کد خبر: ۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷
در میزگرد « بررسی مشکلات، چالش‎ها و راهکارهای توسعه آژانس‎های هواپیمایی کشور» مطرح شد

رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت

نرخ‎های آژانس‎های هواپیمایی را اشخاص دیگری تعیین می‎کنند/ رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت/ عزم ملی برای نجات صنعت گردشگری وجود ندارد

 رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت. نرخ‎های آژانس‎های هواپیمایی را اشخاص دیگری تعیین می‎کنند/ رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت/ عزم ملی برای نجات صنعت گردشگری وجود ندارد
خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، در راستای رسالت حرفه‌ای اطلاع‌ رسانی خود و به منظور بررسی وضعیت آژانس‎های هواپیمایی کشور، میزگردی با محوریت بررسی مشکلات، چالش‎ها و راهکارهای توسعه آژانس‎های هواپیمایی کشور؛ با حضور حرمت‎اله رفیعی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری ایران؛ سید محمدرضا حسینی مدیرعامل آژانس هواپیمایی آراد گشت آسمان؛ رقیه حاتمی پور فرشی مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی فلامینگو هزاره سوم قرن؛  فریبا سعادت مسروری مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی آریا دخت گشت نوین؛ زکیه فیض مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی آوا گستر آینده؛ نسرین صادقی مدیرفنی شرکت خدمات مسافرتی ژورک سعادت؛ مهری شاه مرادی فرد مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری روشنا سیر آریا؛ جهانگیر خواجه نوری مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت هوایی ارس؛ مهرداد صداقت مدیرعامل شرکت تخفیف سنتربرگزار کرد. مشروح این میزگرد را در ادامه می‌خوانید.

رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت

نرخ‎های آژانس‎های هواپیمایی را اشخاص دیگری تعیین می‎کنند

حرمت الله رفیعی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری ایران در ابتدای این جلسه و با بیان این سوال که چرا در شب عید و ایام تابستان دوربین‎ها و ناظران نهادهای نظارتی راهی دفاتر خدمات مسافرت گردشگری می‎شوند؟ گفت:  آژانس‎های هواپیمایی فروشنده محصولات دیگران هستند و مواردی مثل؛ پرواز‎، هتل، ویزا و مهمان‎سرا متعلق به آنها نیست، بنابرین نرخ‌ها در این حوزه توسط  اشخاص دیگری تعیین می‎شود و سودهای بسیار جزئی نصیب آژانس‎های هواپیمایی میگردد. بنابرین درصورتی که شرایط بازار بد باشد نه تنها سود نمی‎بریم بلکه زیان هم می‎دهیم.

وی با اشاره به وجود رقابت‎های ناسالم در این حوزه افزود: درحالی که بلیط چارتر در دفاتر ما با قیمت 2 میلیون و400 تا 2 میلیون 600 هزار تومان به فروش می‎رسد، همین بلیط در بازار و توسط مراکز غیر قانونی زیر 1 میلیون تومان فروخته می‎شود. با ادامه این روند و با شرایط بسیار بد حاکم بر آژانس‎ها دفاتر خدمات مسافرتی محکوم به ورشکستگی خواهند شد.

رفیعی درمورد گران فروشی برخی آژانس‎های مسافرتی گفت: اگر بلیطی گران به فروش می‎رسد دلایلش را در ایرلاین‎ها جست و جو کنید و یقین بدانید که دست آژانس مسافرتی با ایرلاین در یک کاسه است.  اگر ایرلانی به دلیل گران فروشی فقط یک بار جریمه شود دیگر گران فروشی نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه ناهماهنگی‎هایی در پروازها وجود دارد و وقتی اعتراض می‎کنیم تهدید به جمع آوری استاک کشور خارجی از آژانس‎های هواپیمایی می‎شویم، گفت: ایرلاین‎های خارجی با چه حقی برای دفاتر ایرانی ما خط و نشان می کشند! ما نباید به این دلیل که با کمبود ناوگان هوایی روبه‎رو هستیم تن به همکاری با کشورهایی که به تعهدات خود وابسته نیستند بدهیم. اگر ناوگان کم است چرا این میزان رقابت ناسالم در این حوزه وجود دارد.

راه‎حل بحران‎های موجود تشدد در تشکل‎ها نیست

رفیعی با بیان اینکه متاسفانه دغدغه‎ی برخی در وزارت گردشگری راه اندازی و تشدد در تشکل است و هیچ علمی به چگونگی عمل در این شرایط اقتصادی بحرانی ندارند، گفت: همانطور که اگر احزاب بخواهند مجوز بگیرند باید به وزرات کشور مراجعه کنند و وزارت دیگری مانند بهداشت و درمان نمی‎تواند مجوز آنها را صادر کند، همینطور صنایع اگر بخواهند مجوز بگیرند باید به وزارت صمت بروند، و بر طبق ماده 131 قانون ارائه مجوز به تشکل‎ها از طریق وزارت کار است و این مسئله به این معنا نیست که وزارت کار حاکم بر تشکل‎ها است، بنابرین نمی‎توانند هیچگونه دخل و تصرفی بر تشکل‎ها و اصناف داشته باشند.  و علی رغم دستور صریح و مکتوب وزیر مبنی بر رعایت آیین نامه چرا دولت محترم گردشگری به این موضوع عمل نمی‎کند.

وی در خصوص فعالیت بدون مجوز برخی از آژانس‎ها گفت: تا زمانی که دولت این این وظیفه را به آژانس‎ها واگذار نکند نمی‎توانیم به این مورد ورود کنیم. با این حال کمیته‎ای با عنوان شورای صیانت از دفاتر و رسیدگی به چالش‎های موجود را تشکیل دادیم و افراد مهمی از نهادهای نظارتی، قوه قضاییه، ناجا و سازمان تعزیرات حکومتی در این کمیته و جلسات حضور دارند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری ایران با بیان اینکه تنها راه نجات کشور در شرایط بحرانی اقتصادی فعلی توجه به گردشگری است، گفت:  برای توسعه و تحقق رونق گردشگری باید بخش های مختلف گردشگری مجرا شود و هر بخش از گردشگری به وزارت خانه‎های دیگر محول گردد. برای نمونه گردشگری سلامت زیرمجموعه‎ای از وزارت بهداشت، گردشگری ورزشی زیر مجموعه وازت ورزش، گردشگری زیارتی زیر مجموعه سازمان حج و زیارت و گردشگری شکار زیر مجموعه سازمان محیط زیست شود تا آژانس‎های گردشگری  به عنوان بخش خصوصی کار خود را انجام دهند نه اینکه هر روز با بخش نامه‎ی جدیدی مواجه شوند.

 

عزم ملی برای نجات صنعت گردشگری وجود ندارد

رقیه حاتمی‎پورفرشی مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی فلامینگو هزاره سوم قرن، با حضور در این میزگرد گفت: عزم ملی برای نجات صنعت گردشگری وجود ندارد و به نظر من رهبری به عنوان شخص اول کشور باید شخصا به این موضوع بپردازد. مگر وزیر ترکیه‎ای و وزیر مالزی چه کار مهمی در بخش گردشگری انجام می‎دهند؟

حاتمی‎پورفرشی درخصوص مالیات‎های سنگین ورودی وضع شده در آژانس‎ها گفت: آقای مونسان به عنوان وزیر گردشگری برای مقابله با این نوع مالیات‎ها باید در کنار آژانس‌ داران قرار گیرند و آن‎ها را موقتا از مالیات معاف کند.

وی با بیان اینکه باید تصمیم‎هایی اتخاذ شود که نتایج مثبتی را در پی داشته باشد گفت: از دکتر مونسان خواهش می‎کنم که در این شرایط بد اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه با قانع کردن بزرگان به صنعت گردشگری بیشتر توجه کنند. همانطور که درمصاحبه‎ای گفتند: « پیشنهاد کردیم برای جلوگیری از خروج ارز عوارض را افزایش دهند» . آیا چنین اتفاقی افتاد؟

وی در خصوص کیفیت تعامل بین هتل‎ها و آژانس‎های هواپیمایی گفت: در دنیا مرسوم است هتل‎ها لیستی با قیمت‎های ثابت به مدت 6 ماه به آژانس‎ها ارائه می‎کنند، که با آن مسافران و آژانس داران می‎توانند برنامه ریزی کنند. ما نیزباید با هتلداران به یک اجماعی برسیم تا نرخ‎های ثابتی حداقل برای شش ماه اول و آخر سال مشخص شود.

حاتمی‎پورفرشی دلیل گرانی تورها را افزایش ارزش افزوده و مالیات‎ها بیان کرد و افزود: در همه دنیا قیمت‎ها با توجه به میزان عرضه و تقاضا تغییر می‎کند، بنابرین باید تعداد عرضه را بیشتر کنیم تا بتوانیم مانع افزایش بی رویه قیمت‎ها شویم. باید در زمان‎های خاص مانند نوروز و ایام تابستان بهترین کار این است که سازمان میراث فرهنگی با تفاهمی که با سازمان امور مالیاتی انجام ‎می‎دهد آژانس‎ها، هتل‎ها و عوامل درگیر در صنعت گردشگری را تا عبور بحران از این مالیات‎ها معاف کنند.

وی با اشاره به اینکه مشکلات پرواز از مسائلی است که باید به آن بپردازیم،افزود: مشکلاتی در زیرساخت‎های هواپیمایی کشور وجود دارد و متاسفانه کسی نیست که به آن بپردازد.

 

صنعت گردشگری به عنوان تب سنج یک کشور عمل می‎کند

مهری شاه مرادی فرد، مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری روشنا سیر آریا ضمن حضور در این جلسه عنوان کرد: در تمام دنیا در هرشرایط بحرانی حاکم بر کسب و کارها دولت‎ها به کمک اصناف وکارافرینان می‎آیند. عکس درصورتی که در کشور ما این اتفاق رخ نمی‎دهد.

وی با بیان اینکه برای حل مشکلات آژانس‎های هواپیمایی باید در سطح کلان و در حوزه میراث فرهنگی گفت‎وگو شود، ادامه داد: راهکار اول این است که دولت‎ کمک کند و نباید به طور ناگهانی مالیات‎های نامتعارف برای سفرهای خارجی اعمال شود.

وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری به عنوان تب سنج یک کشور عمل می‎کند، گفت: بحران سقوط هواپیما در وهله اول متوجه صنعت گردشگری است و کاری از دست ما ساخته نیست بنابرین مجلس، دولت و کمیسیون‎ها باید کمک کنند و در حضور آژانس داران تصمیمی گرفته شود.

شاه مرادی فرد ادامه داد:  به عنوان یک آژانس‌دار اعلام می‎کنم که سلامت مسافران در اولویت است و با توجه به اینکه بیماری " کرونا" تمام جهان را در گیر خود گرده است، اگر ویروسی از یک کشوری به کشور دیگر وارد شود به دلیل سفر است. بنابرین وزارت بهداشت، وزارت گردشگری و مسئولین باید مشکل را بررسی کرده و به آژانس داران اعلام کنند و این مسئله را به دقایق آخر موکول نکنند زیرا در آن زمان تمام موارد لازم برای سفر به کشورمقصد بسته شده و بلیط‎های آن فروخته شده است.

وی در مورد فعالیت آژانس‎های خصوصی گفت: در همه بخش‎ها اگر بحث علمی، تحقیقات و آموزش پایه‎ی همه سازمان‎ها، نهادها، مراکز خصوصی و کسب وکارها باشد بسیاری از مسائل حل شده و حتی نظارت هم دقیق‎تر خواهد شد.

وی درخصوص راه کارهای لازم برای برند سازی ایران به عنوان قطب گردشگری گفت: معرفی و شناسایی جاذبه‎های گردشگری ایران در سایر کشورها و ساخت کلیپ و لوگوی مخصوص ایران و پخش آن به صورت جهانی در نهادها و سازمان‎های خارج از کشور از جمله راهکارهای مفیدی است که می‎توان بر روی آن کار کرد.

 

آژانس‎های مسافرتی هیچ جایگاه با ارزشی در دولت و وزارت میراث فرهنگی ندارند

فریبا سعادت مسروری، مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی آریا دخت گشت نوین نیز حضور در این میزگرد در خصوص افزایش نرخ آژانس‎های هواپیمایی گفت:‌ افزایش نرخ‎ها به دلیل افزایش قیمت‎های هتل، بلیط‌ها و غیره است. ما فقط 10 درصد سود بر روی این نرخ اعمال کنیم. زیرا بیشتر از آن از توان مسافر خارج است برای حل این مسئله امسال به شرکت راه آهن کشور نامه‎هایی مبنی بر همکاری و جابجایی مسافران با قطار فرستادیم که متاسفانه اعلام کردند که سهمیه جدیدی ندارند.

وی ادامه داد: آژانس‎های مسافرتی هیچ جایگاه با ارزشی در دولت و وزارت میراث فرهنگی ندارند و این دو هیچ قدمی برای شرکت‎های مسافرتی بر نداشته‎اند.

وی با بیان اینکه در سال جاری با کاهش تعداد مسافران خارجی روبه‎رو هستیم ادامه داد: بنابرین تمرکز آژانس‎های هواپیمایی باید بر روی تور گردشگری داخلی باشد به همین دلیل هتل‎ها و آژانس‎های هواپیمایی باید از افزایش نرخ خودداری کنند.

وی در خصوص عدم داشتن اطلاعات و دانش کافی برخی تورلیدرها مخوصا در خارج از کشور گفت: این موضوع در برخی از کشورها از جمله ترکیه و گرجستان رخ می‌دهد، برخی از شرکت‎ها برای کاهش قیمت‎های تمام شده و برای آنکه حقوق زیادی را به تورلیدرها نپردازند از دانشجویان ایرانی که به هردوزبان مسلط هستند در آن کشور استفاده می‎کنند این کار کاملا غیرقانونی است و هیچ نظارتی بر آن صورت نمی‎گیرد. درصورتی که در کشورهای اروپایی و هند تمام راهنمایان کارشناس و متخصص آژانس گردشگری هستند.

برای برندسازی کشور متولی نداریم

سعادت از عدم وجود متولی برای برندسازی کشور به عنوان قطب گردشگری گله کرد و ادامه داد: ما در کشور جاذبه‎های گردشگری بسیار بیشتری نسبت به سایر کشورها مانند ترکیه داریم، اما متاسفانه گمنام مانده است. در حال حاضر در کشور ما بیش از 25 نقطه گردشگری و تاریخی وجود دارد و مشکل ما این است که متولی‎ای برای برندسازی نداریم. همینطور توجه کنید که ما سال آینده نوروز 1400 را در پیش داریم درحالی که هیچ تدارکی برای آن ندیده‎ایم درصورتی که می‎شود با برنامه‌ریزی‎هایی تمام جشن‎های باستانی و مکان‎های تاریخی را معرفی کنیم.

وی ادامه داد: ما با برخورداری از سبقه تاریخی و ادبی بسیار غنی می‎توانیم برای شناساندن فرهنگ و ادب ایران بر روی یکی از اشخاص مشهورمانند؛ عطار نشابوری کارکنیم اما متاسفانه متولی نداریم و طرح‎های ارائه شده توسط آژانس‎ها به نام سازمان‎ها و ارگان‎های دیگر ثبت می‎شود.  

مرجع معتبری برای اطلاع از قیمت‎ها نداریم

رونق گردشگری درآمدی بیشتر از نفت و گاز خواهد داشت

نسرین صادقی، مدیرفنی شرکت خدمات مسافرتی ژورک سعادت نیز با حضور در این جلسه آنلاین فروشی برخی از سایت‎ها و اپلیکیشن‎ها را از مشکلات مهم در این حوزه عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات مهم این است که تنها شرکتی که اقدام به به این امر می‎کند، شرکت «علی بابا » است و متاسفانه هیچ مانوری از طرف آژانس‎های مسافرتی صورت نمی‎گیرد. بنابرین علی بابا به عنوان تنها مرجع شناخته شده بین مردم و حتی مسافران خارجی مطرح است و ما برای اعلام نرخ باید به این اپلیکیشن مراجعه کرده و قیمت ها را با آن تطبیق دهیم، که گاهی مجبور می‎شویم با سود بسیار کم بلیط هایمان را بفروشیم.

نسرین صادقی با اشاره به اینکه گردشگری مردم ما فقط گردشگری توریستی نیست و گاها گردشگری سلامتی و دانشی هم است گفت: اعمال مالیات‎های سنگین در این حوزه مانع از خروج مردم حتی برای فراگیری علم و دانش و تحصیل می‎شود که به طبع آن تجارت‎های کوچک نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

وی درخصوص برند سازی کشور و ارائه تور به گردشگران خارجی گفت: به دلیل آنکه دریک کشور اسلامی هستیم بنابرین نمی‎توانیم بر روی برخی از برنامه‎های موجود در کشورهای دیگر تمرکز کنیم بنابرین برای برندسازی باید بر روی مناطق تاریخی و گردشگری مثل یزد و کرمان کار کنیم، که برای اروپاییان نیز جذابیت بیشتری دارند.

 

چهارفصل بودن کشور یکی از جاذبه‎های گردشگری است

مهرداد صداقت، مدیر سایت تخفیف سنتر گفت: درآمد صنعت گردشگری کشورهای دیگر مانند ترکیه به میزان درآمد صادرات نفت و گاز ما است، بنابراین باید روی صنعت گردشگری خود بیشتر سرمایه گزاری کنیم

از طرفی حالا که عوارض‎ خروج از کشور را بدلایلی بالا بردیم به نظر می رسد باید دولت برای مسافر ورودی که باعث ایجاد شغل و نیز ایجاد درامد ارزی میگردد سوبسیدهایی را از این محل و محل های دیگر در نظر بگیرد تا باعث رونق این صنعت شویم.

وی همچنین در خصوص برندسازی کشور به عنوان قطب گردشگری گفت: چهارفصل بودن کشور یکی از جاذبه‎های گردشگری محسوب می‎شود و ما جاذبه‎های طبیعی بسیاری مانند غار علی صدر، کویر مصر، جزیره هرمز و .. داریم که نظیر آن را در هیچ کشوری نمی‎توانیم بیابیم.

وی شیوه کار سایت تخفیف سنتر را ایجاد رقابت سالم در آژانس‎ها با هدف جذب مسافر بیشتر اعلام نمود.

 

قوانین قاطعی در این حوزه وجود ندارد

زکیه فیض مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی آوا گستر آینده با حضور در جلسه بررسی مشکلات و چالش‌های شرکت های هواپیمایی کشور با گله از نبود قوانین قاطع در این صنعت گفت: بسیاری از افراد به صورت خودسرانه و با در دست داشتن یک لپ تاپ اقدام به برگزاری تور می‎کنند و سودهای کلانی نیز نصیب آنها می‎شود.

جهانگیر خواجه‎نوری، مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت هوایی ارس درخصوص برنامه آژانس هواپیمایی خود در رابطه با جام جهانی 2020 در کشور ژاپن گفت: در رابطه با این مورد مسئله ویزا و ایرلاین مطرح است که مستقیما پرواز به آن کشور داشته باشد. درگذشته شرکت ایران ایر این پرواز را از طریق پکن انجام می‎داد که متاسفانه دیگر انجام نمی‎شود. امیدواریم که بتوانیم از طریق هواپیمای ژاپن در قطر این پرواز را انجام داشته باشیم. و با توجه به اینکه هزینه هتل‎ها، رفت و آمد و حتی غذا  در ژاپن بسیار گران است اگر بتوانیم پرواز را به صورت چارتری از تهران تا مقصد بگیریم قیمت‎ها کاهش خواهد یافت.

حرمت الله رفیعی در پایان این جلسه با بیان اینکه نگاه ما مثبت و رو به جلو است، گفت: از دفاتر آژانس داران تقاضا دارم که برای رفع مشکلات و معضلات این حوزه  درکنار هم قرار گیرند و متقابلا از دولت گردشگری می‎خواهم تا برای بهبود امور گردشگری سهمیه بنزین به ما تعلق گیرد زیرا گرانی بنزین موجب لطمه جدی به این حوزه شده است. و همچنین اخذ مالیات‎های بی‎مورد در این صنعت تعلق میگیرد لغو شود و در آخرنیز با توجه به مشکلات ایجاد شده توسط ایرلاین‎ها درخواست دارم که نشستی با مسئولین مربوطه تشکیل شود تا به این مورد رسیدگی شود.

تهیه و تنظیم: لیلا محمودزاده

اخبار فرهنگی | اخبار سیاسیاخبار ورزشی | اخبار اجتماعی | اخبار اقتصادی  | اخبار گردشگری

 

 

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
برگزیده
بزرگترین غار جهان چه خصوصیاتی دارد؟ بزرگترین غار جهان چه خصوصیاتی دارد؟
بزرگترین غار جهان در ویتنام است و آنقدر عظمت دارد که می‌تواند ۱۵ مجموعه از اهرام مصر را در خود جای دهد. همچنین یک بوئینگ ۷۴۷ می‌تواند از داخل گذرگاه‌های غار پرواز کند.
جشنوارۀ گل‌های داوودی در تهران
هفتمین جشنوارۀ گل‌های داوودی از ۷ آبان تا ۲۵ آذر در باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در حال برگزاری است.
پاییز در شهریار پاییز در شهریار
شهرستان شهریار از شهرستان‌های استان تهران است که مرکز آن، شهر شهریار می‌باشد.
صفحه خبر بالای تصاویر