مخاطب 24: دکتر علی رستمی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران این مطلب را در نشست هماندیشی مدیران و فعالان بازار سرمایه که در خصوص بررسی ظرفیتهای شرکت مس در استان آذربایجان شرقی برگزار شد، عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه اکتشافات مس بهعنوان ودیعه و موهبت الهی همچنان ادامه دارد، گفت: به واسطه تلاشهای همکاران حوزه اکتشافات و توسعه، ۲ میلیارد تن به ذخایر مس این شرکت افزوده شد و این میزان باعث شد که از رتبه ۷ به رتبه ۵ ذخایر مس دنیا برسیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری در سال گذشته دو بار بر مغفول ماندن بخش معدن تأکید کردند و این مهم مسئولیت ما را در این حوزه مضاعف میکند.
دکتر رستمی با اشاره به برنامهریزی برای تولید چندبرابری و تحقق چشمانداز یک میلیون تن کاتد در سال ۱۴۰۶ ادامه داد: در گام نخست موفق به تولید ۳۰۰ هزار تن کاتد برای نخستین بار در تاریخ شرکت مس در سال ۱۴۰۱ شدیم. این در حالی بود که در سال ۱۴۰۰ تولید مس کاتدی ۲۸۵ هزار تن بود؛ بنابراین برنامه داریم که با تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ از رتبه ۱۸ فعلی به رتبه ۵ برسیم.
وی افزود: در حال حاضر ما با اکتشاف ۷ درصدی، به رتبه پنجم جهان رسیدیم و حفاری ۱۲۰ هزار متر در دستور کار قرار دارد که هم پیمان شدهایم به این مهم دست یابیم و این به معنای افزایش ۵ هزار میلیارد سرمایه گذاری در استان آذربایجانشرقی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، هدفگذاری امسال استان آذربایجان شرقی را ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی عنوان کرد و گسترش فعالیتهای اکتشافی را یکی از مهمترین اقداماتی دانست که میتوان در راستای فرامین مقام معظم رهبری برای جبران عقبماندگی در بخش معدن از آن یاد کرد.
دکتر رستمی با تاکید بر اینکه توسعه اکتشافات یکی از دستورات رهبری است گفت: آزمایشگاه مرجع در محدوده شمالغرب کشور نداشتیم که اولین آزمایشگاه مرجع با همکاری دانشگاه تبریز افتتاح شده و با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومان، بهطور کامل راهاندازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کنونی مجتمع مس سونگون برای تولید ۲۸۰ هزار تن کنسانتره مس طراحی شده، ولی همکاران ما با افزایش بهرهوری کارخانجات موفق شدند در سال ۱۴۰۱ با رشد ۹ درصدی نسبت به برنامه، ۳۳۳ هزار تن کنسانتره مس تولید کنند که این دستاورد مهمی در سال گذشته بود.
مدیرعامل شرکت مس از اشتغال ۳۰ هزار نفر در مس سونگون خبر داد و افزایش این تعداد را تا ۵۰ هزار نفر در آینده بسیار نزدیک تخمین زد.
دکتر رستمی در نشست مدیران و فعالان بازار سرمایه تصریح کرد: تاکنون ۲ میلیارد دلار از بازار سرمایه تامین مالی شده و به زودی اولین شرکت سهامی عام را در بازار سرمایه عرضه خواهیم کرد و پذیرهنویسی آن در روزهای آینده شروع خواهد شد.
وی همچنین گسترش استفاده از خودروی برقی را یکی از علل افزایش مصرف مس دانست و تقاضای ۴ برابری مس را در بازار جهانی پیشبینی کرد.
مدیرعامل شرکت مس از اهداف ۸ پروژه تغلیظ شرکت ملی صنایع مس ایران را دو کارخانه تغلیظ در مس سونگون با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن کنسانتره اعلام کرد و گفت: صنعت مس میتواند در بین صنایع موجود در کشور پیشتاز باشد چرا که ما هنوز ۶۰ سال ماده معدنی مس ذخیره در کشور داریم و با توجه به اینکه برای مس هیچ جایگزینی در جهان وجود ندارد این صنعت را بسیار ارزنده میسازد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه کاتد قابلیت افزایش ارزش افزوده دارد گفت: یکی از سهام ارزنده بازار سرمایه، فملی است که پیشنهاد میشود همه مردم ایران سهامدار این شرکت باشند.