مخاطب24:بن هاجز، فرمانده سابق واحد اروپای ارتش آمریکا در مصاحبهای به واشنگتن پست گفت: تنها معیار مهم برای بازدارندگی سریع این است که ما سریع تر از روسها بتوانیم به یک موضع تعیین کننده برسیم و ما همچنان نمیتوانیم چنین کاری کنیم.
او خاطرنشان کرد: "مساله تحرک نظامی ما همچنان یک مشکل است. وضعیتش نسبت به پنج سال پیش بهتر است اما به حد تعیین کننده نرسیده است."
حدود یک سال قبل، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف ناتو اعلام کرد، این بلوک قصد دارد تعداد نیروهای واکنش سریع خود را از ۴۰۰۰۰ به ۳۰۰۰۰۰ برساند اما توضیح نداد که کدام کشورها این سربازان و هزینه استقرار آنها را تامین خواهند کرد. ائتلاف ناتو تنها اعلام کرده که از این میزان، ۱۰۰۰۰۰ نفر در عرض ۱۰ روز قابل استقرار بوده و ما بقی آنها قابل استقرار در عرض یک ماه خواهند بود.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، مقامهای استونیایی از این تدبیر خرسند نیستند. ژنرال مارتین هرم، فرمانده ارتش استونی گفت، کشورش این تضمین را میخواهد که نیروهای واکنش سریع ناتو "نه در زمان شروع تهاجم روسیه بلکه از لحظهای که شاهد اولین نشانگرها و هشدارها بروز یابند، وارد آنجا شوند."
این ژنرال خطاب به واشنگتن پست پرسید: "به نقشه نگاه کنید، ما چه میزان از خاک استونی را برای چه مدت مجبور خواهیم شد که قبل از ورود سربازان ناتو واگذار کنیم؟"
هاجز خاطرنشان کرد، صرف نظر از این که سربازان ناتو چقدر آماده باشند، این ائتلاف برای رساندن تجهیزات سنگین به میدان جنگ برای پشتیبانی از آنها با مشکل مواجه خواهد شد، زیرا پلها و تونلهای به حد کافی عریض و همچنین واگنهای قطار کافی برای نقل و انتقال وسایل نقلیه زرهی به سراسر اروپا وجود ندارد.
برخی کشورهای ناتو نسبت به تعهد متحدانشان در این ائتلاف به خود تردید دارند. تا زمانی که رهبران ناتو طرح تامین ۳۰۰۰۰۰ سرباز واکنش سریع وعده داده شده توسط استولتنبرگ را تدوین نکنند، سربازان این ائتلاف تحت توافقات دوجانبه در امتداد مرزهای روسیه مستقر میشوند. آلمان یک گروه رزمی ناتو در لیتوانی را رهبری میکند اما با ایجاد یک تیپ دائمی ائتلاف در این کشور مخالفت کرده است. کامیل گراند، دستیار دبیرکل سابق ناتو به واشنگتن پست گفت، این وضعیت باعث شده لیتوانیاییها نگران شوند، در زمان جنگ، اختلافات سیاسی در برلین ورود نیروهای تقویتی را به تاخیر بیندازد.
به نوشته راشاتودی، مقامهای اوکراین بارها ادعا کردهاند، تا زمانی که کییف میزان تسلیحات کافی برای مقاومت در برابر نیروهای روسی دریافت نکند، قوای روس می خواهند به پیشروی خود در اروپا ادامه دهند. ماتئوس موراویتسکی، نخست وزیر لهستان اوایل سال جاری میلادی ادعا کرد، مسکو در راستای ادامه کمپینش در اوکراین، به دنبال دست زدن به حملات جدیدی احتمالا در کشورهای بالتیک، یا فنلاند، یا لهستان، یا رومانی یا مولداوی یا هر کشور دیگر هم مرز با آن است.
کرملین هرگز اعلام نکرده که قصد حمله به خاک ناتو را دارد؛ چنین اقدامی فورا روسیه را وارد جنگ با کل این ائتلاف میکند. مسکو بارها به غرب نسبت به تشدید مداخله خود در جنگ اوکراین از طریق ارسال تسلیحات به کییف هشدار داده و تاکید کرده چنین کاری باعث به طول انجامیدن جنگ و شریک شدن اعضای ناتو به صورت دوفاکتو در این جنگ میشود.