کد خبر: ۲۷۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴

با اختراع جدید دانشگاه MIT تزریق انسولین به صفحات تاریخ می‌پیوندد+ عکس

اختراع جدید دانشگاه MIT شاید بتواند بیماری دیابت را کنترل و تزریق انسولین را برای همیشه ریشه کن کند. تا نتیجه نهایی چقدر فاصله داریم؟
با اختراع جدید دانشگاه MIT تزریق انسولین به صفحات تاریخ می‌پیوندد+ عکس

مخاطب 24- تزریق انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت عذاب آور و دردناک است چرا که وقت و بی‌وقت باید نسبت به دریافت دوز روزانه اقدام کنند. هم اکنون به نظر می‌رسد دانشمندانی از دانشگاه ام آی تی (MIT) طی تحقیقی که هفته گذشته روی موش‌ها انجام داده، موفق به اختراع دستگاه جدیدی برای تولید انسولین در بدن شده‌اند.

دستگاه پزشکی تازه اختراع شده توسط جمعی از محققان می‌تواند تا یک ماه انسولین لازم برای بدن را تولید کند و دیگری نیازی به تزریق آن نخواهد بود. البته فناوری دانشمندان MIT هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته و می‌بایست پیش از هر گونه اقدامی، مورد بررسی و تحقیقات بیشتر قرار بگیرد.

تزریق انسولین ؛ اختراع جدید دانشمندان MIT

هورمون انسولین در بدن انسان نقش‌های بسیاری ایفا می‌کند و نمی‌توان هدف و غایت آن را صرفاً برای بیماران دیابتی و مبتلا به مرض قند خلاصه کرد. با این حال مهمترین نقش این هورمون در بدن انسان، کمک به انتقال گلوکوز از جریان خون به سمت سلول‌های ما است تا بتوانیم با سوزاندن آنها انرژی به دست آوریم. (در واقع گلوکوز از هضم کربوهیدرات‌ها به وجود می‌آید.)

دستگاهی برای تولید انسولین

در صورت بروز اختلال در هورمون انسولین، افراد مبتلا به قند خون بالا و مزمن خواهند شد و سپس دیابت می‌گیرند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 سیستم ایمنی بیش از حد فعالی دارند که به سلول‌های جزایر پانکراس حمله‌ور می‌شوند. (جزایر پانکراس یا لانگرهانس مسئولیت ساخت انسولین را در بدن انسان بر عهده دارند) این در حالی است که مبتلایان به دیابت سطح 2 نسبت به اثرات انسولین مقاومت از خود نشان می‌دهند.

بدن افرادی که مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 هستند متاسفانه قادر به تولید انسولین به میزان کافی نیست و برای اینکه چنین افرادی بتوانند قند خون خود را تنظیم کنند نیاز به تزریق منظم و مرتب آن دارند. اختراع انسولین به صورت تزریقی یکی از بهترین اتفاقات جهان است چرا که از مرگ حتمی بسیاری از افراد جلوگیری کرده.

به هر حال مبتلایان به هر دو نوع دیابت در خطر بیشتری قرار دارند چرا که قند خون می‌تواند عوارض و بیماری‌های دیگری برای آنها به ارمغان بیاورد و طول زندگی آنها را کوتاه تر از افراد سالم کند. به همین خاطر است که دانشمندان به دنبال راهی هستند بلکه بتوانند نحوه ارائه انسولین به بدن انسان را بهبود بخشند.

یکی از بهترین و امیدوارکننده‌ترین تحقیقات و پژوهش‌هایی که تا به امروز انجام شده مربوط به پیوند سلول‌های جزایر پانکراس از فرد سالم به فرد مبتلا به دیابت است. در این صورت هورمون انسولین می‌تواند در چرخه طبیعی خودش قرار بگیرد. تنها عیبی که این روش درمان دارد این است که افراد مبتلا باید تا پایان عمر خویش از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند.

تزریق انسولین

خوشبختانه همان‌طور که ملاحظه کردید، دانشمندان دانشگاه MIT رویکرد متفاوت تری را در پیش گرفته‌اند که می‌تواند نویدبخش اخبار خوبی برای مبتلایان به دیابت باشد. آنها معتقدند می‌توان سلول‌های اهدایی جزایر لانگرهانس را از دهنده سالم دریافت کرد و درون دستگاه کوچکی قرار داد و سپس زیر پوست کاشت. دستگاه مذکور از سلول‌ها در برابر سیستم ایمنی محافظت کرده و در عین حال اجازه می‌دهد انسولین به طور طبیعی تولید شود.

در مطالعه جدیدی که قرار شده در ژورنال PNAS منتشر شود، محققان به کمک دستگاه اختراع شده، موفق به حل یک مشکل اساسی شده‌اند. نیاز به منبع اکسیژن همان چیزی است که وجود ندارد و دانشمندان امیدوارند این دستگاه بتواند اطمینان دهد سلول‌های دهنده جزایر لانگرهانس زنده می‌مانند.

تا به امروز دستگاه‌های مختلفی برای انجام اکسیژن رسانی اختراع شده ولی همگی یک مشکل بنیادین داشته‌اند: دستگاه‌های مورد اشاره برای تأمین اکسیژن نیاز به نگهداری و سوخت گیری دارند در حالی که دستگاه محققان دانشگاه ام آی تی مجهز به غشایی است که با جداسازی مولکول‌های مجاور، اکسیژن می‌سازد. این اختراع می‌تواند به صورت بی‌سیم و تنها با مقدار کمی ولتاژ تغذیه شود و تنها کافی است آن را زیر پوست بکاریم.

برای اطمینان از جواب دادن این دستگاه، دانشمندان سلسله آزمایش‌هایی را روی دو دسته موش انجام دادند. گروه اول موش‌هایی بودند که دستگاه تأمین کننده اکسیژن داشتند حال آنکه گروه دوم دستگاهی بدون توانایی تولید اکسیژن برای آنها تدارک دیده شده بود. سطح قند خون گروه اول سالم و منظم ارزیابی شد ولی گروه دوم قند خون بالایی را تجربه کردند. جالب است بدانید که دستگاه مذکور باعث ایجاد زخم در ناحیه کاشته شده بود که پاسخ ایمنی رایجی است.

موش های آزمایشگاهی برای درمان دیابت - تزریق انسولین

به گفته دانیل اندرسون، سرپرست ارشد این تحقیق و استاد دپارتمان مهندسی شیمی از دانشگاه ام آی تی، می‌توان این دستگاه را یک اختراع پزشکی زنده در نظر گرفت که به سلول‌های تولید کننده انسولین کمک می‌کند وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند. ایشان همچنین خاطرنشان کرد که از پیشرفت حاصل شده هیجان زده شده‌ایم و خوش بین هستیم که این فناوری می‌تواند به بیماران کمک کند.

پژوهشگران علیرغم اینکه می‌دانند چنین استنتاجی زودهنگام است ولی معتقدند شیوه درمانی آنها می‌تواند برای سایر شرایط پزشکی مشابه مثل اشکال خاصی از کم خونی که با اریتروپویتین درمان می‌شود، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین آنها قصد دارند پیش از آزمایش این تحقیق روی انسان‌ها، ابتدا روی حیوانات بزرگتر آزمایش‌های دقیقی انجام شود تا ببینند آیا دستگاه مذکور می‌تواند به طور ایمن و موثر برای مدت زمان طولانی تری داخل بدن بماند یا خیر!

منبع: گجت نیوز

برچسب ها: انسولین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا
طرح ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار تهران در بوستان هنرمندان آغاز شد.
ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح
محمد صلاح به صورت رسمی تا سال 2027 با باشگاه لیورپول در قرارداد خواهد بود.
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال
استقلال در ادامه روند فاجعه بار خود مقابل فولاد شکست خورد تا هواداران این تیم خیلی بیشتر از قبل نگران تیمشان باشند.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه
با رشد چشمگیر آمار گردشگران و افزایش ۲۵ درصدی جابجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، استان کرمانشاه توانست جایگاه خود را در میان مقاصد محبوب گردشگری کشور تثبیت کند.
کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟
بر اساس آخرین آمار‌های منتشره، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان سه کشوری هستند که سه رتبه نخست بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را در فوریه ۲۰۲۵ به خود اختصاص داده‌اند.
برگزیده
نصف میانکاله خشکید! نصف میانکاله خشکید!
در حال حاضر، تنها ۵۱.۳ درصد درصد از سطح آبی تالاب میانکاله پُر آب است
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت کاهش مصرف برق به اندازه تولید یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد تغییر ساعت رسمی کشور به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.
صفحه خبر بالای تصاویر