کد خبر: ۲۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶

اگر واکسن کرونا زدید این غذا‌ها را نخورید!

بعد از واکسن کرونا چی نخوریم؟ بعد از واکسن کرونا چی بخوریم؟ قبل و بعد از واکسن کرونا چیکار کنیم؟ برای رسیدن به پاسخ سوالات خود درباره تغذیه بعد از واکسن کرونا تا انتها با ما باشید.
اگر واکسن کرونا زدید این غذا‌ها را نخورید!

قبل و بعد از واکسن کرونا بهتر است برخی مواد غذایی مصرف شود یا از مصرف برخی مواد غذایی نیز خودداری شود تا علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون به حداقل برسد و سیستم ایمنی تقویت شود.

اگر واکسن کرونا زدید این غذا‌ها را نخورید!
رژیم غذایی قبل از واکسن کرونا


برای تزریق واکسن کرونا، رژیم غذایی خاصی نیاز نیست، اما بهتر است برخی مواد غذایی قبل و بعد از واکسیناسیون مصرف شود یا از مصرف برخی مواد غذایی نیز خودداری شود تا علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون به حداقل برسد و سیستم ایمنی تقویت شودیک رژیم غذایی سالم که در طولانی‌مدت رعایت شود، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و کمک می‌کند تا بهتر با عفونت‌ها مبارزه و پاسخ ایمنی به واکسیناسیون تقویت می‌شود.

مصرف بیشتر غذا‌های تازه و طبیعی مانند میوه‌ها، سبزیجات، ماهی‌های چرب و آجیل و مغزدانه‌ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، زیرا با مصرف این مواد غذایی، التهاب کمتری در بدن ایجاد می‌شود. مصرف غذا‌های ضد التهاب نیز پس از تزریق واکسن می‌تواند کمک‌کننده باشد.

به طور مثال زردچوبه خاصیت ضد التهابی دارد و می‌توان این ادویه را به غذا اضافه یا در چای مصرف کرد.

خوردن ماهی بعد از واکسن کرونا


ماهی نیز نوعی غذای ضد التهاب محسوب می‌شود. انواع ماهی دارای امگا ۳ به عنوان عامل خوب ضد التهابی هستند.


آجیل و مغز‌ها بعد از زدن واکسن کرونا


بادام، گردو و روغن زیتون فرابکر نیز از مواد غذایی ضد التهاب محسوب می‌شوند.

مکمل‌های غذایی


خوردن غذا‌های بسیار مغذی حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی به ویژه زینک و ویتامین C به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند البته این به آن معنی نیست که مصرف مکمل‌ها سبب عملکرد بهتر واکسن می‌شود. منابع غذایی حاوی ریزمغذی‌ها عبارتند از انواع میوه و سبزی تازه فصل و لبنیات. تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید - ۱۹ بسیار مهم است.

مصرف مایعات بعد از واکسن


مواد غذایی آب‌دار مانند میوه‌ها، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه بر کمک به تامین آب بدن، سیستم در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون کرونا، توصیه می‌شود مایعات به میزان فراوان نوشیده شود.

مصرف مایعات کافی، نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می‌شود بلکه سبب می‌شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری شود. افرادی که به بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری‌های ریوی مبتلا هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند.


تغذیه بعد از واکسن کرونا

بعد از واکس کرونا چی نخوریم؟


باید از مصرف غذا‌های فرآوری‌شده نه تنها هنگام تزریق واکسن بلکه در تمام طول سال پرهیز شود. از مواد غذایی فرآوری‌شده مانند فست فود، غذا‌های سرخ‌شده و غذا‌های کنسروی که معمولا در بدن ایجاد التهاب می‌کنند، باید اجتناب شود.

پس از دریافت واکسن کویید-۱۹ بهتر است از مصرف خوراکی‌های زیر پرهیز کنید.

غذا‌های بسیار فرآوری شده


در شرایطی که مصرف گاه به گاه خوراکی‌هایی مانند چیپس سیب زمینی یا کلوچه‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما زمانی که در تلاش برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هستید، این قبیل خوراکی‌ها گزینه‌های خوبی نیستند.

غذا‌های بسیار فرآوری شده می‌توانند موجب افزایش قند خون شوند که به نوبه خود می‌تواند افت عملکرد سیستم ایمنی بدن را موجب شود. زمانی که سیستم ایمنی عملکرد درست خود را ارائه نکند، ورود ویروس‌ها یا دیگر عوامل بیماری‌زا به بدن نیز راحت‌تر صورت می‌گیرد.

همچنین، غذا‌های بسیار فرآوری شده حاوی مواد التهاب‌زا هستند که توانایی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها را کاهش داده و ممکن است به تشدید علائم بیماری منجر شود.

الکل بعد از واکسن کرونا


اگر قصد دارید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و از آن پشتیبانی کنید، بهتر است از مصرف الکل پرهیز کنید. الکل می‌تواند به طور مستقیم سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. به بیان دیگر، بدن شما عملکرد موثر و کارآمد در مبارزه با ویروس‌ها و بیماری را نخواهد داشت.

همچنین، الکل موجب کاهش باکتری‌های خوب در دستگاه گوارش می‌شود که محافظت در برابر عفونت را دشوارتر می‌کند.

افزون بر این، الکل موجب کم آبی بدن می‌شود که ممکن است برخی عوارض جانبی واکسن مانند بدن درد را تشدید کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی! کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی!
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند.
هنرمندان در مراسم جشن حافظ هنرمندان در مراسم جشن حافظ
سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟ مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟
شست‌وشوی مو با آب گرم و شامپو باعث باز شدن کوتیکول‌ها می‌شود و مو‌ها را مستعد اصطکاک می‌کند. اصطکاک‌ها مانند تماس مو با لباس یا بالش به مرور می‌تواند منجر به تخریب مو و ایجاد موخوره شود.
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟ چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟
وقتی پای بازی‌های جدید و سنگین به میان می‌آید، دیگر هیچ چیزی جز یک سیستم فوق‌العاده هم نمی‌تواند کافی باشد!
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر