کد خبر: ۲۳۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۶

شرط خودکفایی ایران در تولید دارو

نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی ایران، به جایگاه صنعت پتروشیمی در تولید دارو پرداخت.
شرط خودکفایی ایران در تولید دارو

مخاطب24:دارو به عنوان یک کالای استراتژیک در دنیا شناخته می‌شود که تأمین آن برای امنیت هر کشوری حائز اهمیت است. از همین رو، کمپانی‌های بزرگ دارویی در جهان، تلاش می‌کنند نبض بازار دارویی را در اختیار خود گرفته و کشورها را وابسته به خود نگه دارند.

 

صنعت داروسازی ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، توانسته این شرایط را به نفع کشور تغییر داده و از یک کشور کاملاً وابسته و وارد کننده دارو، به کشوری تبدیل شویم که توانسته بیش از ۹۷ درصد داروی مورد نیاز را تأمین کند و حتی صادرات دارو نیز داشته باشد.

 

اما، نکته مهم در مقوله خودکفایی صنعت داروسازی، دسترسی به مواد موثره ساخت دارو است که اگر چنین شرایطی برای صنعت رقم نخورد، بالاجبار در وابستگی باقی خواهد ماند.

 

صنعت تولید مواد مؤثره دارویی کشور، در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده که ۷۰ درصد مواد اولیه صنعت داروسازی را تولید می‌کند.

 

در همین راستا، سید محمدرضا موسوی اصفهانی نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح اهمیت تولید ماده پیش ساز و ماده موثره برای تولید دارو پرداخت.

 

وی در ابتدا با عنوان این مطلب که صنعت تولید مواد مؤثره دارویی در کشور، صنعت جوانی است که در سه دهه گذشته شکل گرفته است، گفت: در حال حاضر، عمدتاً شاهد فعالیت بخش خصوصی در این عرصه هستیم.

 

موسوی با عنوان این مطلب که صنعت تولید ماده موثره در کشور ما عمق ندارد، افزود: برای تولید ماده موثره دارو، نیاز به پیش سازها داریم که متأسفانه در این زمینه خیلی کار نکرده ایم و اغلب پیش سازها برای تولید ماده موثره دارو، وارداتی است.

 

وی با عنوان این مطلب که بیشترین ارزش افزوده در تولید پیش سازها اتفاق می‌افتد، ادامه داد: با تکمیل زنجیره ارزش و دارو تولید ماده موثره همراه با پیش سازها، به صرفه جویی ارزی بیشتری نائل می آییم و عمده ارزش افزوده حاصل کشور می‌شود.

 

این فعال صنعت تولید مواد مؤثره دارویی در کشور تاکید: صنعت تولید مواد موثره زمانی موفق تر می‌شود که به تولید عمق بدهیم و بتوانیم پیش سازها را در داخل کشور تولید کنیم.

 

وی افزود: الان استراتژی صنعت مواد موثره دارویی در داخل کشور، همین رویکرد و سیاست است که به تولید عمق بدهیم.

 

موسوی با اشاره به جایگاه دو کشور چین و هند در تولید مواد موثره و پیش سازها در جهان، گفت: ما برای رقابت با این دو کشور، یک سری مزیت‌ها داریم که می‌تواند ایران را به کشوری برای ساخت و تولید پیش سازها تبدیل کند.

 

این تولید کننده مواد موثره دارویی، با عنوان این مطلب که پایه تولید قریب به اتفاق داروهای شیمیایی مواد نفتی است، اضافه کرد: ما یک سری مواد پایه نفتی و پتروشیمی در کشور داریم و علاوه بر آن، از دانش فنی و نیروی متخصص و مجرب در زمینه تولید پیش سازها برخورداریم که می‌تواند ما را به قدرت سوم تولید پیش سازهای مواد موثره دارویی در جهان بدل سازد.

 

وی ادامه داد: ما برای صادرات مواد موثره و پیش سازها، مشتریان خوبی در اطراف خودمان داریم که می‌تواند زمینه ارزآوری را برای کشور رقم بزند.

 

موسوی با عنوان این مطلب که در حال حاضر برای تولید پیش ساز پُرمصرف ترین آنتی بیوتیک کشور ورود کرده‌ایم، افزود: تولید ماده موثره همراه با پیش سازها، مزیت بالاتری دارد و با توجه به اینکه ما کشوری متفاوت از دیگر کشورها هستیم و در شرایط تحریمی به سر می بریم؛ اگر نخواهیم در تولید پیش سازها ورود کنیم، ممکن است دچار بحران در تولید مواد موثره و به دنبال آن، در تولید دارو بشویم.

 

وی در توضیح بیشتر اهمیت تولید پیش سازها، گفت: برای مثال در سالیان قبل از کشورهای کره جنوبی، هلند و آمریکا، ماده جانبی پروپیلن گلایکول که در ساخت خیلی از شربت‌ها، مواد غذایی، دخانیات و…، استفاده می‌شود، وارد می‌کردیم که بعد از اولین تحریم‌ها، جلوی صادرات این ماده به ایران را گرفتند و اگر ما تولید کننده این ماده در داخل کشور نبودیم، تولید بیش از ۱۵۰ قلم دارو در داخل دچار بحران می‌شد.

 

نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با اشاره به اینکه ایران جزو ۴ کشور دنیا در تولید مترونیدازول است، گفت: در حال حاضر ماده پیش ساز برای تولید محصول نهایی استامینوفن، در داخل کشور تأمین می‌شود و چنانچه این زنجیره تکمیل گردد می‌تواند ارزش افزوده ۱۰۰ برابری برای کشور به ارمغان بیاورد.

 

موسوی با تاکید بر اینکه باید جلوی خام فروشی را بگیریم، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی حلقه اتصال زنجیره تولید داروهای شیمیایی است و ما این مزیت را نسبت به چین و هند داریم که از محصولات پتروشیمی خودمان برای تولید پیش سازها استفاده کنیم و اجازه ندهیم این محصولات در خارج از کشور به ماده پیش ساز تبدیل شوند و بعد با چندین برابر قیمت به ایران صادر شود.

 

وی از ایران به عنوان سومین کشور دنیا در تولید ماده موثره دارویی نام برد و گفت: بودجه ترکیه برای دارو، ۲۰ میلیارد دلار است، در حالی که ما حداکثر ۲ تا ۳ میلیارد دلار بودجه برای نیازهای دارویی خودمان اختصاص می‌دهیم که نشان دهنده قدرت ما در تولید مواد مؤثره دارویی است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر