کد خبر: ۲۵۶۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
«قرائی مقدم» در گفتگو با «مخاطب ۲۴» مطرح کرد

قانون جوانی جمعیت بیماری‌های خطرناک را افزایش داده و بیش از همه زنان را هدف قرار می‌دهد

قرائی‌مقدم، جامعه شناس: افزایش بیماری هایی، چون ایدز و سقط جنین‌های زیر زمینی از تبعات محدود کردن وسایل پیشگیری از بارداری است
قانون جوانی جمعیت بیماری‌های خطرناک را افزایش داده و بیش از همه زنان را هدف قرار می‌دهد

قانون جوانی جمعیت ابتلا به ایدز را افزایش می دهد

مخاطب ۲۴-اکرم سادات حسینی_ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ روزی است که شاید در حافظه مردم ایران ثبت نشود، اما ابراهیم رئیسی قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد که شاید جزو عجیب‌ترین قوانین مصوب در تاریخ قانونگذاری ایران باشد.
«قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» موضوعی که با وجود بحث برانگیز بودن آن دارد کم کم از حافظه‌ها پاک می شود، اما چرا؟ جامعه کم ترین توجه را به موضوع دارد. یعنی در مقام اجرا کمتر فردی مایل به اجرای این قانون است تا جمعیت را افزایش دهد و به اصطلاح جوان کند.
حالا که هیاهوی نقد‌ها در فضای رسانه‌ها رسمی و غیر رسمی داخلی و خارجی کمتر شده لازم است است نسبت به تبعات منفی آن هشدار داد، فارغ از مغایرت با آزادی‌های فردی و زیر پا گذاشتن حقوق انسانی و شهروندی که در جای جای این قانون به چشم میخورد و از چشمان شورای نگهبان پنهان مانده، در ماده ۵۱ این قانون جدید التصویب آمده است: «هر گونه توزیع رایگان یا یاران‌های اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری و کارگذاشتن اقلام پیشگیری و تشویق به استفاده از آن‌ها در شبکه بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی ممنوع می باشد.» و در تبصره آن هم نمایندگان مجلس چنین مصوب کردند که: «هر گونه ارائه دارو‌های جلوگیری از بارداری در داروخانه‌های سراسر کشور و شبکه بهداشت و کارگذاشتن اقلام پیشگیری باید با تجویز پزشک باشد.»
این چند سطر از یک قانون می تواند به سادگی آب خوردن تلاش‌های سال‌های سال نظام سلامت برای کنترل و کاهش انواع بیماری خطرناک در جامعه را از بین ببرد و به یک خطر و تهدید جدی برای امنیت ملی تبدیل شود، افزایش بیماری و گسترش روابط جنسی پُر خطر و سیر صعودی گسترش انواع بیماری و ناتوانی مجدد شبکه درمان در مهار و کنترل بیماری‌های واگیردار که از طریق روابط جنسی غیر ایمن در کمین میزبان است، بیش از هر زمان دیگر سلامت زنان را تهدید می کند و قشر متوسط و کم درآمد جامعه را هدف می گیرد. کما این که، قانونگذار امور اجتماعی را با امور نظامیگری و دستوری اشتباه گرفته است، «روسپیگیری» پدیده جهانی و غیر قابل انکار در جامعه ایران است و نقش کلیدی در توسعه بیماری پس از اجرای قانون جوانی جمعیت ایفاء خواهد کرد، در این فرصت امکان پرداختن به تمام ابعاد حقوقی و اجتماعی طرح وجود ندارد، با «امان الله قرائی مقدم» جامعه شناس راجع به خطرات اجتماعی و بهداشتی قانون جوانی جمعیت گفتگو کردم و مروری هم داشتیم بر سابقه تاریخی جمعیت و کنترل آن در دوره‌های مختلف.

«امان الله قرائی مقدم»، جامعه شناس طرح «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را عامل افزایش بیماریهایی، چون «ایدز» در بین زنان دانست و به خبرنگار «مخاطب۲۴» گفت: «ممنوعیت رایگان اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری در شبکه بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی، باعث افزایش کورتاژ و توسعه درمانگاه‌های زیر زمینی و فعالیت قابله‌هایی که هیچ گونه تخصصی در مورد زایمان ندارند، میشود، بیماریهایی، چون سفلیس از این طریق به زنان منتقل میشود، حتی زنان بیشتری به ایدز مبتلا می شوند، و سقط و جنین‌های غیر اصولی و غیر بهداشتی با محدود کردن وسایل جلوگیری از بارداری افزایش پیدا می کند و همانطور که گفتم انواع بیماری خطرناک افزایش می یابد که بیش از هر زمان زنان را هدف قرار می دهد».

وی گفت: «اصلاً به دولت چه مربوط است که در خصوصی ترین رابطه زن و شوهر و این که بخواهد در مورد آن‌ها که بچه دار شوند یا نه تصمیم بگیرد و ما به دوره افلاطون برگردیم، امروز دختران و پسران آگاه شدند و زیر بار تبلیغات باروری نخواهند رفت، زنان امروز مثل مادران و مادربزرگان نیستند که به باروری و داشتن بچه‌های بیشتر افتخار کنند، امروز بچه‌های زیاد نوعی حماقت و تحقیر است زن خود را کارخانه بچه سازی نمیداند. کاهش لوازم پیشگیری از بارداری نتیج‌های نخواهد داد».

در دوره‌های مختلف حکومت‌ها تغییراتی را در سبک زندگی افراد جامعه خود ایجاد کردند، اما این به آن معنا نیست که عد‌های در حاکمیت بتوانند برای هر موضوع و پدید‌های تصمیم بگیرند، داستان این طرز فکر شبیه قصه شازده کوچولو و صاحب همه سیارههاست که فردی فکر می‌کرد سند همه ستاره‌ها و سیاره‌ها را به نام خود ثبت میکند و مالک آن‌ها می شود. اما اولین بار چه زمانی کنترل جمعیت توسط دولت مطرح شده است؟


بیشتر بخوانید: رئیس جمهور «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را برای اجرا ابلاغ کرد


این جامعه شناس ضمن اشاره به دوره افلاطون و امر باروری، گفت: «اولین بار که دولت‌ها در امر باروری و بچهدار شدن دخالت کردند، در دوره یونان باستان بود، آنهم نظریه افلاطون است که گفت باروری باید در اختیار دولت باشد و بچه‌های اضافه باید از بین بروند و سقط جنین شوند، به عبارتی سقط جنین از دوره ۵۵۰ قبل از میلاد مطرح شد».

قرائی مقدم ادامه داد: «رقم جمعیت پیشنهادی افلاطون ۵۰۴۰ بود که به آن نظریه ثبات جمعیت میگویند، یعنی جمعیت نباید از پنج هزار و چهل نفر کمتر یا بیشتر شود، بعد ادیان آمدند مثل یهود و گفتند باید جمعیت زیاد شود، رابرت مالتوس اقتصاددان و جمعیت شناس انگلیسی نظریه مخالف با افزایش جمعیت را داشت و گفت نباید جمعیت از یک حدی بیشتر شود چرا که جمعیت با تصاعد هندسی افزایش مییابد و مواد غذایی با تصاعد حسابی به همین جهت با افزایش جمعیت، جامعه با قحطی. گرسنگی دچار خواهد بود مگر این که جمعیت را کنترل کنیم».

وی که خود را موافق نظریه حد متناسب میداند، گفت: «رولان پرسا جمعیت شناس فرانسوی و آلفرد سوی مطرح کردند و سایر جمعیت شناسان امروز جهان با این نظر موافق هستند که جمعیت در حدی باشد که همه چیز متعادل باشد، خوراک، پوشاک، مسکن، آموزش و پرورش و بهداشت و جامعه در رفاه باشد».

نظریه جنگ و گرسنگی

این جامعه شناس از نظریه «جنگ و گرسنگی» به عنوان ابزار‌های کنترل جمعیت یاد کرد و گفت: «موافقان کنترل جمعیت گفتند با جنگ و گرسنگی جمعیت کم می شود و جای نگرانی نیست در حالی که این نظریه غلط از کار درآمد و ژوزه دوکاسترو جمعیت شناس آمریکایی جنوبی در کتاب ژئوپلیتیک گرسنگی یا انسان گرسنه بررسی کرده که هر چه افراد گرسنه تر باشند، غریزه جنسی بیشتر تحریک میشود و تحریک غریزه جنسی منجر به باروری، باروری منجر به افزایش جمعیت، افزایش جمعیت منجر به گرسنگی، گرسنگی منجر به افزایش جمعیت که دور می زند».

کسانی که تازیخ نمی خوانند محکوم به شکست هستند و گاهی اقدام به اختراع دوباره چرخ هم میکنند، فارغ از محدودیت‌های زمین که مادر همه ماست و بیش از هر زمان دیگری جان او آزرده و ضعیف و رنجور شده و جمعیت فعلی در جهان صرفاً برای زمین زیانبار است، باید به منابع ملی و رفاه و توسعه متوازن و پایدار توجه کرد، موضوعی که ردی از آن‌ها در طرح جوانی جمعیت به چشم نمیخورد. گویا این طرح فقط جنبه تشریفاتی هم ندارد و دود آتش آن به چشم همگان در حال و آینده خواهد رفت!

قرائی مقدم طرح جوانی جمعیت مجلس با کمک‌های مالی و اشتغال و طرح مسکن ملی را موجب افزایش جمعیت ندانست و ادامه داد: «طرح‌های تشویقی خوب است، اما چشم انداز دختران و پسران تغییر کرده یعنی الان یک خانم اگر تصمیم به باروری میگیرد به فکر ۵۰ سال دیگر هم هست، این که بچه بیاورم چه آیند‌های دارد، بیکار شود، دانشگاه برود و کارگر شود، راننده اسنپ شود و چه کار کرد و فکر همه این‌ها را می کند، در مورد تئوری گرسنگی ببینید کشورهایی، چون افغانستان و پاکستان و هند و آفریقای جنوبی که از گرسنگی میمیرند هفت، هشت بچه دور و برشان هست، بنابر این ذهن و طرز فکر در باروری موثر است، طرز فکر باید تغییر کند و طرز فکر کردن هم دستوری نیست، آمرانه و سلبی نمیتوان نرخ جمعیت را بالا بُرد».

قانونی برای دخالت در خصوصی ترین مناسبات زن و مرد


وی به انتقاد از فقدان آینده روشن برای جوانان گفت: «جوانان به چه امیدی باردار شوند؟ آینده خوبی در چشم اندازشان هست؟ کار هست؟ ۵ میلیون جوان با مدرک دانشگاهی لیسانس بیکارند، این چشم انداز جوانان تا درست نشود و مردم آینده خوبی در چشم انداز پیش رو نبینند باروری افزایش پیدا نمی کند، مساله سقط جنین سال ۱۹۷۸ در کنفرانس مصر مطرح شد، ایران و آمریکا مخالفت کرده و سقط جنین را ممنوع کردند، اما امکان مقابله عملی با آن را نداشتند، آمریکا در فیلم تنها در خانه و صد‌ها فیلم دیگر اهمیت خانواده را نشان میدهد، با آن که مشوق‌های اقتصادی و رفاهی برای افزایش جمعیت خوب است، اما نباید در خصوصی ترین روابط زن و مرد دخالت کنند و جامعه را نسبت به خودشان منفی کنند، مردم میگویند دیگر کاری نبوده و به امور خصوصی ما میپردازند و در نتیجه روسپیگری زیاد خواهد شد، فساد و رابطه نامشروع زیاد خواهد شد».

به نظر می رسد اجرای هفت ساله آزمایشی این طرح تا ۷۰ سال آثار زیانبار بر پیکر رنجور جامعه با شیوع گسترده بیماری‌های خطرناکی، چون ایدز پس از گذر از چندین مرحله پاندمی کووید ۱۹ بگذارد، جامع‌های که بیش از جامعه جهانی تاب آوریاش در مواجهه بیماری‌های واگیر کم شده و افراد بسیاری ماههاست پس از چند بار ابتلاء به کرونا هنوز با عوارض آن دست و پنجه نرم میکنند و سیستم ایمنی عمومی جامعه اُفت کرده و زمان ایمنی سازی دو دوز واکسن هم رو به پایان است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر