کد خبر: ۲۷۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
به مناسبت روز جهانی زیستگاه‌ها

عوامل موثر بر تخریب زیستگاه‌ها

روز جهانی زیستگاه‌ها به ما یادآوری می‌کند که همه انسان‌ها به‌نحوی در حفظ و نگهداری از محیط زیست مسئول هستند تا این امانت را به آیندگان تحویل دهند.
عوامل موثر بر تخریب زیستگاه‌ها

مخاطب 24- اولین دوشنبه اکتبر هر سال از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی زیستگاه نامیده شده و امسال مصادف با ۱۲ مهر است. این روز بـرای اولـین بـار در سال ۱۹۸۵ با موضوع «پناهگاه، حق من است» در نایروبی جشن گرفته شد. این مناسبت به جهان یادآوری می‌کند که همـه مـا قـدرت و مسـئولیت شکل دادن به آینده شهرهای‌مان و مسئولیت حفظ و نگهداری زیستگاه برای نسل‌های آینـده را برعهـده داریم و بهترین فرصت است که یادمان باشد زمین تنها و یگانه زیستگاه همه زیستمندان است و باید از آن محافظت کنیم. در ادامه به ۱۷ نکته درباره زیستگاه‌ها و عوامل تخریب‌ آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

*از زمانی که بشر پا به عرصه هستی گذاشت، همواره محیط زیست را مورد بهره‌برداری قرار داده و به عرصه‌ها و منابع طبیعی متکی بوده است.

*‍‍پس از وقوع انقلاب صنعتی، افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی توسط بشر موجب بالا رفتن سطح «دی‌اکسید کربن» شد.

*انتشار آلاینده «دی‌اکسید کربن» در شهرهایی همچون تهران ارتباط مستقیمی با مصرف انواع سوخت‌های فسیلی شامل گاز طبیعی، نفت بنزین و گازوئیل دارد.

*یکی از مواردی که براساس عملکرد نادرست انسان‌ها باعث به خطر افتادن زیستگاه می‌شود، آلودگی هوای ناشی از استفاده از سوخت‌های فسیلی است.

*بررسی میزان انتشار دی‌اکسید کربن ناشی از احتراق انواع سوخت در شهر تهران نشان می‌دهد که منابع خانگی بیشترین سهم را در انتشار این آلاینده دارند.

*مطالعات نشان می‌دهد که از بین تمام منابع آلاینده شهر تهران شامل منابع خانگی، نیروگاه‌ها، صنایع، فرودگاه و ... منابع خانگی حدود ۳۲ درصد، خودروهای در حال تردد ۲۸ درصد و نیروگاه‌ها و صنایع به‌عنوان منابع سوم و چهارم به‌ترتیب ۱۵ و ۱۲ درصد در تولید دی‌اکسید کربن سهم دارند.

*دی‌اکسید کربن یکی از مهم‌ترین گازهای گلخانه‌ای است که نقش زیادی در تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی دارد. طوفان، سیل، خشکسالی‌ و آتش‌سوزی‌های شدید در جنگل‌ها همه حاکی از ایجاد تغییراتی غیرمعمول و با سرعت بالا در جو زمین است.

*در چند سده اخیر با توجه به دستیابی بشر به فناوری‌ها، بهره‌برداری‌ها سرعت بیشتری یافته و موجب فروپاشی سامانه‌های زیستی و در معرض  خطرانقراض قرار گرفتن بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی شده است.

*این سرعت تغییر در دهه‌های اخیر سازگاری موجودات زنده با محیط زیست را دچار مشکل کرده است.

*کشور ایران با توجه به تنوعی که در اقلیم و وضعیت توپوگرافی خود دارد، دارای تنوع زیستی غنی است، به‌طوری که در برخی از برآوردها جزو ۲۰ کشور برتر دنیا از نظر تنوع زیستی محسوب می‌شویم.

*بسیاری از زیستگاه‌های ما تحت تاثیر فعالیت‌های انسانی دچار اختلال در عملکرد اکوسیستمی شده‌اند تا آنجا که برخی از پروژه‌های زیرساختی به از هم گسیختگی زیستگاه‌ها منجر شده است.

*در هر زیستگاه یا ناحیه رویشی نوع چالش‌ها و تعارضات متفاوت است. به عنوان مثال در حوزه زاگرسی چرای مفرط دام بیش از ظرفیت مرتع از مهم‌ترین چالش‌ها است همچنین تغییرات اقلیمی، زادآوری جنگل‌های بلوط را با مشکل مواجه کرده است.

*در حوزه مرکزی ایران، توسعه راه‌ها باعث شده که ارتباط بین کریدورهای ما قطع شود.

*در شمال کشور نیز صرف نظر از تغییرات اقلیمی و توسعه راهسازی، تغییر کاربری اراضی از مشکلات اصلی در حفاظت از زیستگاه‌ها به شمار می‌آید.

*برای ارتقای کیفیت زیستگاه‌ها در وهله اول می‌بایست یک هماهنگی مطلوب بین دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی به وجود آید. 

*افزایش اعتبارات جهت پایش و مدیریت زیستگاه‌ها خیلی مهم است که البته در این زمینه با قدری کمبود مواجهیم.  

*روز جهانی زیستگاه‌ها به ما یادآوری می کند که همه انسان‌ها به‌نحوی در حفظ و نگهداری از محیط زیست مسئول هستند تا این امانت را به آیندگان تحویل دهند.

برچسب ها: سازمان ملل متحد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جریمه مخدوش‌کردن پلاک ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو جریمه مخدوش‌کردن پلاک ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو
به نقل از رئیس پلیس راهور تهران، ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو در تهران از ۲۶ آبان مشمول جریمه مخدوش‌کردن پلاک شده‌اند.
اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟ اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟
سید احمد مراتب، مناجات‌خوان، آوازخوان، ردیف‌دان و از استادان بنام موسیقی اصفهان شامگاه یکشنبه چهارم آذر ماه جاری در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد که یک مادر ۳۴ ساله از ایذه در دومین زایمان خود در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز پنج قلو را به دنیا آورد.
اولین موبایل سامسونگ اولین موبایل سامسونگ
سامسونگ که امروز یکی از غول‌های بازار موبایل جهان است ۳۶ سال پیش کارش را با ساخت گوشی SH-100 آغاز کرد.
ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم
ادیب زارعی ۲۱ ساله که اولین بازی خود را در ترکیب فولاد خوزستان مقابل فولاد هرمزگان انجام می‌داد، در ضیافت پنالتی‌ها ناجی یحیی گل‌محمدی و قرمزپوشان اهوازی شد؛ آن هم با یک رکورد خاص و ویژه در سطح جهان.
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر