کد خبر: ۱۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

احتمالا تصاویر زیادی از ورزشکاران در رقابت‌های جهانی مشاهده کرده اید که مدال‌های خود را به دندان کشیده و عکس گرفته اند. حال این سوال است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

یکی از سوالاتی که همیشه در آستانه المپیک مطرح می‌شود مربوط به جنس مدال‌های توزیع شده در بزرگترین رویداد جهان یعنی المپیک است و بسیاری گمان می‌کنند که مدال‌های المپیک از نظر مالی نیز ارزش زیادی دارند و ورزشکاری که صاحب مدال طلا می‌شود، یک گنج طلایی به دست آورد. در ادامه به این سوال و اینکه چرا ورزشکاران مدال خود را گاز می‌گیرند، پاسخ خواهیم داد.

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.
کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) خصوصیات فیزیکی مدال‌ها را تعیین کرده است، اما تصمیم نهایی در مورد طراحی مدال بر عهده کشور میزبان است. قوانین IOC برای تهیه مدال‌ها مربوط به شکل ظاهری، اندازه و مواد تشکیل دهنده مدال است که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
موضوع اول در مورد مواد ساخت مدال است که به شرح زیر است:

مقام اول (مدال طلا): حداقل از ۹۲.۵ ٪ نقره تشکیل شده که با ۶ گرم طلا اندود شده است.
مقام دوم (مدال نقره): ۹۲.۵ ٪ نقره.
مقام سوم (مدال برنز): ۹۲.۵ ٪ مس با ۰.۵ ٪ قلع و ۲.۵ ٪ روی است.

در مورد شکل ظاهری مدال نیز معمولاً دایره‌ای شکل و دارای یک پیوست برای یک زنجیر یا روبان است. قطر مدال حداقل ۶۰ میلی‌متر و ضخامت آن حداقل ۳ میلی‌متر است. همچنین در موارد مربوط به جزئیات رویداد، تاکید شده است که ورزشی که مدال برای آن اعطا شده باید روی مدال نوشته شود. برای مثال مدالی که در رشته کشتی توزیع می‌شود باید نام کشتی بر روی آن نقش بسته باشد.

حال سوال این است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟ در پاسخ باید گفت موضوع گاز گرفتن مدال طلا، پیشینه‌ای تاریخی دارد. در گذشته به منظور اطمینان از خلوص سکه‌های طلا و تشخیص آن با سکه‌های ساخته شده به وسیله سربِ زراندود، آن را بین دندان‌ها قرار داده و فشار می‌دادند در صورتی که جای دندان‌ها بر روی سکه باقی می‌ماند آن سکه از طلای خالص بوده است.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
اگرچه امروزه داد و ستد با سکه‌های طلا مرسوم نیست، اما رسم سنجش عیار طلا با دندان از بین نرفته و به ورزشکاران ارث رسیده است؛ آن‌ها به صورت سمبلیک پس از قهرمانی و کسب مدال اقدام به گاز گرفتن مدال خود مقابل دوربین‌ها می‌کنند.
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.

پاسخ اینکه چرا ورزشکاران به چنین کاری مبادرت می‌ورزند، این است که عکاس‌های ورزشی از آن‌ها چنین تقاضایی دارند؛ به همین خنده‌داری.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
در این رابطه «دیوید والچینسکی»، رئیس انجمن بین‌المللی مورخان المپیک، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان بیان داشته که: «این خواسته عجیب عکاسان از ورزشکاران المپیک است. به نظر من این حرکت بیشتر حالت نمادین دارد و چیزی نیست که خود ورزشکاران بخواهند آن را انجام دهند.»
در آخر نیز شاید بد نباشد بدانید که روند به دندان کشیدن مدال‌ها بی‌خطر هم نیست به طوری‌که در سال ۲۰۱۰، ورزشکار آلمانی به نام «دیوید مولر» هنگام گاز زدن مدال نقره خود، دندان‌های جلویش را از دست داد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.»
چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟ چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟
این روز‌ها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوری‌هایی مانند استارلینک می‌تواند زمین بازی را به‌کلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایه‌های عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفت‌وگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکرد‌های گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کرده‌ایم.»
اخراج مهاجران افغان از ایران اخراج مهاجران افغان از ایران
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیده‌تر نیز شده است.
در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟ در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟
در پنجمین روز از بازگشایی معاملات بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان رسیده، با این حال بازار همچنان با غلبه عرضه مواجه است.
برگزیده
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
برانکو در چه شرایطی به پرسپولیس می‌آید؟ برانکو در چه شرایطی به پرسپولیس می‌آید؟
برانکو ایوانکوویچ برای مذاکره با پرسپولیس یک شرط مهم دارد.
اسماعیل کارتال هم از پرسپولیس جدا شد و رفت! اسماعیل کارتال هم از پرسپولیس جدا شد و رفت!
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس از توافق کامل برای جدایی اسماعیل کارتال، سرمربی ترکیه‌ای خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر