعت، ادامه داد: «طبیعت ساز و کار‌های خاص خودش را دارد اگر جایی به طبیعت و محیط زیست دستبردی زده شود، حتما در آینده گریبانگیر کسانی خواهد شد که به آن خدشه وارد کردند و اینجا همان مصادیقی است که خشک و تَر با هم خواهند سوخت، یعنی هم کشور‌هایی که از این موضوع متضرر شده‌اند خسارت خواهند دید و هم کشور‌هایی که موجب خسارت شده‌اند خودشان به نحو دیگری مشمول خسارت‌های طبیعت خواهند شد.»

مدیریت ضد طبیعت زاینده رود را ماتم‌بار کرد

رییس مجمع نمایندگان اصفهان به نقض اصول حفاظت از محیط زیست در مدیریت کلان کشور پرداخت و گفت: «دستبرد به طبیعت فقط از جانب همسایگان صورت نمی‌گیرد این موضوع در داخل کشور هم قابل مشاهده است اکنون رودخانه‌های مهمی در فلات مرکزی ایران مثل رودخانه زاینده رود که روزگاران مدید و بلکه در همه ادوار تاریخی یک رودخانه مستمر تمام عیار بوده است، تبدیل به یک رودخانه فصلی شد و اکنون به عنوان یک رودخانه خشک و بستر آن به عنوان یک بستر ماتم‌زده قلمداد می‌شود.»

بی‌تفاوتی سران قوا به خشکسالی برای نسل‌های آینده خسارت آفرین است

مقتدایی به نامه‌ای که به سران سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه راجع به بحران آب و حفاظت از محیط زیست و اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی نوشته است، اشاره و عنوان کرد: «مشکلات محیط زیست و خشکسالی را در قالب نامه‌ای به سران قوا متذکر شدم هر گونه بی‌دقتی و یا تداوم بی‌تفاوتی‌ها می‌تواند برای حال و آینده و نسل جاری و نسل‌های بعدی خسارت آفرین باشد، این موضوع نامه‌ای است که از سران سه قوه خواسته‌ام تا به زیر مجموعه‌های خودشان اهمین حفاظت از منابع آب و محیط زیست را قلمداد کنند و از این جهت معتقدم همه رسانه‌ها، همه دلسوزان، همه کسانی که به آینده کشور و میهنمان می‌اندیشند به ویژه مدیران متولی امر در بالاترین سطح باید واکنش‌های اجرایی و تصمیم گیری‌های مهمی را انجام دهند.»

کمیته امنیت آب در مجلس فعال است/سران قوا در کوتاهترین زمان به بحران آب ورود کنند

وی تشکیل کمیته امنیت آب را از تلاش‌های کمیسیون امنیت ملی برای توجه و رسیدگی به بحران آب کشور خواند و افزود: «کمیته امنیت آب در کمیسیون امنیت ملی از این رو تشکیل شده تا بتوان اقدامات قابل توجه انجام دهیم، اما واقعیت این است که سران سه قوه باید در کوتاهترین زمان ممکن در بالاترین سطح اجرایی و تصمیم گیری و عملیاتی به بحران آب ورود پیدا کنند، موضوع محیط زیست در بخش‌هایی از کشور بازیچه گرفته شده و تداوم آن نسل‌های آینده را به خطر می‌اندازد.»

با درگیری‌های اخیر کشاورزان و ماموران امنیتی در اصفهان که در پی مطالبات آن‌ها در نبود آب کافی و بروز خشکسالی زاینده رود رخ داد، بار دیگر توجه افکار عمومی در داخل و رسانه‌ها و کارشناسان بین الملی به بحران آب ایران جلب شد، حال آنکه از اعتراض‌های مردم خوزستان در پی خشک شدن بخش‌های پایین دستی کارون و توقیف حق‌آبه طبیعت و در گل ماندن دام‌ها هم چندان نگذشته و این سطح از بی‌تفاوتی و سوء مدیریت منابع آب در کشور تلنگری جدی است که پیش از آنکه جنگ جهانی آب عیان و آشکار شود جنگ داخلی بر سر آب امنیت همگان را به مخاطره جدی اندازد، جنگی که نمونه آن سوریه را به ویرانه تبدیل کرد و در منطقه خاورمیانه موجب ظهور داعش شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
طارمی به خواست خود از اینتر می رود طارمی به خواست خود از اینتر می رود
مهاجم ایرانی اینتر با جدایی‌اش از این تیم در این تابستان جاری موافقت کرده است.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
پاریس بالاخره باخت! پاریس بالاخره باخت!
بالاخره فصل طولانی فوتبال به اتمام رسید و جام جهانی باشگاه‌ها، قهرمان خودش را شناخت و پی اس جی برابر چلسی زانو زد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
«سوپرمن» صدرنشین شد «سوپرمن» صدرنشین شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینی‌ها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به همراه دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر دوشنبه با حضور در یکی از هتل‌های شهر تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ایران است، اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد.
پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور
میدل ایست آی نوشت: آمریکا در اقدامی کم‌سابقه، پیشنهاد داده که مسیر مورد مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تحت کنترل خود بگیرد؛ طرحی که از سوی ایروان رد شده و به‌زعم بسیاری، تلاشی برای دور زدن حاکمیت ملی کشورهاست.
وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صداسیما: تصویری که از امریکا امروز ملت ایران دارد یک غرب منحط، وحشی خونخوار است که به هیچ عهد و پیمانی وفادار نمی‌ماند، این برای از راننده اسنپ تا بقال تا پزشک تا معلم تا همه اقشار مردم مشخص است.
صفحه خبر بالای تصاویر