کد خبر: ۱۸۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۳
مدیرعامل شرکت مس:

حجم ذخایر مس سونگون در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نظیر ندارد

معدن مس سونگون در استان آذربایجان شرقی از نظر حجم ذخایر مس در غرب آسیا و شمال آفریقا بی‌مانند است.
حجم ذخایر مس سونگون در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نظیر ندارد

حجم ذخایر مس سونگون در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا نظیر ندارد

مخاطب 24: دکتر علی رستمی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران این مطلب را در نشست هم‌اندیشی مدیران و فعالان بازار سرمایه که در خصوص بررسی ظرفیت‌های شرکت مس در استان آذربایجان شرقی برگزار شد، عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه اکتشافات مس به‌عنوان ودیعه و موهبت الهی همچنان ادامه دارد، گفت: به واسطه تلاش‌های همکاران حوزه اکتشافات و توسعه، ۲ میلیارد تن به ذخایر مس این شرکت افزوده شد و این میزان باعث شد که از رتبه ۷ به رتبه ۵ ذخایر مس دنیا برسیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سال گذشته دو بار بر مغفول ماندن بخش معدن تأکید کردند و این مهم مسئولیت ما را در این حوزه مضاعف می‌کند.

دکتر رستمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید چندبرابری و تحقق چشم‌انداز یک میلیون تن کاتد در سال ۱۴۰۶ ادامه داد: در گام نخست موفق به تولید ۳۰۰ هزار تن کاتد برای نخستین بار در تاریخ شرکت مس در سال ۱۴۰۱ شدیم. این در حالی بود که در سال ۱۴۰۰ تولید مس کاتدی ۲۸۵ هزار تن بود؛ بنابراین برنامه داریم که با تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ از رتبه ۱۸ فعلی به رتبه ۵ برسیم.

وی افزود: در حال حاضر ما با اکتشاف ۷ درصدی، به رتبه پنجم جهان رسیدیم و حفاری ۱۲۰ هزار متر در دستور کار قرار دارد که هم پیمان شده‌ایم به این مهم دست یابیم و این به معنای افزایش ۵ هزار میلیارد سرمایه گذاری در استان آذربایجان‌شرقی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، هدف‌گذاری امسال استان آذربایجان شرقی را ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی عنوان کرد و گسترش فعالیت‌های اکتشافی را یکی از مهم‌ترین اقداماتی دانست که می‌توان در راستای فرامین مقام معظم رهبری برای جبران عقب‌ماندگی در بخش معدن از آن یاد کرد.

دکتر رستمی با تاکید بر اینکه توسعه اکتشافات یکی از دستورات رهبری است گفت: آزمایشگاه مرجع در محدوده شمالغرب کشور نداشتیم که اولین آزمایشگاه مرجع با همکاری دانشگاه تبریز افتتاح شده و با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان، به‌طور کامل راه‌اندازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کنونی مجتمع مس سونگون برای تولید ۲۸۰ هزار تن کنسانتره مس طراحی شده، ولی همکاران ما با افزایش بهره‌وری کارخانجات موفق شدند در سال ۱۴۰۱ با رشد ۹ درصدی نسبت به برنامه، ۳۳۳ هزار تن کنسانتره مس تولید کنند که این دستاورد مهمی در سال گذشته بود.

مدیرعامل شرکت مس از اشتغال ۳۰ هزار نفر در مس سونگون خبر داد و افزایش این تعداد را تا ۵۰ هزار نفر در آینده بسیار نزدیک تخمین زد.

دکتر رستمی در نشست مدیران و فعالان بازار سرمایه تصریح کرد: تاکنون ۲ میلیارد دلار از بازار سرمایه تامین مالی شده و به زودی اولین شرکت سهامی عام را در بازار سرمایه عرضه خواهیم کرد و پذیره‌نویسی آن در روز‌های آینده شروع خواهد شد.

وی همچنین گسترش استفاده از خودروی برقی را یکی از علل افزایش مصرف مس دانست و تقاضای ۴ برابری مس را در بازار جهانی پیش‌بینی کرد.

مدیرعامل شرکت مس از اهداف ۸ پروژه تغلیظ شرکت ملی صنایع مس ایران را دو کارخانه تغلیظ در مس سونگون با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن کنسانتره اعلام کرد و گفت: صنعت مس می‌تواند در بین صنایع موجود در کشور پیشتاز باشد چرا که ما هنوز ۶۰ سال ماده معدنی مس ذخیره در کشور داریم و با توجه به اینکه برای مس هیچ جایگزینی در جهان وجود ندارد این صنعت را بسیار ارزنده می‌سازد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه کاتد قابلیت افزایش ارزش افزوده دارد گفت: یکی از سهام ارزنده بازار سرمایه، فملی است که پیشنهاد می‌شود همه مردم ایران سهامدار این شرکت باشند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چهره‌های جدید استقلال مشخص شد چهره‌های جدید استقلال مشخص شد
مسئولان باشگاه استقلال که نمی‌خواهند به دلیل ادامه حضور در جام‌حذفی از بازار نقل و انتقالات عقب بیافتند، مذاکره با چند بازیکن را آغاز کردند و با پنج آبی‌پوش تاثیرگذار به توافق رسیدند.
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین! مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین!
یک شبکه روسی جزئیات عجیب و خواندنی از گفتگوی ترامپ و پوتین را منتشر کرد.
پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست
پیام نیازمند دروازه‌بان سپاهان سرانجام قرارداد خود را با پرسپولیس نهایی کرد.
برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم
مسعود پزشکیان با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت و ملت خود را از دستاورد‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در عرصه‌های بهداشت، درمان، کشاورزی و صنعت محروم نخواهد ساخت؛ ما برای رشد و پیشرفت ملت‌مان از کسی دستور یا اجازه نمی‌گیریم.
بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است
هم‌زمان با روز ملی جمعیت، بازدید از قلعه «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد.
سردار آزمون آقای گل آسیا شد سردار آزمون آقای گل آسیا شد
مهاجم ایرانی شباب الاهلی علی‌رغم غیبت در دو بازی نیمه نهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا به عنوان آقای گلی این رقابت‌ها دست یافت.
برگزیده
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه
مزارع گلستان سال‌هاست که رویای کشت مجدد پنبه را به فراموشی سپرده‌اند؛ محصولی که بیش از ۱۰۰ سال پای ثابت اقتصاد خطه گلستان بود و به ناگاه در اواخر دهه ۷۰ به دلیل صدور مجوز‌های واردات الیاف و پنبه، فقدان حمایت‌های دولتی و نبود خرید تضمینی، رفته‌رفته در مزارع گلستان کم‌رنگ شد و جای بوته‌های سفیدرنگ چشم‌نواز پنبه را شالی، کلزا و گندم پر کرد.
شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال
هم‌زمان با هفته ارتباطات و روز جهانی ارتباطات، نگاهی دوباره به جایگاه صنعت ICT در پیشرفت کشور، بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد. این حوزه که در دنیای امروز، پیشران توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشورهاست، نیازمند نگاهی آینده‌نگر و سرمایه‌گذاری هوشمندانه در زیرساخت‌هاست؛ و در این میان، شرکت مخابرات ایران با سابقه‌ای چند دهه‌ای در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، نقشی ممتاز و بی‌بدیل ایفا می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر