کد خبر: ۲۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۴
«عبدالرضا فرجی راد» در گفت‌وگو با «مخاطب ۲۴» مطرح کرد؛

ایران هیچ فرصت دیگری در مذاکرات ندارد

سفیر پیشین ایران در نروژ:اگر مذاکرات آژانس به نتیجه‌ نرسد غیر از قطعنامه‌ای که علیه ایران صادر می‌شود پرونده از آژانس به شورای امنیت می‌رود و مکانیسم ماشه به حرکت در خواهد آمد.
ایران هیچ فرصت دیگری در مذاکرات ندارد

ایران هیچ فرصت دیگری در مذاکرات ندارد

مخاطب ۲۴- مهرداد صداقت - تا ساعتی دیگر دور هفتم مذاکرات احیای برجام یا آن‌طور که تیم جدید مذاکره کننده ایرانی اصرار دارد آن‌را «مذاکرات رفع تحریم» بخواند، آغاز خواهد شد. گفت‎وگو‌هایی که تصویری نه چندان روشن پیش‌روی کارشناسان برنامه هسته‌ای ایران قرار داده و همه منتظرند ببینند تیم جدید ایرانی با چه رویکردی قرار است پای میز مذاکرات بنشیند.مارتن نهایی مذاکرات برای بسیاری از کارشناسان به ایستگاه آخر رسیده است و تنها چندساعت باقی مانده که ایا ایران می‌تواند از فیلتر مذاکرات با توجه به گزارش مدیر کل آزانس هسته ایی رد بشود یا خیر؟

«عبدالرصا فرجی راد»، سفیر سابق ایران و تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت گو با «مخاطب ۲۴ » درباره گزارش ارائه شده گروسی از بازدید سایت‌های ایران به شورای حکام گفت:«متاسفانه خروجی بازدید گروسی خیلی مثبت نبوده بخاطر همین موضوع اسلامی رییس آژانس هسته ایی به وین سفر کرد تا مذاکراتی با گروسی داشته باشد.»

وی ادامه داد:«با توجه به سفری که اسلامی به وین داشت می‌توان قلمداد کرد که یک مذاکرات پنهان نیز پشت مذاکرات آژانس هست. با توجه به گزارشی که گروسی صادر کرد ایران مورد مواخذه قرار نگرفت و شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران صادر نکرد بایستی در مذاکرات وین این موضوع حل شود و اجازه دهند بازرسان مجددا به این موضوع ورود کنند.»


بیشتر بخوانید: باقری‌کنی: تحریم‌ها لغو نشود مذاکرات شکست می‌خورد


سفیر پیشین در نروژ تصریح کرد: «نماینده آمریکا در شورای حکام عنوان کرده اگر ایران در مذاکرات وین در ارتباط با مسائل آژانس کوتاهی کند حتما تقاضای جلسه فوق العاده خواهیم داد و علیه ایران قطعنامه صادر خواهد شد. باتوجه به اینکه در حال حاضر همزمان در وین مذاکرات برجام و آژانس برگزار می‌شود می‌توانیم به این نتیجه برسیم که ایران هم عمدا به تاخیر انداخته که ببیند نتایج مذاکرات برجامی به کجا خواهد رسید. این نکته را نیز اضافه کنم، مذاکرات برجام زمانی انجام خواهد شد که گزارش آقای گروسی در این قضایا باشد. بنابراین، این دو خیلی با هم پیوند خورده اند و مذاکرات با هم همزمان شده و ایران هم راهی ندارد که یک بار دیگر اجازه دهد کارشناسان به کار خود برگردند و دوربین‌ها را بازرسی کنند.»

این استاد دانشگاه براین بارو است:«به نظر من، گزارشی که آقای گروسی به شورای حکام ارائه داد اگر  منفی بود تا به امروز حتما قطعنانه ایی علیه ایران صادر می‌شد، ولی تا به امروز قطعنامه ایی صادر نشده به این دلیل است که ایران عنوان کرده هیات ایران با شما در این راستا مذاکره می‌کند و بعد از مذاکره تصمیم نهایی گرفته شود.»

استاد ژئوپلتیک اظهار کرد:«اگر مذاکرات آژانس به نتیجه‌ای نرسد غیر از قطعنامه‌ای که علیه ایران صادر می‌شود پرونده از آژانس به شورای امنیت می‌رود و مکانیسم ماشه به حرکت در خواهد آمد. همچنین تحریم‌های شش گانه دو مرتبه برمی‌گردد. بنابراین، مذاکرات برجامی بستگی به این دارد جلسه ایی که گروسی و اسلامی داشتند خروجی آن مثبت باشد که رییس آژانس هسته ایی گزارش مثبت را ارائه بدهد.»


بیشتر بخوانید: کمیسیون مشترک برجام عصر دوشنبه برگزار می‌شود/دیدار‌های تیم ایران با کشور‌های ۱+۴


او بیان کرد: «به نظر می‌رسد، باتوجه به چیدمان تیم مذاکره کننده باید به یک نتیجه مثبتی برسد برای اینکه همه راه‌ها دارد به سمت ما بسته می‌شود با توجه به مشکلات بسیار آزار دهنده اقتصادی و این فضای نامناسب اجتماعی که به وجود می‌آمده و حلقه‌های امنیتی و نظامی که علیه ما در منطقه شکل گرفته همه این‌ها نشان دهنده این است که ایران هیچ راهی جز ادامه مذاکرات ندارند و این در هر صورت باید به یک نتیجه نسبتا مطلوبی برسد.»

فرجی راد در پایان خاطر نشان کرد:«با توجه به شرایطی که ایران دارد هیچ فرصت دیگری برای ما در مذاکرات وجود ندارد. بنظر می‌رسد، یک دیپلماسی بسیار محرمانه و پنهانی پشت مذاکرات برجامی وجود داشته است با توجه به اینکه هیئت بلند پایه نظامی و غیر نظامی به سمت وین رفتند تصمیم دارند در داخل به یک توافقی برسند. یعنی همان‌ افرادی که دیروز مذاکره را خیانت می‌دانستند امروز به این نتیجه رسیده اند که هیچ راهی به جز مذاکره کردن وجود ندارد.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
میانگین سنی تیم ملی ایران بالاتر از پیرترین تیم جام جهانی ۲۰۲۲! میانگین سنی تیم ملی ایران بالاتر از پیرترین تیم جام جهانی ۲۰۲۲!
میانگین سنی تیم ملی ایران در وضعیت نگران‌کننده در آستانه جام جهانی ۲۰۲۶ قرار گرفته است؛ وضعیتی که زنگ خطر را برای تکرار سناریوی تلخ جام جهانی گذشته به صدا درآورده است
آغاز فصل تازه کریم انصاری‌فرد در مسیر مدیریت فوتبال اروپا آغاز فصل تازه کریم انصاری‌فرد در مسیر مدیریت فوتبال اروپا
کریم انصاری‌فرد، ستاره سابق تیم ملی ایران، با پیوستن به پروژه مدیریتی یوفا (UEFA MIP) گام بزرگی برای ورود به عرصه مدیریت حرفه‌ای فوتبال برداشت.
سالواتوره فوتی؛ مشهورترین دستیار دنیا در تیم ملی ایران سالواتوره فوتی؛ مشهورترین دستیار دنیا در تیم ملی ایران
سالواتوره فوتی، دستیار سابق ژوزه مورینیو، در آستانه پیوستن به کادرفنی امیر قلعه‌نویی است.
ادعای نماینده مجلس: افزایش ۵۰۰ درصدی نرخ سوم بنزین در راه است+ فیلم ادعای نماینده مجلس: افزایش ۵۰۰ درصدی نرخ سوم بنزین در راه است+ فیلم
ثابتی، نماینده مجلس، مدعی شد که دولت قصد دارد نرخ سوم بنزین را با ۵۰۰ درصد افزایش اعلام کند؛ خبری که هنوز از سوی منابع رسمی تأیید نشده است.
افشاگری سیف: روحانی دستور خالی کردن خزانه را داده بود+ فیلم افشاگری سیف: روحانی دستور خالی کردن خزانه را داده بود+ فیلم
رئیس اسبق بانک مرکزی گفت هشدار داده بود؛ فروش نامحدود سکه باعث خالی شدن خزانه می‌شود، اما رئیس‌جمهور وقت، روحانی، به هشدار توجه نکرد.
خداحافظی بورس با کانال ۳ میلیونی خداحافظی بورس با کانال ۳ میلیونی
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۲۳ مهر با ۴۱ هزار واحد افت، کانال ۳ میلیونی را از دست داد و به ۲ میلیون و ۹۷۴ هزار واحد رسید.
یارانه ۱۸ میلیون نفر تا پایان سال حذف می‌شود یارانه ۱۸ میلیون نفر تا پایان سال حذف می‌شود
رئیس مرکز رفاه ایرانیان اعلام کرد یارانه ۸ میلیون نفر از ابتدای سال قطع شده و تا ۵ ماه آینده یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر نیز حذف خواهد شد.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر