کد خبر: ۱۵۵۵۳
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۵

تولید واکسن‌های نسل جدید کرونا

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: با توجه به اینکه از مرحله حاد پاندمی کرونا خارج شده‌ایم، بهتر است که به سمت تولید واکسن های جدید برویم.
تولید واکسن‌های نسل جدید کرونا

تولید واکسن‌های نسل جدید کرونا

مخاطب۲۴ : دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: از مرحله حاد پاندمی کرونا خارج شده‌ایم و بهتر است به سمت تولید واکسن‌های جدید برویم، اما برای سالمندان، افراد بالاتر از ۶ سال و یا دارای نقص سیستم ایمنی تزریق نوبت یادآور واکسن‌های کنونی کرونا توصیه می‌شود.

حمیدرضا جماعتی افزود: مطالعه‌ای در کشور بر روی ۲۴ هزار بیمار بستری در بخش مراقبت‌های ویژه انجام و مشخص شد که تزریق سه نوبت واکسن کرونا می‌تواند به طور چشمگیری باعث کاهش مرگ و میر و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه شود.

 

جماعتی با اشاره به برگزاری هشتاد و چهارمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: این اولین جلسه کمیته علمی در سال جدید بود که آخرین وضعیت و اطلاعات کرونا در ایران و دنیا بررسی شد. در دو سه هفته اخیر میزان ابتلا به کرونا، بستری و مرگ و میر ناشی از آن در کشور ما، مقداری افزایش یافته، اما در کشور‌های اروپایی و آمریکایی، روند کاهش یابنده را تجربه کرده بودند.

وی افزود: افزایش موارد ابتلا و بستری از آثار زیرسویه اُمیکرون است که میزان بستری مرگ و میر در این زیرسویه در مقایسه با سویه‌هایی مانند دلتا، کم، اما میزان سرایت زایی بیشتر است. خوشبختانه در سه چهار روز اخیر شاهد کاهش میزان ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور هستیم که بنظر می‌رسد همین روند ادامه دار باشد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌ها در آمریکا، زیرسویه غالب XBB.۱.۵ و در آمریکای شمالی با بیش از ۹۰ درصد، زیرسویه غالب بوده است. در انگلستان زیرسویه BQ.۱.۱ شایع است، اما در کشور‌های اطراف ما از جمله هند، زیرسویه XBB.۱.۱۶ به تازگی شناسایی شده که از نظر مشخصات در بستری و مرگ و میر، همانند زیرسویه XBB.۱.۵ است، اما سرایت زایی بیشتری دارد.

به گفته وی، بر اساس بررسی‌های آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور ایران، زیرسویه غالب در کشور ما مربوط به XBB.۱.۹.۱ بوده است.

جماعتی با اشاره به بررسی دارو‌های جدید در دنیا برای مقابله با کرونا در جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: مطالعات علمی برخی دارو‌ها به صورت خوراکی و تزریقی برای مقابله با کرونا در بیماران سرپایی و بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه در حال انجام است. سال گذشته کمیته علمی داروی «پکسلووید» را تایید و برای انجام امور قانونی به سازمان غذا و دارو معرفی کرد؛ مطالعه اخیری که در مجله جاما منتشر شد که ۱۸۰ روز پس از ابتلا به کرونا در تعداد زیادی از بیماران که این دارو را در ۵ روز اول بیماری مصرف کرده بودند، اثرات مناسب پکسلووید در کاهش میزان عوارض پساکرونا مشخص شد بنابراین باید پروسه بوروکراسی تایید و ورود داروی پکسلووید به فهرست دارویی کشور، تسریع شود.

وی با طرح این سوال که با واکسن‌های موجود باید واکسیناسیون را ادامه داد یا به سمت تولید واکسن‌های جدید کرونا برویم، گفت: با توجه به اینکه از مرحله حاد پاندمی کرونا خارج شده ایم، بهتر است که به سمت تولید واکسن‌های جدید برویم، اما در افرادی که سن بالا دارند، افراد بالاتر از ۶ سال و دارای نقص سیستم ایمنی و یا بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای که باعث افزایش میزان مرگ و میر بر اثر کرونا می‌شود، تزریق نوبت یادآور واکسن‌های کنونی کرونا توصیه می‌شود، اما امیدواریم شرکت‌های تولید کننده واکسن در آینده نه چندان دور، واکسن‌های نسل جدید کرونا را تولید کنند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: توصیه ما این است که افراد عادی سه نوبت واکسن کرونا را به عنوان واکسیناسیون کامل، تزریق کنند، اما تزریق نوبت‌های یادآور بعدی بر اساس پروتکل‌های کمیته ملی واکسن کووید۱۹ و کمیته علمی کشوری کرونا در سالمندان، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و بیمای‌های مزمن (بالاتر از سن ۶ سال) تزریق شود.|سلامت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر