مخاطب۲۴ : موج هشتم کرونا که از مدتی پیش کشورمان را در برگرفته، احتمالا به زودی شدت خواهد گرفت و بر شمار قربانیان کووید ۱۹ افزوده خواهد شد.
بشدت گرفتن شیوع بیماری، افزایش شمار بیماران و در نتیجه رشد مرگ و میر کووید ۱۹ در ایران، اتفاق محتملی است که میبایست در روزها و هفتههای آتی چشم انتظار وقوعش باشیم. این را سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید که اخیرا میزبان دو معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده اند و با اطلاعات دریافتی از ایشان، بر شدت گرفتن احتمالی بیماری تاکید دارند.
زهرا شیخی، با اشاره به نشست اخیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور دو معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت، میگوید: در این نشست، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، عنوان داشت که آخرین موج کرونا یعنی موج هفتم در آبان ماه ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و حدود دو ماه پیش با افزایش کرونا مواجه شدیم و حدود ۳ هفته است که با موج جدیدی مواجه هستیم که موارد بستری و به دنبال آن بستری رو به افزایش است همچنین از حدود ۲ هفته گذشته تعداد مرگ و میرهای کرونا به دو برابر افزایش پیدا کرده، اما طی ۲ الی ۳ روز گذشته آمار بستریها رو به کاهش بوده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میافزاید: همچنین شهنام عرشی، مدیرکل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز گزارشی از وضعیت کرونا ارائه و مطرح کرد که کشورهایی مانند آمریکا، کره جنوبی، روسیه و فرانسه بیشترین موارد ابتلاء به کرونا را دارا هستند.
وی در ادامه میگوید: عرشی تاکید کرد که وضعیت قطعی کووید در هفته گذشته رو به نزول بوده و در حال حاضر وضعیت کشور زرد و موجی که در آسیا بود رو به کاهش است و استانهای تهران، مازندران، کرمان و اصفهان دارای بالاترین موارد ابتلاء طی هفته گذشته و بیشترین بستری نیز مربوط به استانهای چهارمحال و بختیاری، مرکزی، خراسان جنوبی و یزد بوده و استانهای همدان، قزوین، مازندران و کهگیلویه و بویراحمد هم بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند.
نکته تامل برانگیز اما، تعطیلات طولانی مدتی است که پشت سر گذاشته ایم و البته هنوز هم برای برخی از هموطنان مان به پایان نرسیده است؛ تعطیلاتی که به تاکید مدیر کل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، احتمال میرود موارد مراجعه، مرگ و میر و بستری را افزایش دهد.
شیخی با یادآوری این نکته، میگوید: سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست، یادآور شد آمار بیمارستانی مراجعان سرپایی از اوایل اسفند افزایش و بیشترین مراجعه مربوط به ۲۳ اسفند و در ۷ فروردین اوج گرفت و به ۱۹ هزار نفر رسید که این میزان تا ۱۳ فروردین کاهش و به حدود ۱۴ هزار نفر رسید و امیدواریم که از این مرحله هم بتوانیم عبور کنیم البته با دید و بازدیدهای سال نو بعید نیست موج دیگری را در راه داشته باشیم.
وی میافزاید: کریمی اعلام کرد که میزان بستری روزانه از حدود هزار نفر در هفتم فروردین به حدود ۶۰۰ نفر در ۱۳ فروردین رسیده است؛ وی همچنین نسبت به وضعیت درمان و تعداد تختهای بیمارستانی انتقاد و خواستار توجه به این موضوع شد و همچنین تاکید کرد که باید استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و خود مراقبتی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. البته بر اساس اظهارات معاون درمان، در حال حاضر از نظر وضعیت درمان کرونا شرایط حاد و بحرانی نداریم.