مخاطب۲۴ :به نقل از تسنیم ؛ جو بایدن در کنفرانس خبری پس از پایان نشست سران گروه هفت در هیروشیمای ژاپن بر حمایت راسخ کشورش از اوکراین در نبرد علیه روسیه تاکید کرد.
بایدن همچنین درباره روابط کشورش با چین گفت: پس از پرواز بالون جاسوسی چین بر فراز آسمان آمریکا روابط ما دچار تنش شد در حالی که ما در انتظار گرمی روابط بودیم. ما حاضر به کاهش تحریمهای چین نیستیم. ما قصد قطع رابطه با چین را نداریم بلکه میخواهیم خطر این کشور را کاهش دهیم و روابطمان با این کشور را متنوع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین درباره عدم استفاده از جنگندههای اف ۱۶ در حملات تهاجمی علیه روسیه قول گرفته، اظهار کرد خلبانان اوکراینی را برای پرواز با نسل چهارم جنگندههای اف ۱۶ آموزش میدهیم و اوکراینیها از این جنگندهها در حمله علیه روسیه استفاده نخواهند کرد.
بایدن همچنین بر حمایت راسخ و تزلزل ناپذیر واشنگتن و متحدان غربی اش در حمایت از اوکراین تاکید کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین نقش کشورش در تامین امنیت جهانی را غیرقابل انکار و مهم دانست و تاکید کرد که ما نباید در زمینه تامین انرژی به یک کشور وابسته باشیم.
وی همچنین نتایج بدست آمده در مذاکرات هیروشیما را بسیار مثبت و سازنده توصیف کرد.
بایدن همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره بحران سقف بدهیها در آمریکا و تلاشهای صورت گرفته برای حل این بحران گفت: ما از جمهوری خواهان میخواهیم تا بر سر بودجه موجود و سقف بدهیها توافق کنند. وی همچنین هشدار داد که موقعیت فعلی جمهوری خواهان در این باره، بسیار افراطی و غیرعادی است و وقت آن است که طرف مقابل از موقعیت خود عقب نشینی کند، زیرا صادقانه بگویم پیشنهادات جمهوری خواهان غیر قابل پذیرش است.
بایدن خاطرنشان کرد که پیشنهادات فعلی جمهوری خواهان برای حل بحران سقف بدهیها را نمیپذیرد در حالی که واشنگتن لحظه به لحظه به خطر نزدیکتر میشود. من از پیشنهاداتی که در آن از تقلب مالیاتی افراد ثروتمند و تاجران حمایت کرده و پرداخت کمک غذایی برای بیش از ۱ میلیون آمریکایی را در خطر قرار میدهد و باعث اخراج صدها معلم و کارگر میشود، حمایت نمیکنم. من از کوین مک کارتی رئیس کنگره آمریکا میخواهم تا پس از بازگشت من به آمریکا با یکدیگر در این باره گفتگو کرده و هر چه سریعتر و پیش از رسیدن به فرصت نهایی به توافق برسیم.
این در حالی است که کاخ سفید اخیرا تاکید کرده هر توافق نهایی بین دولت و جمهوری خواهان باید توافقی دو حزبی باشد و به توافق کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان و سنای تحت کنترل دموکراتها برسد.
پیشتر جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا هشدار داده بود که اگر کنگره آمریکا تا اول ماه ژوئن با افزایش سقف بدهیها موافقت نکند، دولت قادر به پرداخت بدهیهایش نیست و ورشکسته میشود.
نشست سران ۷ کشور صنعتی جهان به همراه سران چند کشور دیگر از جمله اوکراین، به میزبانی هیروشیمای ژاپن از دو روز پیش آغاز و امروز به پایان رسید. بیانیه پایانی این نشست نیز روز گذشته صادر شد.
تمرکز اصلی در این نشست بر چین و چگونگی کاهش وابستگی به این قدرت اقتصادی اقتدارگرا است. برای سالها، ایالات متحده از شرکای خود، بهویژه در اروپا، خواسته که در برخورد با چین کمتر سادهلوحانه رفتار کنند. گفتگوها در هیروشیما همچنین بر جنگ اوکراین، افزایش نفوذ چین و مساله تایوان متمرکز بود. در این رابطه همچنین مسائلی پیرامون زنجیره تامین، و امنیت انرژی و اقتصادی مطرح شد.
این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته اعلام کرد که پکن به شدت با بیانیه پایانی نشست گروه ۷ در هیروشیما مخالف است و از ژاپن به عنوان برگزار کننده این نشست گلایه کرد.
وانگ ونبین گفت که گروه ۷ بدون در نظر گرفتن نگرانیهای چین به این کشور حمله و در امور داخلیاش از جمله مساله تایوان دخالت کرده است.