«سومیا سوامیناتان» از کارشناسان ارشد سازمان جهانی بهداشت ضمن هشدار از گسترش جهانی گونه جهش یافته دلتا همچنین تاکید کرد، گونههای جدید با قابلیت انتقال و سرایت پذیری بالا، ضرورت دسترسی به دوزهای موثر واکسن را افزایش میدهد.
«مایک رایان» مدیر بخش فوریتهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: گونه دلتا در برخی مناطق در حال تبدیل شدن به بیماری غالب است و این مسئله بر اساس اطلاعاتی که درباره سرایت پذیری این ویروس به دست آورده ایم، نگران کننده است.
به نوشته افه، مسئلهای که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت همه در آن اتفاق نظر دارند اینکه با توجه به گردش آزادانه گونههای جدید، وضعیت همهگیری بسیار پویا بوده و دادهها و اطلاعات بیشتر پیرامون واکسنهای مختلف مورد استفاده در هر کشور به منظور بررسی کارآیی و اثربخشی آنها در برابر این انواع نو ظهور ویروس مورد نیاز است.
بر اساس تازهترین اطلاعات، انگلیس از افزایش شدید مبتلایان به گونه دلتا خبر داده و مقامهای بهداشتی آلمان پیشبینی کرده اند که به رغم افزایش میزان واکسیناسیون، این نوع جدید ویروس کرونا به گونه غالب در این کشور تبدیل خواهد شد.
گونه جهش یافته دلتا به میزان ۶۰ درصد بیشتر از گونه آلفا که برای نخستین بار در انگلیس شناسایی شد، قابل انتقال است. سرایتپذیری گونه آلفا نیز ۵۰ درصد بیش از نمونه اولیه ویروس کرونا گزارش شده است.
بهداشت عمومی انگلستان (PHE) اعلام کرده است که بیش از ۹۰ درصد موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در انگلیس از نوع دلتا است. هرچند جدیدترین اطلاعات نشان میدهد این رقم میتواند تا ۹۶ درصد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا را در انگلیس شامل شود.
به نوشته دویچه وله، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، دولت پرتغال نیز در بیانیهای اعلام کرد کلانشهر لیسبون از بعد از ظهر جمعه ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) تا صبح دوشنبه قرنطینه میشود. ظاهرا علت این وضعیت شیوع گونه جدید کرونا موسوم به دلتا است که کارشناسان آن را نگرانکننده میدانند.
بر اساس هشدار کارشناسان سازمان جهانی بهداشت، کاهش محدودیتهای بهداشت عمومی و اعلام پیروزی زودهنگام در مقابله با ویروس کرونا، نتیجهای جز گسترش گونه دلتا در بر نخواهد داشت.
هشدار رئیس علوم پزشکی اهواز نسبت به شیوع گونه خطرناک "دلتا کروناویروس"
دکتر فرهاد ابولنژادیان در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: "با توجه به افزایش آمار ابتلا به کرونا در استانهای جنوبی کشور و به ویژه نگرانی از شیوع گونه خطرناک دلتا کروناویروس، از هماستانیهای ارجمند خوزستانی درخواست دارم ضمن اهتمام ویژه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی از هر گونه مسافرت به مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور پرهیز کنند. "
بیشتر بدانیم:واکسن برکت در برابر کرونای دلتا موثر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون سی ان ان، کابوس بیماری کووید ۱۹ در هند همچنان پررنگ است. هندیها که چند هفته بسیار سیاه را از نظر تلفات کرونایی سپری کرده اند حالا با گونه جدیدی از این ویروس مواجه شده اند.
این گونه جدید «دلتا پلاس» نام دارد. پیش از این گونه دلتا از ویروس کرونا شناسایی شده بود که در مقایسه با گونههای اولیه ویروس کرونا قابلیت سرایت بسیار بیشتری داشت. گونه دلتا در مقایسه با گونه آلفا یا کرونای انگلیسی، شصت درصد قدرت سرایت بیشتری داشت و خاصیت مرگبارتری نیز داشت. حالا گونه دلتا پلاس هم ظاهر شده است. این گونه ویروس کرونا با گونههای قبلی متفاوت است. امکان دارد این گونه جدید از گونههای قبلی نیز مرگبارتر باشد. هنوز این مسئله تایید نشده است. گاهی تغییر در ترکیب دی انای یک ویروس سبب میشود گونه جدید ویروس بسیار متفاوت از گونه قبلی باشد. گاهی هم اینطور نیست و این تغییرات از یک گونه به گونه دیگر چندان محسوس نیست. سازمان جهانی بهداشت این مسئله را پیگیری میکند و در حال بررسی گونه جدید ویروس کرونا است. هنوز به غیر از هند در هیچ جای دیگر جهان، گونه «دلتا پلاس» از ویروس کرونا شناسایی نشده است. اما همانطور که در گونههای قبلی ویروس کرونا شاهد بودیم ممکن است در زمان کوتاهی تعداد مبتلایان به یک گونه از ویروس کرونا در مدت کوتاهی به سرعت افزایش یابد و این گونه جدید به گونه غالب ویروس کرونا تبدیل شود.