کد خبر: ۲۰۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۸

جمعیت دانش‌آموزان اتباع خارجی برخی روستاها بیشتر از دانش‌آموزان ایرانی است

سرپرست دفتر آموزش پیش دبستانی و دبستانی وزارت آموزش و پرورش، گفت: ما ۱۸ هزار کلاس درس فقط به دانش آموزان ابتدایی اتباع افغانستانی اختصاص داده‌ایم.
جمعیت دانش‌آموزان اتباع خارجی برخی روستاها بیشتر از دانش‌آموزان ایرانی است

مخاطب24:محمد محمدی در نشست تخصصی «بررسی و تحلیل چالش‌های تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی در ایران»، با تاکید بر اینکه دانش آموزان اتباع سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند، اظهار کرد: ما ۱۸ هزار کلاس درس فقط به دانش آموزان ابتدایی اتباع افغانستانی اختصاص داده‌ایم با این حال علیرغم اینکه تراکم دوره ابتدایی ما بالاست، جایی که باید میوه می‌چیدیم درست عمل نکرده‌ایم.

سرپرست دفتر آموزش پیش دبستانی و دبستانی وزارت آموزش و پرورش درباره تعادل و ترکیب جمعیتی دانش آموزان افغانستانی، گفت: ترکیب جمعیتی دانش آموزان افغانستانی در برخی شهرهای کوچک و روستاها ۷۰ به ۳۰، ۸۰ به ۲۰ و حتی ۹۰ به ۱۰ شده است.

وی با تاکید بر اهمیت اهتمام به بحث تاب آوری و مباحث فرهنگی دانش آموزان اتباع، تصریح کرد: تغییر قوانین و رویه‌ها و نحوه مواجهه ما با قوانین بسیار مهم است. هرچه قوانین ما در این حوزه زیاد شود، کار ما سخت‌تر می‌شود.

محمدی همچنین درباره مدارس خودگردان نیز توضیح داد: ما می‌توانیم در حوزه مدارس خودگردان مدل مطلوبی را ارائه دهیم که هم دیپلماسی آموزشی باشد و هم دغدغه فرهنگی با ظرفیت خود اتباع فرهنگی رفع شود. می‌توانیم اینگونه برای مدارس خودگردان مدلی را طراحی کنیم که کمترین آسیب را داشته باشد.

 

میزبانی آموزش و پرورش تهران از ۵۵ هزار دانش آموز اتباع در سال تحصیلی ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰

منطقه ۱۵؛ دارای بیشترین تعداد دانش‌آموز اتباع خارجی



در بخش دیگر این نشست، معصومه معصومیان معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران، اظهار کرد: سال تحصیلی ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰ ما میزبان بیش از ۵۵ هزار دانش آموز ابتدایی و متوسطه اتباع در شهر تهران بودیم. ۴۰ نفر از مدیران مدارس تهران در یک دوره ۴۰ ساعته در ارتباط با مهارت‌های شناختی با دیدگاه فرصت محور که دانش آموزان اتباع سفیران فرهنگی ما هستند، آموزش دیدند. مدارسی که بالای ۵۰ درصد دانش آموزانشان اتباع هستند، موظف شدند یک نفر از اعضای انجمن اولیاء و مربیان از والدین اتباع باشد.

 

مشکلات تامین فضا و نیروی انسانی در شهر تهران بدلیل تراکم جمعیت دانش‌آموزی 
 

وی با بیان اینکه با توجه به اطلسی که تدوین کرده‌ایم، منطقه ۱۵ شهر تهران بالاترین تعداد دانش آموزان اتباع را دارد، ادامه داد: اغلب دانش آموزان اتباع در مراکز جمعیتی خاص هستند یعنی دو، سه یا چهار خانواده در یک منزل مسکونی اجاره‌ای زندگی و در یک مدرسه متراکم می‌شوند. در شهر تهران حتی بدون اتباع ما مشکل فضا و نیروی انسانی آموزشی داریم و مجبوریم تعدادی از مدارس را به شیفت بعد از ظهر منتقل کنیم حال با دانش آموزان اتباع مشکلات بیشتر هم می‌شود، بنابراین نیاز داریم به بحث گسترش فضاهای آموزشی توجه کنیم. باید به بحث خیرین برای توسعه فضاهای آموزشی توجه کنیم.

 

تحصیل ۶۱۴ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در ۳۵ هزار مدرسه ایران 

 


در بخش دیگر این نشست، اطهر مقیمی کارشناس شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه از سال ۸۵ به بعد افزایش تعداد دانش آموزان غیر ایرانی شیب ثابت داشته است، اظهار کرد: در سال تحصیلی ۹۸ و ۹۹ بیش از ۵۰۳ هزار دانش آموز اتباع غیر ایرانی در بیش از ۲۸ هزار مدرسه ایرانی سراسر کشور ثبت نام کردند.

وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در خصوص آموزش کودکان افغانستانی و مهاجر در مدارس و فراهم شدن امکان تحصیل رایگان کودکان اتباع غیر ایرانی و کودکان اتباع غیر ایرانی فاقد کارت هویتی، توضیح داد: طبق آمار، دانش آموزان اتباع خارجی ثبت نام شده در سامانه سیدا، مجموعا ۶۱۴ هزار و ۱۹۹ دانش آموز دختر و پسر هستند. ۱۴۴ هزار و ۲۲۶ دانش آموز مربوط به شهرستان استان تهران هستند که بیشترین تعداد دانش آموز اتباع غیر ایرانی را دارد. بیشترین ملیت این دانش آموزان افغانستانی است. مجموعا می‌توان گفت ۳۵ هزار و ۴۷۰ مدرسه در کشور دانش آموزان اتباع غیر ایرانی را در خود جای داده‌اند.

 

جمعیت دانش آموزان اتباع برخی روستاها بیشتر از دانش‌آموزان ایرانی است



در بخش دیگر این نشست خیرالله خزایی معاون اداره کل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز اظهار کرد: در برخی از گزارشات شاهد نگرانی برخی استان‌ها از چند فرهنگی بودن هستیم. جمعیت دانش آموزان اتباع بیشتر از دانش آموزان ایرانی در برخی روستاهاست. وزارت آموزش و پرورش برای این امر چه فکری کرده است؟.

وی با اشاره به چالش اجتماعی، قانونی و فرهنگی در حوزه دانش آموزان اتباع، ادامه داد: رسانه‌های بیگانه از این چالش‌ها سوء استفاده می‌کنند. آموزش و پرورش در این حوزه باید فعالتر کار کند. چقدر توانستیم با فعالیت‌های فرهنگی مساله اتباع را نه تهدید بلکه فرصت بدانیم؟. آموزش و پرورش باید به فرصت محوری اتباع خارجی توجه کند.

خزایی افزود: بحث آمار و اطلاعات مهم‌ترین موضوعی است که امروز کشور ما در خصوص اتباع خارجی با آن مواجه است. اخیرا برای گزارشی نیاز به آمار داشتیم اما به هیچ آمار دقیقی نرسیدیم و همه آمار ما تقریبی است. باید آمار و اطلاعات دقیق داشته باشیم. باید تبادل اطلاعات داشته باشیم.

از سوی دیگر باید دید چقدر خیرین را تشویق کرده‌ایم برای اتباع مدرسه بسازند؟. باید به دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه صیانت و حمایت از اتباع خارجی توجه ویژه شود.

برچسب ها: آموزش و پرورش
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر