کد خبر: ۱۷۲۳۵
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲

درباره نیما جاویدی و سریال متفاوت «آکتور»

«آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی به قسمت پانزدهم رسیده و درحال حاضر یکی از متفاوت‌ترین سریال‌های شبکه نمایش خانگی است.
درباره نیما جاویدی و سریال متفاوت «آکتور»

درباره نیما جاویدی و سریال متفاوت «آکتور»

مخاطب24:«آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی به قسمت پانزدهم رسیده و درحال حاضر یکی از متفاوت‌ترین سریال‌های شبکه نمایش خانگی است. نیما جاویدی بعد از تجربه ساخت دو فیلم سینمایی، در اولین سریالش، زندگی چند بازیگر تئاتر را در موقعیت‌های مختلف به تصویر کشیده و از این جهت علاقه‌مندان خاص خودش را دارد. جاویدی هم نویسنده فیلمنامه سریال است و هم اولین تجربه کارگردانی سریالش را از سر گذرانده است. نگاهی داریم به دلایل موفقیت این کارگردان در این تجربه مهم.

 

 



فروردین امسال، سریال «آکتور» جایزه بزرگ بخش بین‌الملل جشنواره سرزمانیا Series Mania را به دست آورد. این اولین بار بود که یک سریال ایرانی تولید شده در بخش خصوصی در یک جشنواره معتبر جهانی، پذیرفته می‌شد و در بخش اصلی و رقابتی جایزه اصلی را کسب می‌کرد.

کارنامه کارگردانی

نیما جاویدی سال ۱۳۹۲ با ساخت فیلم «ملبورن» به مخاطبان معرفی شد. این فیلم با بازی پیمان معادی و نگار جواهریان درباره‌ی زوجی است که درست در روز مهاجرت به استرالیا مجبور می‌شوند از نوزادی نگهداری کنند و مرگ اتفاقی این نوزاد، زندگی آن‌ها را بهم می‌ریزد. فیلم در جشنواره سی‌ودوم فیلم فجر دو بخش بهترین کارگردانی و بهترین فیلم جشنواره فجر نامزد سیمرغ شد و در جشنواره‌های مختلف جهانی هم مورد توجه قرار گرفت. جاویدی پنج سال بعد از «ملبورن»، فیلم «سرخپوست» را ساخت و توانست خودش را به عنوان یک کارگردان درجه یک به اثبات برساند. او در این فیلم روی فضای متفاوتی تمرکز کرد و ماجرای آن را در یک زندان خالی و در ارتباط با یک زندانبان و زندانی فراری پیش برد. این فیلم در رشته‌های مختلفی نامزد سیمرغ شد، اما نهایتا سیمرغ ویژه‌ی هیئت داوران را گرفت. نیما جاویدی یک سال بعد فیلمنامه «خورشید» را به همراه مجید مجیدی نوشت و سیمرغ بهترین فیلمنامه را برای این فیلم گرفت. او قرار بود سال ۱۳۹۹ ساخت فیلم سینمایی «قلعه» را شروع کند که به خاطر کرونا دست نگه داشت.

اولین تجربه کارگردانی نیما جاویدی با بازی پیمان معادی و نگار جواهریان در فیلم «ملبورن» رقم خورد.

حال و هوای سریال آکتور| جاویدی بعد از ساخت دو فیلم سینمایی، با «آکتور» برای اولین بار ساخت یک سریال را تجربه کرد. «آکتور» نسبت به سریال‌های چند وقت اخیر شبکه نمایش خانگی تفاوت‌هایی دارد و روی زندگی پر فراز و نشیب چند بازیگر مستعد تئاتر تمرکز کرده است؛ بازیگرانی که برای برای درآمد بیشتر از قدرت بازیگری‌شان استفاده می‌کنند تا با ایجاد موقعیت‌هایی نمایشی، واقعیت را دستکاری کنند و سفارش دهندگان را به اطلاعات یا هدفی که دارند برسانند.

 

 

 


فیلمنامه آکتور| سریال «آکتور» روی چند اصل مهم بنا شده است. مهمترین عامل جذابیت سریال به سوژه جدید و ساختار فیلمنامه آن برمی‌گردد. از آنجایی سریال براساس فیلمنامه خود نیما جاویدی ساخته شده، تسلط بسیار زیادی هم روی اجرای آن دارد. پیش از این حرفه بازیگری بار‌ها دستمایه آثار مختلفی شده، اما نیما جاویدی با نگاهی جدید وارد میدان شده و شخصیت‌های داستانش را بازیگرانی قرار داده که بدون داشتن فیلمنامه مشخص و کارگردانی کاربلد که هدایت یک اثر را دست بگیرد، خودشان به تنهایی در صحنه‌ای واقعی استعدادشان را محک می‌زنند. نیما جاویدی سه شخصیت اصلی مهم خلق کرده که هرسه آن‌ها در صحنه زندگی خودشان، بیش از هر چیز بازیگرند و حاضرند به عشق بازیگری قید هر چیزی را بزنند؛ آنهم در شرایطی که هرسه وضع مالی بدی دارند و وضعیت زندگی‌شان بهم‌ریخته. جاویدی برای باورپذیری این شخصیت‌ها، موقعیت مکانی اصلی زندگی دو تا از شخصیت‌هایش را یک سالن نمایش قدیمی در نظر گرفته است. آن‌ها برای حفظ سالن دست به هرکاری می‌زنند و تمرین مداوم تئاتر بخش مهمی از زندگی روزمره‌شان است. سریال «آکتور» روی یک خط سیر اصلی در رابطه با زندگی هریک از سه شخصیت پیش می‌رود و علاوه بر ماجرای اصلی، هربار با ورود آن‌ها به یک پرونده، با خرده‌روایتی جدید روبه‌رو می‌شویم. نکته قابل توجه اینجاست که این خرده‌روایت‌ها هم به پایان نمی‌رسند و تاثیر آن‌ها را در قسمت‌های بعدی شاهد هستیم.

احمد مهرانفر و هستی مهدوی در کنار نوید محمدزاده سه ضلع اصلی سریال «آکتور» را تشکیل می‌دهند.

قدرت کارگردانی| هدایت ماجرا‌ها در دل سوژه اصلی یکی از مهمترین ویژگی‌های سریال است که نیما جاویدی به درستی از پس آن برآمده است. علاوه بر آن، بخش مهمی از موفقیت سریال به انتخاب بازیگران و شناخت صحیح آن‌ها از نقش برمی‌گردد. نوید محمدزاده، احمد مهرانفر و هستی مهدوی در «آکتور» رابطه سه‌گانه جالبی را تشکیل داده‌اند و هربار با گریم و لهجه متفاوت موقعیتی جدیدی را پیش می‌برند. نکته قابل توجه، نوآوری‌های مداوم جاویدی در تغییر چهره و لباس و رفتار بازیگران و قرار دادن ان‌ها در موقعیت‌هایی کاملا متفاوت است. از ابتدای سریال این سه بازیگر را بار‌ها با چهره‌های مختلف دیده‌ایم و با انواع و اقسام شیوه متفاوت بازیگری از آن‌ها روبه‌رو بوده‌ایم.

نوید محمدزاده و احمذمهرانفر درکنار هم زوج جذابی را در آکتور تشکیل داده‌اند.

ویژگی بارز در کارگردانی آکتور| فضای متفاوت سریال «آکتور» بیشتر از هرچیز می‌تواند نشان دهنده امضای نیما جاویدی باشد. در فیلم «سرخ‌پوست» همه چیز در یک زندان خالی روایت می‌شد و زندانی فراری به‌راحتی می‌توانست زندان‌بان را بازی دهد. حالا بخش مهمی از ماجرای سریال «آکتور» در یک سالن نمایش خالی پیش می‌رود؛ سالنی که حتی یک اجرا هم در آن ندیده‌ایم و ساکنانش مدام درحال تمرین و آماده شدن برای نمایشی هستند که مشخص نیست قرار است کی اجرا شود. نیما جاویدی در سریالش تمرکز اصلی را روی تئاتر قرار داده و از این رو، طراحی صحنه و لباس و رنگ‌ها، به نحوی است که حس می‌کنیم درحال تماشای یک نمایش طولانی هستیم. او با توجه به حال‌وهوای سریال، به‌خوبی از فضا و رنگ کمک گرفته است. در تمام صحنه‌ها با چیدمانی دقیق از رنگ‌های گرم مواجهیم. ضمن اینکه رگه‌هایی از کمدی را هم می‌توانیم در آن ببینیم.

سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی و بازی نوید محمدزاده، احمد مهرانفر، هستی مهدوی، مهتاب ثروتی، گلاره عباسی، هومن برق‌نورد و … پنجشنبه‌ها در دو پلتفرم «نماوا» و «فیلیمو» منتشر می‌شود.

منبع:افکارنیوز

 
برچسب ها: آکتور
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
برگزیده
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید
در ژانر فانتزی شاهد روایت داستان‌هایی درباره پیشگویی‌ها، جادو و جادوگران و قهرمان‌ها و شرور‌هایی هستیم که همگی از تخیل یک یا چند فیلم‌ساز یا نویسنده خلاق نشات می‌گیرند. از سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» (The Lord of the Rings)، هشت فصل «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) و پنج کتاب جورج آر آر مارتین (که با سریال در حال پخش «خاندان اژدها» (House of the Dragon) و سریال آینده «شوالیه هفت پادشاهی» (A Knight of the Seven Kingdoms) ادامه دارد) تا هشت قسمت از سریال «غریبه» (Outlander) که همچنان در حال پخش است بی‌نهایت داستان، رمان و سریال فانتزی کوتاه و بلند موفق می‌توان مثال زد
صفحه خبر بالای تصاویر