مخاطب ۲۴، اینجا مروری خواهیم داشت بر فیلمهای کمدی ایرانی در سالهای اخیر که از لحاظ فروش در گیشه و تماشا در شبکه نمایش خانگی جزو موفقترینها بودهاند، فیلمهایی که تماشای آنها حال هر مخاطبی را خوب میکند و میتواند جزوی از سرگرمی روزهای تعطیل باشد. همچنین سعی کردیم در این گزارش فیلمهای مهم کمدی را بر اساس اهمیت فیلم و کیفیت آنها دستهبندی کنیم و یک «فهرست ذخیره» هم برایتان گذاشتهایم. با فیلیموشات و لیست بهترین فیلمهای کمدی ایرانی همراه باشید.
اجاره نشینها | داریوش مهرجویی | ۱۳۶۵
اجاره نشینها یک پالت کامل از فضای جامعه ایرانی در دل یک بحران بزرگ به نام جنگ است که به خوبی رفتار و کنشهای افراد را در آن مقطع زمانی نشان میدهد. فیلم به نوعی یک مانیفست درباره پایتختنشینانی است که درگیر مادیات هستند و نسبت به اتفاقهای روز جامعه دچار رخوت و بیتفاوتی شدهاند.
خلاصه داستان فیلم اجاره نشینها
اجاره نشینها داستان ساکنین یک ساختمان در حاشیه شهر تهران است که مالک ساختمان بعد از فوت این ملک را بدون وارث گذاشته و مستاجران ساختمان با مباشر مالک دچار حاشیهها و چالشهایی میشوند. در نهایت ماموران شهرداری به مستاجران اعلام میکنند که این ملک به صورت قسطی به ساکنین فروخته میشود، اما در روزهایی که اهالی ساختمان پس از کشمکشهای بسیار تصمیم داشتند زندگی خوبی را سپری کنند ساختمان به دلیل نقصهایی در ساخت دچار ریزش میشود و زندگی ساکنین به هم میریزد.
چرا باید اجاره نشینها را ببینیم؟
در دورهای که جامعه ایرانی به دلیل شرایط اجتماعی و پیامدهای جنگ تحمیلی در اندوه به سر میبرد و سینمای ایران هم به دنبال آرامانگرایی و نشان دادن سلحشوریهای جبهه و جنگ بودند؛ داریوش مهرجویی که به تازگی و بعد از انقلاب به ایران آمده بود در صدد ساخت فیلمی بود تا فعالیتهای سینماییاش را بعد از پیروزی انقلاب ادامه دهد. بسیاری از نزدیکان مهرجویی از حضور مجدد او در ایران او را بر حذر داشته و نگران بودند سرنوشت مهرجویی همانند فیلمسازانی مثل فریدون گله و سهراب شهید ثالث شود. اما مهرجویی که با تایید رهبر فقید جمهوری اسلامی ایران درباره فیلم گاو اعتماد بهنفس حضور در کشورش را داشت با حمایت محمدمهدی دادگو و عزتالله انتظامی تصمیم گرفت به سراغ یک کمدی اجتماعی برود و اجاره نشینها را بسازد.
اجاره نشینها پر از موقعیتهای درست خانوادگی است. فیلم تاکید بر حفظ ساختار خانواده دارد و کشمکشهای اهالی به خصوص عباس آقا سوپرگوشت با بازی عزتالله انتظامی و آقای قندی با بازی اکبر عبدی به شیرین شدن فضای قصه کمک میکند. اجاره نشینها با وجود آنکه بیش از ۳۶ سال از ساختش میگذرد، اما باز هم فیلم سرپا و سرزندهای است و تماشای آن و سرخوش شدن با لحظاتش برای بار چندم میارزد.
بازیگران و عوامل فیلم اجاره نشینها
نویسنده و کارگردان: داریوش مهرجویی
تهیهکننده: هارون یشایائی و محمدعلی سلطانزاده
موسیقی: ناصر چشمآذر
بازیگران: عزت الله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری، ایرج راد، سیاوش تهمورث، فریماه فرجامی، منوچهر حامدی، فردوس کاویانی، منیژه سلیمی
فیلم مارمولک | کمال تبریزی | ۱۳۸۲
داستان فیلم مارمولک اقتباسی از فیلمهای ما فرشته نیستیم و زائر است که با بومیسازی قصه فیلم، نگاهی متفاوت به مسئله روحانیت و جامعه دارد. روستای آهار در شمیران و مسجد و مدرسه حاج قنبرعلی خان تهران از مکانهای اصلی فیلمبرداری این فیلم بودند.
خلاصه داستان فیلم مارمولک
فیلمنامه مارمولک را پیمان قاسمخئانی نوشته است. فیلم بر اساس یکی از آثار مطرح خارجی اقتباس شده و سرنخهایی از این ویژگیها درون فیلم قابل ردگیری است. موضوع استفاده از یک لباس مقدس توسط یک خلافکار که در نهایت باعث میشود او به رستگاری برسد به خودی خود موقعیتهای بامزهای را خلق میکند. داستان فیلم مارمولک هم از همین قرار است. رضا مثقالی با بازی پرویز پرستویی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری است که بارها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه است. رضا را به زندانی تحویل میدهند که رئیس آن آقای مجاور (احتمالاً برگرفته از نام و شخصیت ژاور در داستان بینوایان)، مردی بسیار سختگیر و انعطافناپذیر است. رضا در حادثهای مجروح میشود و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را میرباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از بیمارستان میشود. او با مصونیتی که در لباس تازه پیدا کرده به یک شهرک مرزی میرود تا از این طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود؛ اما با روحانیای که قرار بوده به عنوان امام جماعت به آن روستا اعزام شود اشتباه گرفته میشود و امامت جماعت مسجد روستا را برعهدهاش میگذارند.
کمال تبریزی اوایل دهه ۸۰ با فیلمنامهای از پیمان قاسمخانی به سراغ داستانی رفت که یکی از بهترین کمدیهای تاریخ سینمای ایران را رقم زد. مارمولک با بازی پرویز پرستویی یکی از متفاوتترین آثار سینمای ایران است که ساختارشکنی و شجاعت فیلمساز برای نشان دادن برخی از تناقضات در حوزه دین و معرفت باعث شد بعد از آن سینمای ایران دریچههای جدیدی را در حوزه فیلمسازی پیش روی خود ببیند. مارمولک به غیر از سه ضلع تبریزی، قاسمخانی و پرستویی یک ضلع دیگر هم داشت. منوچهر محمدی تهیه کننده مارمولک یکی از چهرههای مورد تایید بدنه سینمایی و مدیریتی کشور که در مقطعی مدیرکل نظارت و ارزشیابی سینما نیز بود توانست با ایستادگی برای ساخت مارمولک به یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای فیلم به حساب بیاید.
فیلم پر از صحنهها و شوخیهای خنده دار است. تناقض حضور یک دزد در لباس روحانیت که هیچ سررشتهای از دین ندارد باعث خلق لحظههای خنده داری میشود که مخاطب را تا پایان فیلم همراه میکند.
بازیگران و عوامل فیلم مارمولک
کارگردان: کمال تبریزی
تهیهکننده: منوچهر محمدی
نویسنده: پیمان قاسمخانی
بازیگران: پرویز پرستویی، بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاهمنصور، سهیلا رضوی، رعنا آزادیور، مائده طهماسبی، نقی سیفجمالی، سید مهرداد ضیایی، سیروس همتی، حسین سلیمانی، سیروس همتی، فرزین محدث
فیلم آدم برفی | داود میرباقری | ۱۳۷۳
در دورانی که حوزه هنری به خاطر مدیریت محمدعلی زم دوران درخشانی را پشت سر میگذاشت داوود میرباقری بعد از ساخت سریال امام علی و با همان ترکیب بازیگران سعی کرد ایده اولیه عبدالله اسکندری را در مدرسه فیلمنامهنویسی حوزه هنری بارور کرده و آدم برفی را در تهران و استانبول جلوی دوربین ببرد.
خلاصه داستان فیلم آدم برفی
داستان فیلم آدم برفی بر اساس یک جابجایی موقعیت شکل میگیرد. مردی برای رسیدن به آمریکا و گرفتن ویزای آن مجبور است زن پوش شود. مردی ایرانی به نام عباس خاکپور با بازی اکبر عبدی برای گرفتن ویزای ایالات متحده به ترکیه رفته است، اما موفق به اخذ ویزا نمیشود. از سوی دیگر زنی با بازی آزیتا حاجیان در ترکیه زندگی میکند و در هتل محل اقامتش کار میکند و نمیتواند به ایران بازگردد. عباس تصمیم میگیرد با پوشیدن لباس مبدل و به بهانه ازدواج با یک مرد آمریکایی ویزای آمریکا را بگیرد، اما رفته رفته با دیدن دنیا (آزیتا حاجیان) دلبسته او میشود و تصمیم میگیرد به ظاهر سابق خود برگردد و بالطبع فکر سفر به آمریکا را از سر خود بیرون میکند تا در نهایت با دنیا به ایران برگردد.
چرا باید آدم برفی را ببینیم؟
ایده جذاب فیلم که یک مرد برای سفر به امریکا باید زنپوش شود و داستان ایرانیهایی که در غربت ماندهاند از جذابترین ایدههایی است که میرباقری تلاش کرد با فیلمنامهای پرجزئیات و دیالوگهای خوش ریتم آن را بسازد. فیلم در زمان تولید و اکران حاشیههای بسیاری را رقم زد. توقیف فیلم در دو مرحله در زمان ریاست عزتالله ضرغامی در راس سینمای کشور و همچنین هجوم گروهی تحت عنوان انصارحزبالله به سرکردگی مسعود دهنمکی به سینماها برای پایین آوردن فیلم از اکران از جمله حاشیههای این فیلم است. جالب اینجاست که همین فیلم در زمان ریاست ضرغامی در صدا و سیما از تلویزیون پخش شد.
آدم برفی از لحاظ تکنیکی و فیلمنامهنویسی الگوی بسیار خوبی برای سینمادوستان است و فیلم با وجود گذشت نزدیک به ۳۰ سال از ساخت هنوز تماشایی است و لحظات مفرح و جالبی را به همراه دارد.
بازیگران و عوامل فیلم آدم برفی داوود میرباقری
کارگردان و نویسنده: داوود میرباقری
تهیهکننده: حوزه هنری
بازیگران: اکبر عبدی، داریوش ارجمند، پرویز پرستویی، آزیتا حاجیان، سیروس گرجستانی، فرامرز روشنایی، محمدرضا شریفینیا و مهدی فتحی
ورود آقایان ممنوع | رامبد جوان | ۱۳۸۹
اگر قرار باشد یک معیار ثابت برای یک کمدی استاندارد در سینمای ایران معرفی کنیم ورود آقایان ممنوع بدون شک در تمامی شئون واجد این ویژگی است. فیلمی که در فیلمنامه و ساختار و بازیگری و جذب مخاطب موفق عمل کرده و تماشای آن حتی پس از بیش از ۱۰ سال هم برای مخاطب جذاب است.
خلاصه داستان فیلم ورود آقایان ممنوع
یک دبیرستان دخترانه برای آنکه دانشآموزانش در المپیاد شیمی رتبه بگیرند با وجود آنکه مدیر مدرسه یک زن ضد مرد است مجبور میشود از یک معلم کاربلد مرد در درس شیمی استفاده کند، اما برای رفت و آمد و کلاسهای معلم شیمی قوانین عجیب و غریبی میگذارد. دختران درس شیمی هم تصمیم میگیرند برای آنکه خانم دارابی کمی از سختگیریهایش در زمینه آقایان کم کند فضایی را ایجاد میکنند تا آقای جبلی (با بازی رضا عطاران) از خانم دارابی (ویشکا آسایش) خواستگاری کند. در نهایت نقشه دختران لو میرود و آقای جبلی تصمیم میگیرد به مدرسه نرود، اما با تغییر لحن و رفتار خانم دارابی آقای جبلی مجدد به تدریس خود ادامه میدهد و دختران درس شیمی در المپیاد شرکت میکنند.
پوستر اینفوی فیلم ورود آقایان ممنوع
چرا باید ورود آقایان ممنوع را ببینیم؟
ترکیبی کامل از بهترینها دور یکدیگر جمع شدند و با فیلمنامه پیمان قاسمخانی، ذوق کارگردانی رامبد جوان و بازیگری رضا عطاران و ویشکا آسایش یکی از بهترین کمدیهای سینمای ایران رقم خورده است. فیلمی که سراسر شوخی و خنده است و به مخاطبش برای خندیدن باج نمیدهد و تمام سعی و تلاش خودش را برای بهتر بودن میکند. ورود آقایان ممنوع نمونه خوب یک کمدی سر حال و خانوادگی است که تماشای آن هر چند باری هم که باشد باز هم لذتبخش است.
عوامل و بازیگران فیلم ورود آقایان ممنوع
کارگردان: رامبد جوان
تهیهکننده: علی سرتیپی، منیژه حکمت
نویسنده: پیمان قاسمخانی
بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، پگاه آهنگرانی، مانی حقیقی، بهاره رهنما، زهره حمیدی، فلامک جنیدی، علی صادقی، ستاره پسیانی، حدیث میرامینی، مهرناز بیات، سیاوش چراغیپور، کتایون امیرابراهیمی، پریناز ایزدیار
فیلم لیلی با من است | کمال تبریزی | ۱۳۷۴
در شرایطی که جامعه ایرانی دوران پس از پایان جنگ را پشت سر میگذاشت و هنوز دفاع مقدس برایش یک امر مقدس و قابل احترام بود، کمال تبریزی به سراغ شوخی با بچههای جنگ رفت و لیلی با من است را با فیلمنامهای از رضا مقصودی جلوی دوربین برد.
خلاصه داستان فیلم لیلی با من است
فیلم لیلی با من است داستان کارمند صدا و سیما به نام صادق مشکینی است که به خاطر اینکه بتواند خانه نیمسازش را کامل کند نیازمند وام است و برای گرفتن وام مجبور است به جبهه برود. همسفری او با آقای کمالی با بازی محمود عزیزی و ترسی که صادق مشکینی با بازی پرویز پرستویی از جبهه دارد حوادث عجیب و بامزهای را شکل داده است.
چرا باید لیلی با من است را ببینیم؟
کمال تبریزی جزو کارگردانان ساختارشکن سینمای ایران است. شاید هیچ فیلمسازی به اندازه او خطوط قرمز را در سینما نشکسته باشد و از همین رو هر فیلمش میتواند برای مخاطب کنجکاویبرانگیز باشد. در روزگاری که هیچ کس حق نداشت جز حماسهگویی از دوران دفاع مقدس صحبت دیگری از رشادتهای جوانان ایران در دوران جنگ به زبان بیاورد، تبریزی فیلمی ساخت که با مقوله دفاع مقدس شوخی کرده بود. همین شکستن تابوی شوخی با بچههای جنگ باعث شده بود بسیاری در همان دوران شاخکهایشان نسبت به موضوع فیلم حساس شود و کار تا جایی بیخ پیدا کرد که تبریزی مجبور شد فیلم را پیش از اکران برای عدهای از رزمندگان دوران دفاع مقدس به نمایش بگذارد و نظر آنها را جلب کند. لیلی با من است موقعیتهای متضاد و بامزهای دارد و تضاد فردی که تمایلی به جبهه رفتن ندارد، ولی حتی ۵۰ متر جلوتر از خط مقدم هم میرود سوژهای است که به ذات میتواند خنده بر لب بیاورد.
فیلم در جشنواره چهاردهم فیلم فجر به نمایش درآمد و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. فیلم یک پرویز پرستویی سرحال و شوخ دارد که به خوبی حس ترس و اضطراب از جنگ را به مخاطب القا میکند. تماشای مجدد فیلم یکی از تفریحهای روزهایی است که خنده خونتان کم شده است. تهیهکننده فیلم سعید حاجیمیری است و فیلم را به سفارش شبکه دو سیما تولید کرده است و یک نسخه ۵ قسمتی از فیلم نیز بعد از اکران در سینماها از تلویزیون در همان دوران پخش شد.
بازیگران و عوامل فیلم لیلی با من است
کارگردان: کمال تبریزی
تهیهکننده: سعید حاجیمیری – سازمان سینمایی سبحان
نویسنده: کمال تبریزی و رضا مقصودی
بازیگران: پرویز پرستویی، محمود عزیزی، مهدی فقیه و شهره لرستانی
فیلم مهمان مامان | داریوش مهرجویی | ۱۳۸۳
در میان فیلمسازان نسل موج نوی سینمای ایران شاید هیچ فیلمسازی به اندازه مهرجویی درک و فهم دقیقی از کمدی نداشته باشد. مهرجویی به خوبی در ژانرهای مختلف آثار مهم و تاثیرگذاری ساخته است و یکی از بهترین فیلمهایی که او با اقتباس از رمانی نوشته هوشنگ مرادیکرمانی در دهه ۸۰ جلوی دوربین برد فیلم مهمان مامان است. مهمان مامان همانند دیگر آثار مهرجویی در کنار نگاه فلسفی به زندگی نقدی اجتماعی از شرایط دوران گذار خود دارد و از این حیث میتوان مهمان مامان را یکی از آثار مهم سینمای ایران دانست.
خلاصه داستان فیلم مهمان مامان
داستان فیلم مهمان مامان درباره حضور مهمانهای سرزده عفت خانوم مادر خانوادهای است که در یک خانه قدیمی در جنوب تهران زندگی میکنند. مادر که به خاطر بیکاری شوهرش زندگی به سامانی ندارد در فکر تدارک یک سفره رنگین برای خواهرزاده و عروس تازه فامیل است تا آبرویش جلوی آنها نرود. اهالی خانه که به خانه قمرخانوم معروف است همگی دست به دست هم میدهند و با فراهم کردن بخشی از مواد غذایی شام مفصلی را تدارک میبینند.
اینفوگرافی فیلم مهمان مامان
چرا باید مهمان مامان را ببینیم؟
شوخیها و جنس کمدی مهمان مامان در دههای که کمدیها به سمت آثار مبتذل و جنسی میرفتند دارای ظرافتها و موقعیتهای بینظیری است. تمامی شخصیتهای داخل داستان از یوسف با بازی پارسا پیروزفر گرفته تا مش مریم با بازی فریده سپاهمنصور همگی دارای هویتهای جذابی هستند که کارکرد متفاوتشان در پیشبرد داستان اصلی برای مخاطب جذاب است. فیلم همچنین نقدی بر جامعه مصرفگرای آن دوران دارد و ارجاعات مهرجویی به فضای زندگی خانواده ایرانی کاملا دلنشین و دوست داشتنی است.
بازیگران و عوامل فیلم مهمان مامان
تهیهکننده و کارگردان: داریوش مهرجویی
نویسنده: داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر
با نگاهی به داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی
بازیگران: گلاب آدینه، پارسا پیروزفر، امین حیایی، حسن پورشیرازی، نسرین مقانلو، ملیکا شریفینیا، علیرضا جعفری، ژاله علو، فریده سپاهمنصور، آفرین عبیسی، رؤیا عالمی
فیلم سن پترزبورگ | بهروز افخمی | ۱۳۸۹
بهروز افخمی در اواخر دهه هشتاد به سراغ ساخت فیلمی طنز رفت که پیمان قاسمخانی نویسنده فیلمنامه اش بود. حمید اعتباریان که با فیلم آکواریوم ایرج قادری به سینما وارد شد در مقام تهیه کننده از همان ابتدا پای فیلمنامه قاسمخانی ایستاد. ترکیب افخمی و قاسمخانی با حضور محسن تنابنده کامل شد و سن پطرزبورگ به یکی از فیلمهای مهم کمدی سینمای ایران بدل شد.
داستان فیلم سن پطرزبورگ
سنپطرزبورگ داستان دو جوان لات و آس و پاس است که برای رسیدن به یک گنج خانوادگی که متعلق به تزار روس است با یکدیگر رقابت میکنند. این دو بعد از کلی کلنجار رفتن برای به دست آوردن این گنج در نهایت در مییابند که گنجی در میان نیست و برای رسیدن به گنج باید به روسیه سفر کنند
چرا باید سن پطرزبورگ را ببینیم؟
فیلم پر از ارجاعات بامزه و خنده دار است که در تمام لحظات مخاطب را میخنداند. حجم شوخیها و کل کلهای میان دو بازیگر اصلی یعنی پیمان قاسمخانی و محسن تنابنده به بهتر شدن فیلم کمک کرده است.
بازیگران و عوامل سن پطرزبورگ
کارگردان: بهروز افخمی
تهیهکننده: حمید اعتباریان
نویسنده: پیمان قاسمخانی و مهراب قاسمخانی
بازیگران: پیمان قاسمخانی، محسن تنابنده، امین حیایی، سروش صحت، اندیشه فولادوند، امید روحانی، بهاره رهنما و شیلا خداداد
فیلم مومیایی ۳ | محمدرضا هنرمند | ۱۳۷۸
در دورانی که جبهه دوم خرداد و روزنامههای زنجیرهای جوی سیاسی را در فضای فرهنگی کشور حاکم کرده بودند و همه چیز رنگ و بوی سیاسی گرفته بود محمدرضا هنرمند با دستاویز قرار دادن یک اتفاق طنز سعی کرد با تکیه بر شوخیهای سیاسی فیلمی را بسازد که در زمان اکران با استقبال مخاطبان روبرو شد.
خلاصه داستان فیلم مومیایی ۳
سروان قربانی، افسر وظیفهشناسی است که کارش را به خوبی و با صداقت تمام انجام میدهد. سروان قربانی با بازی پرویز پرستویی که باید هرچه زودتر کلانتری محل خدمتش را به مالک اصلی تحویل دهد، به او اطمینان میدهد که قصد تخلیه کلانتری را دارد، ولی متأسفانه هیچکس حاضر نیست ملکش را به کلانتری اجاره دهد. از طرفی سروان قربانی درگیر پرونده پیدا شدن مرد شوشی مومیایی میشود که در گیر و دار سرقت این مرد مومیایی توسط کبری خانوم با بازی مهتاب کرامتی سروان قربانی و بهروز با بازی رامبد جوان به دنبال ردی از کبرا خانوم میگردند.
تماشای آنلاین فیلم مومیایی ۳ چرا باید مومیایی ۳ را ببینیم؟
مومیایی ۳ از حضور یک پرویز پرستویی سر حال و شوخطبع بهره میبرد که با دقت بسیار میتواند هر جملهای را با بیان طنز به زبان بیاورد. فیلم پر از لحظههای شوخ و طعنههای سیاسی است که هنوز هم میتوان با تماشای آن لذت برد. دیالوگها و استفاده از ظرفیت بازی بازیگران از جمله زندهیاد فتحعلی اویسی و رامبد جوان به غنای طنز مومیایی ۳ کمک کرده است. فیلم هنوز هم دیدنی است و با وجود اینکه بارها با سانسورهای مختلف از تلویزیون پخش شده است، اما باز هم میتوان به شوخیها و لحظات آن خندید. مومیایی ۳ بازسازی فیلم اسلحه برهنه هم به حساب میآید.
بازیگران و عوامل فیلم مومیایی ۳
کارگردان: محمدرضا هنرمند
تهیهکننده: حسین زندباف
نویسنده: محمدرضا هنرمند
بازیگران: پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی، سیروس ابراهیمزاده، رضا ژیان، فتحعلی اویسی، رامبد جوان، رضا فیضنوروزی و عزتالله مهرآوران
دایره زنگی | پریسا بختآور | ۱۳۸۷
فیلم پر بازیگر و خوش ساخت دایره زنگی ساخته پریسا بختآور یکی از آثار کمدی اجتماعی است که نگاه انتقادی به بسیاری از رخدادهای درون جامعه دارد. فیلمی که استانداردهای کافی برای تماشای بیش از یک بار را دارد و شوخیها و روابط میان آدمها به خوبی فضای جامعه امروز را نمایندگی میکند.
خلاصه داستان فیلم دایره زنگی
یک نصاب ماهواره به همراه دختری وارد یک آپارتمان در بالا شهر تهران میشوند. دختر که عادت به دزدی از خانهها دارد میان واحدهای آپارتمان رفت و آمد میکند. اهالی ساختمان هر کدام یک داستانی دارند. یکی از اهالی ساختمان انسان متشرعی است که با بودن ماهواره در ساختمان مشکل دارد و با دیگران درگیر است. در نهایت دختر از خانه همسایهها دزدی میکند و بدون پسر نصاب پا به فرار میگذارد، اما غافل از آنکه پلیس رد او را زده و دستگیرش میکند.
چرا باید دایره زنگی را ببینیم؟
فیلمنامه دایره زنگی را اصغر فرهادی نوشته است. این اولین و تا امروز تنها فیلم ساخته شده پریسا بختآور همسر اصغر فرهادی است. فیلم پر است از جزئیاتی که فقط از عهده فرهادی بر میآید و از این رو میتوان فیلم را یک کمدی از جنس آثار اجتماعی فرهادی دانست. بازیهای یکدست بازیگران و حضور پر تعداد چهرههای مطرح سینمایی از باران کوثری و حامد بهداد تا مهران مدیری و امین حیایی باعث شده است دایره زنگی به اثری قابل تماشا تبدیل شود که با وجود گذشت بیش از ۱۰ سال از ساخت آن باز هم دیدنی است.
بازیگران و عوامل فیلم دایره زنگی
کارگردان: پریسا بختآور
تهیهکننده: سیدجمال ساداتیان
نویسنده: اصغر فرهادی
بازیگران: باران کوثری، مهران مدیری، امین حیایی، صابر ابر، نیما شاهرخشاهی، محمدرضا شریفینیا، گوهر خیراندیش، بهاره رهنما، امید روحانی، نیلوفر خوشخلق، نگار فروزنده، اکرم محمدی، ملیکا شریفینیا، حامد بهداد، مهدی پاکدل، امیر نوری، اردشیر کاظمی، سارینا فرهادی، شاهرخ سخایی، محسن قاضیمرادی، بهشاد شریفیان، کیانوش گرامی، آفرین چیتساز، امیرحسین شاهپوری، منصور شهبازی، رامین راستاد
نان عشق موتور ۱۰۰۰ | ابوالحسن داودی | ۱۳۸۰
ابوالحسن داودی که تجربه ساخت کمدیهای خوش ساختش در دهه هفتاد باعث شده بود اقبال مخاطب نسبت به آثارش بیشتر شود در حالی که کشور به خاطر رخدادهای دوم خرداد ۷۶ تغییرات زیادی را در عرصه فرهنگ و هنر تجربه میکرد به سراغ ساخت یک کمدی سیاسی اجتماعی رفت که اتفاقا مخاطب بسیاری را هم توانست جذب کند.
خلاصه داستان نان عشق موتور ۱۰۰۰
داستان فیلم درباره مرد ثروتمندی است که تنها وارث او برادرزادهاش است که او را موظف میکند در یک زمان معینی حتما ازدواج کند. باران (بهاره رهنما) به حرف عمویش (اکبر عبدی) گوش میدهد و عاشق یک مکانیکی (سروش صحت) میشود و از طرفی یک خواستگار پیگیر (حسام نواب صفوی) سعی میکند نظر او را جلب کند تا به خارج از کشور بروند. اما در نهایت باران با برزو (تعمیرکار ماشین) ازدواج میکند. نان عشق موتور ۱۰۰۰ اقتباسی از کتاب شوهر مدرسهای اثر جووانی گوارسکی است.
چرا باید نان عشق موتور ۱۰۰۰ را ببینیم؟
این فیلم دومین تجربه مشترک پیمان قاسمخانی و ابوالحسن داودی در مقام نویسنده و کارگردان است. فیلمی پر بازیگر که ارجاعات سیاسی آن و حتی شوخی با رئیس جمهوری (سید محمد خاتمی) وقت باعث شد فیلم یک اثر پیشرو در فضای باز سیاسی و اجتماعی ابتدای دهه ۸۰ باشد.
بازیگران و عوامل فیلم نان عشق موتور ۱۰۰۰
کارگردان و تهیهکننده: ابوالحسن داوودی
نویسنده: پیمان قاسم خانی، ابوالحسن داوودی
بازیگران: اکبر عبدی، گوهر خیراندیش، سروش صحت، بهاره رهنما، جمشید اسماعیلخانی، آفرین عبیسی، حسام نواب صفوی، امیر جعفری، ریما رامینفر، اصغر بیچاره، عمار تفتی، رضا آحادی، سپند امیرسلیمانی، ملکه رنجبر، امیر زریوند، احمد مهرانفر، آرشام مؤدبیان، حسین روزبه، ساناز کیهان
مکس | سامان مقدم | ۱۳۸۳
سامان مقدم پس از ساخت ۲ اثر اجتماعی که برآمده از فضای باز سیاسی نیمه دوم دهه هفتاد بود در سومین ساخته سینمایی خود با فیلمنامهای از پیمان قاسمخانی به سراغ ساخت یک کمدی شلوغ با رگههای طنز سیاسی رفت. مکس اگرچه در بدترین فصل سال (قبل از شروع سال جدید و اسفند ماه) اکران شد، اما اقبال مردم نشان داد فیلم موفقیتهایش در حوزه مخاطب شناسی را به خوبی مشق کرده است.
خلاصه داستان فیلم مکس
گروهی از مدیران وزارت ارشاد تصمیم میگیرند که تعدادی از نخبگان خارج از کشور را برای همایشی دعوت کنند. در میان مدعوین یک رهبر ارکستر ایرانی تبار است که خارج از کشور زندگی میکند. اما این دعوتنامه به اشتباه به جای رسیدن به دست رهبر ارکستر به دست مکس خواننده لسآنجلسی مقیم امریکا میرسد. با ورود مکس به ایران او در یک همایشی آهنگهای روحوضی و باباکرم میخواند و تازه مسئولان ارشاد متوجه میشوند که چه اشتباهی رخ داده است و برای اینکه نیروهای فشار به او آسیبی نزنند سعی میکنند خیلی بی سر و صدا از کشور خارجش کنند.
چرا باید مکس را ببینیم؟
مکس یک کمدی جسورانه در نقد تندروی و تفکرات رادیکال است. فیلم از زمانه خودش جلوتر است و حتی در زمان حال هم تماشای آن با ارجاعاتی به تحولات روز همراه است. تماشای مکس نشان میدهد که کمدی میتواند چقدر عمیق به جامعه اطرافش نگاه کند.
بازیگران و عوامل فیلم مکس
کارگردان: سامان مقدم
تهیهکننده: مرتضی شایسته
نویسنده: پیمان قاسمخانی (بر اساس طرحی از سامان مقدم)
بازیگران: فرهاد آئیش، پگاه آهنگرانی، گوهر خیراندیش، رامبد جوان، نیما شاهرخ شاهی، محمدرضا شریفینیا، سیروس ابراهیمزاده، سید ابراهیم بحرالعلومی، امیر جعفری، تورج منصوری، کامیار شایان
فیلم خوب، بد، جلف | پیمان قاسمخانی | ۱۳۹۵
پیمان قاسمخانی پس از سالها تجربه نوشتن فیلمنامههای طنز و موفقیت چشمگیر در عرصه سینما و تلویزیون و همکاری با کارگردانهای مطرحی، چون مهران مدیری و سروش صحت توانست اولین فیلم سینمایی خود را در اوایل دهه ۹۰ جلوی دوربین ببرد. فیلم خوب، بد، جلف فارغ از فیلمنامه و شوخیهایی که به خاطر سالها تجربه شوخی نویسی قاسمخانی شکل گرفته است از یک ناحیه بیش از هر چیزی توانست سود و بهره ببرد. ترکیب پژمان جمشیدی و سام درخشانی که پیش از آن با بازی در سریال پژمان توانسته بودند مخاطب را جذب کنند باعث شد اولین تجربه سینمایی قاسمخانی فیلمی سر پا و موفق در گیشه باشد.
خلاصه داستان فیلم خوب، بد، جلف
خوب، بد، جلف داستان پژمان جمشیدی و سام درخشانی دو بازیگر مطرح سینما است که در میان فیلمبرداری یک فیلم سینمایی درگیر یک پرونده جنایی نیز میشوند که اتفاقات پیرامون پرونده و درگیری این دو موقعیتهای خندهداری را رقم زده است.
چرا باید فیلم خوب، بد، جلف را ببینیم؟
فیلم تقابل ۳ شخصیت عاقل، کمی عاقل و خنگ است که سعی میکنند در یک ماموریت پلیسی دنبال قاتل بگردند. تصور این موقعیت آنقدر خنده دار است که حضور پژمان جمشیدی و سام درخشانی هم بر جذابیتهای داستانی و قصهگویی فیلم کمک میکند. صحنههای فیلم آنقدر خندهدار است که بعید است حتی کجسلیقهترین بینندهها هم به شوخیهایش نخندند. فیلم در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب کرده است.
بازیگران و عوامل فیلم خوب، بد، جلف
نویسنده و کارگردان: پیمان قاسمخانی
تهیهکننده: عبدالله اسکندری و محسن چگینی
بازیگران: حمید فرخنژاد، پژمان جمشیدی، سام درخشانی، ویشکا آسایش، مانی حقیقی، امیرمهدی ژوله، حسین پاکدل، نسیم ادبی، مهراب قاسمخانی، بهاره رهنما، آزاده صمدی، سپند امیرسلیمانی، رضا کریمی، نیوشا ضیغمی، علی اوجی، مجید مظفری، رضا رویگری
مرد عوضی | محمدرضا هنرمند | ۱۳۷۶
مرد عوضی ساخته محمدرضا هنرمند از جمله اولین کمدیهایی بود که برآمده از دوران دوم خرداد به حساب میآید. فیلم محصول کارگاه آزاد فیلمنامهنویسی حوزه هنری است که پیش از این تجربه ساخت فیلم آدم برفی را در دوران مدیریت محمدعلی زم داشت. مرد عوضی بر اساس یک ایده جابجایی شخصیتها به یکی از ماندگارترین فیلمهای کمدی سینمای ایران تبدیل شد.
خلاصه داستان فیلم مرد عوضی
خسرو پذیرش، مخترع یک پودر جادویی لباسشویی، به یک کارخانه تولید پودر میرود تا با دیدن مدیرعامل، اختراعش را به تولید برساند، اما در آسانسور دچار سانحه میشود. از طرفی دیگر داریوش جم مدیر عامل کارخانه هم سکته مغزی میکند و فوت میشود. در بیمارستان متخصص آن دو را عمل میکند و مغز دونفر را جابهجا میکند. خسرو را دفن میکنند و داریوش با مغز خسرو دوباره وارد زندگی میشود. داریوش با مغز خسرو دچار تضادهایی در زندگی میشود که این تضادها موقعیتهای کمدی خندهداری را رقم میزند.
چرا باید مرد عوضی را ببینیم؟
فیلم مرد عوضی نمونه یک کمدی موفق تصویری و ایرانی است. فیلم پر است از شوخیهای تصویری. کارگردان به خوبی از زبان سینما برای شکل دادن به اتمسفر فانتزی و خیالگونه فیلم استفاده کرده است و سراسر لحظات فیلم از لحظات مفرح و خندهدار سرشار است. پرویز پرستویی بعد از بازی در فیلم آژانس شیشهای برای آنکه در قالب یک رزمنده حزباللهی در اذهان ثابت نماند با گریمی متفاوت و فضایی متفاوت در مرد عوضی ظاهر شد تا تواناییهای خودش را در عرصه کمدی هم به اثبات برساند. اتفاقی که چند بار دیگر هم در کارنامه او تکرار شد تا به همه مخاطبانش ثابت شود که او در قالب حاج کاظم ثابت نمانده است.
مرد عوضی یک فیلم سرحال است و با اینکه بیش از ربع قرن از ساخت آن میگذرد، اما هنوز هم تصاویرش تازه و بدیع و شوخیهای آن خندهدار است و مخاطب را میتواند سرگرم کند. فیلم در گیشه سینماها نیز موفقیت خوبی کسب کرد و در ۳ سال متوالی روی پرده رفت و مجموع فروش آن به بیش از ۹۰۰ میلیون تومان رسید که با احتساب نرخ تورم در سال جاری یک رکورد بسیار عجیب و غریب به دست میآید.
بازیگران و عوامل مرد عوضی
کارگردان: محمدرضا هنرمند
تهیهکننده: سازمان سینمایی سوره
نویسنده: فرهاد توحیدی
بازیگران: پرویز پرستویی، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان، رضا ژیان، محمود پاکنیت، عزتالله مهرآوران، زهره مجابی، شاهرخ سنایی، حمید لولایی، نادر سلیمانی و رضا شفیعیجم
فیلم بی پولی | حمید نعمتالله | ۱۳۸۷
حمید نعمتالله بعد از ساخت فیلم بوتیک که یک اثر اجتماعی تلخ و گزنده بود به سراغ یک قصه اجتماعی رفت و اینبار با تغییر لحن دومین فیلمش را در فضایی کمدی درام ساخت. بی پولی ساخته یک ذهن آماده از فیلمسازی است که به خوبی میتواند اندازه دقیق آدمها و روابط میان آنها را رصد کند و دنیای متفاوت آنها را روایت کند؛ و نتیجه شد یک فیلم کمدی ایرانی کالت و دوستداشتنی.
خلاصه داستان فیلم بی پولی
داستان فیلم درباره زوجی جوان است به نام ایرج و شکوه با بازی بهرام رادان و لیلا حاتمی که بعد از ازدواج دچار بحران بی پولی و بیکاری میشوند و زندگی سختی را پشت سر میگذارند. در این میان ایرج متوجه میشود که ارزشهای زندگی بیشتر از مادیات است و سعی میکند نگرش خود را به زندگی تغییر دهد تا زندگی خوبی داشته باشد.
چرا باید بی پولی را ببینیم؟
فیلم بی پولی جزو آثار تاثیرگذار در زندگی و سبک زندگی زوجهای جوان است. روابط درون فیلم ما به ازای بیرونی دارد و هر مخاطبی با لحظههای فیلم همذاتپنداری میکند. شوخیها و اصطلاحات فیلم هنوز هم میان علاقمندان فیلم دست به دست میشود و حتی تماشای چند باره آن مخاطب را خسته نمیکند. بهرام رادان یکی از بهترین بازیهایش را در نقش ایرج بازی کرد و لیلا حاتمی به خوبی توانست در قالب یک زن خانه دار بازی کند. فیلم در عین آنکه سعی میکند ابعاد بیپولی و تاثیر آن را در زندگی زوجها نشان دهد، اما پایانی امیدوارکننده دارد و حس خوب امیدواری را در مخاطب بیدار میکند.
بازیگران و عوامل فیلم بیپولی
کارگردان: حمید نعمتالله
تهیهکننده: مصطفی شایسته
نویسنده: هادی مقدمدوست و حمید نعمتالله
بازیگران: بهرام رادان، لیلا حاتمی، رضا رشیدپور، حبیب رضایی، امیر جعفری، سیامک انصاری، بابک حمیدیان، افشین سنگچاپ، ابراهیم بحرالعلومی، سوسن مقصودلو، جلال پیشوائیان، نادر فلاح، علی سلیمانی، علی علایی، کریم قربانی، زهره صفوی، زهرا طاهریمنش، غزاله نظر
عینک دودی | محمدحسین لطیفی | ۱۳۷۸
محمدحسین لطیفی چند تجربه موفق با دفتر صحرا فیلم یعنی همان برادران مدرسی داشت که عینک دودی در ژانر کمدی یکی از آنها بود. یک کمدی بزن بکوب خانوادگی که بر مبنای لج و لجبازی یک زن و شوهر در آستانه طلاق شکل گرفته است.
خلاصه داستان فیلم عینک دودی
عینک دودی خنده دارترین فیلم سینمایی ایرانی است که درباره روابط بین زن و مرد و اختلافهای آنها پایهریزی شده است. داستان فیلم درباره زوج ثروتمندی به نامهای مینا و سینا است که بعد از کلی اختلاف تصمیم دارند از هم جدا شوند و در دفتر ازدواج و طلاق یک فرد جاهل را میبینند که میخواهد با زور یک دختر را به عقد خودش در بیاورد. مینا دختر را میدزدد و شوهر لات دربهدر دنبال آنها میرود و ماجراهای بامزهای را رقم میزند.
اینفو فیلم عینک دودی
چرا باید عینک دودی را ببینیم؟
عینک دودی جزو اولین فیلمهایی است که در فضای باز سیاسی و اجتماعی بعد از جریان دوم خرداد ۱۳۷۶ ساخته شد و عمده تمرکز سازندگان بر روابطی است که میان زن و شوهر اختلاف میاندازد. فیلم از حضور یک فاطمه معتمدآریا و ایرج طهماسب سرحال بهره میبرد و تماشای آن را برای مخاطب تبدیل به یک خاطره دلنشین میکند.
بازیگران و عوامل فیلم کمدی عینک دودی
کارگردان: محمدحسین لطیفی
تهیهکننده: مجید مدرسی
نویسنده: اصغر عبدالهی
بازیگران: ایرج طهماسب، فاطمه معتمدآریا، حسن شکوهی، فقیهه سلطانی، پانتهآ بهرام، عزیزالله هنرآموز، جمیله شیخی، توران مهرزاد، سعید پیردوست، مریم شفاهی، آتوسا قریشی، حسن نانگلی، علی اصغر حیدری، وجیهه لقمانی، لیلا عباسی، حبیب ثامنیه، عباس مدیر، ناصر سعیدی، مهدی معصومی، محمد مقدسی، علی خدارحمی، محمد حاجحسینی
توکیو بدون توقف | سعید عالمزاده | ۱۳۸۱
سعید عالمزاده بعد از ساخت سریال دردسر والدین که با استقبال مخاطبان در آن مقطع روبرو شد به سراغ ساخت یک فیلم سینمایی رفت و از تجربه همکاری مجدد با مهران مدیری که در آن دوران به خاطر ساخت سریال پاورچین حسابی بر سر زبانها افتاده بود بهره برد. توکیو بدون توقف یک کمدی شیرین و بزن بکوب است که حضور مهران مدیری در کاراکتر یک مرد خشن متعصب به خوبی فضای فیلم را دلپذیر میکند.
خلاصه داستان فیلم توکیو بدون توقف
فیلم سینمایی ایرانی خنده دار توکیو بدون توقف داستان مردی کارخانهدار و متعصب است که روی خواهرش و نحوه ارتباطهای او با مردان تعصب بیش از اندازه دارد. خواهرش سفری به کیش میرود و برادر (با بازی مهران مدیری) فردی را برای محافظت از خواهرش به صورت پنهانی روانه کیش میکند. در این گیر و دار فردی که قرار بود محافظ خواهر باشد عاشق او میشود و کار بالا میگیرد.
اینفو فیلم توکیو بدون توقف
چرا باید توکیو بدون توقف را ببینیم؟
توکیو بدون توقف یکی از فیلمهایی است که استانداردهای تماشای یک اثر سرگرم کننده را دارد و مخاطب با هیجانهای داخل فیلم و جنس کمدی آن میخندد. حضور یک مهران مدیری سر حال در کنار بازی خوب حسن شکوهی که در آن دوران به واسطه جنس صدا مخاطب را یاد بهروز وثوقی میانداخت و همچنین پانتهآ بهرام باعث میشود تماشای مجدد فیلم برای مخاطب جذاب باشد.
بازیگران و عوامل فیلم توکیو بدون توقف
کارگردان: سعید عالمزاده
تهیهکننده: علی سرتیپی
نویسنده: فرهاد توحیدی
بازیگران: مهران مدیری، پانتهآ بهرام، حسن شکوهی، گوهر خیراندیش، حمیده خیرآبادی، الیزابت امینی، یوسف پشندی، سعید پیردوست، ابراهیم آبادی، ساعد هدایتی، کامران فیوضات
زیر درخت هلو | ایرج طهماسب | ۱۳۸۴
زوج ایرج طهماسب و حمید جبلی بار دیگر دست به ساخت یک اثر کمدی زدند. کمدی خوش ساخت زیر درخت هلو یکی از آثار موفق حوزه طنز در دهه ۸۰ بود که توانست نظر مخاطبان را جلب کند.
خلاصه داستان فیلم زیر درخت هلو
بزرگ یک خاندانی خواب میبیند ساعت ۵ عصر زیر درخت هلو میمیرد و تنها کسی که میخواهد هنگام مرگ کنارش باشد خدمتکار خانه است که از میوه هلو بدش میآید و نسبت به آن حساسیت دارد.
اینفو فیلم زیر درخت هلو
چرا باید زیر درخت هلو را ببینیم؟
زیر درخت هلو مجموعهای از بازیهای درخشان و دیدنی است. از حضور حمید جبلی که بیشترین بار طنز را به دوش میکشد تا شهره (مازیار) لرستانی که همپای جبلی به خوبی توانست تقابل بین یک زن و مرد روستایی و ساده دل را اجرا کند. از طرفی حضور ایرج طهماسب در مقام بازیگر و فاطمه معتمدآریا به غنای موقعیتهای کمدی کمک کرده است.
بازیگران و عوامل فیلم زیر درخت هلو
کارگردان: ایرج طهماسب
تهیهکننده: حمید مدرسی، مجید مدرسی
نویسنده: ایرج طهماسب، حمید جبلی
بازیگران: حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا، ایرج طهماسب، مازیار (شهره) لرستانی، علی اصغر شهبازی، پوراندخت مهیمن، حسن دادشکر
فیلم هزارپا | ابوالحسن داوودی | ۱۳۹۶
زمانی که فیلم «هزارپا» در حال ساخت بود، یعنی تابستان ۹۶، اکثرا حدس میزدند که ترکیب رضا عطاران و جواد عزتی و حالوهوای قصه، توجه و کنجکاوی مخاطبان سینمای ایران را حسابی برمیانگیزد، اما دیگر کسی انتظار شکست رکوردها و جابهجا کردن استانداردهای فروش در گیشه را نداشت. سال ۹۷، «هزارپا» تمام فیلمها را در فروش جا گذاشت تا ابوالحسن داوودی بار دیگر و بعد از سالها ثابت کند که همچنان میتواند فیلم کمدی بسازد؛ هرچند که کمدیهای موفقش مانند همین «هزارپا» یا «نان، عشق و موتور ۱۰۰۰»، «جیببرها به بهشت نمیروند» و «من زمین را دوست دارم» در جنس و لحن هیچ شباهتی به همدیگر نداشته باشند.
فیلم، تمام ویژگیهای مورد انتظار از کمدیهای عطاران را دارد و مهمترینش بازی با ریاکاری و تابوهای اجتماعی است که این بار با تم نوستالژی دهه ۷۰ شمسی هم ترکیب شده. فیلم سینمایی هزارپا بهاندازه کافی موقعیتها و شوخیهای فکرشده دارد، اما نویسندگان فیلمنامه ترجیح دادهاند که صحنه به صحنه اثر را هم از شوخیهای کلامی پر کنند. این را هم فراموش نکنید که نسخه عرضهشده در شبکه نمایش خانگی از نسخه به نمایش درآمده در سینماها، مدتزمان طولانیتری دارد.
خلاصه داستان هزارپا
قصه، درباره خلافکار خردهپایی است که وقتی میفهمد پرستار ثروتمند یک آسایشگاه جانبازان و معلولین جنگی نذر کرده که با یک جانباز ازدواج کند، از نقص عضو خودش استفاده میکند تا خودش را جانباز جا بزند و پرستار را تحتتاثیر قرار دهد. غافل از این که گروهی از منافقین، هویت جعلی او را با یکی از فرماندهان جنگ اشتباه میگیرند و به فکر انتقام میافتند.
چرا باید فیلم هزارپا را ببینیم؟
در این سالها بخشهای زیادی از این فیلم -از رقص خاص جواد عزتی و رضا عطاران، صحنه تعریف مهران احمدی از مادر رضا عطاران با لفظ مشهور «عجب مادر خوبی داری دایی جان!» تا دهها شوخی دیگر- نشان میدهد فیلم هزارپا جایش را حسابی بین مردم باز کرده. داستان این فیلم اگرچه قابل حدس است، ولی بازی خوب بازیگران و سکانسهای متعدد خندهدار، باعث میشود که دیدن این فیلم را توصیه کنیم.
بازیگران و عوامل فیلم هزارپا
کارگردان: ابوالحسن داوودی
تهیهکننده: رضا رخشان
نویسنده: مصطفی زندی، پیمان جزینی، امیر برادران
بازیگران: رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی، سپند امیرسلیمانی، نعیمه نظام دوست، امیرمهدی ژوله، شهین تسلیمی، شهره لرستانی و حسین سلیمانی
دانلود فیلم هزارپا
فیلم اخراجیها ۱ | مسعود ده نمکی | ۱۳۸۵
مسعود دهنمکی از مستندسازان و ژورنالیستهای حوزه دفاع مقدس پس از سالها کار در عرصه مطبوعات و جنجال و حواشی بسیاری که ایجاد کرد تصمیم گرفت نخستین فیلم سینمایی خود را با دستمایه قرار دادن فضای دفاع مقدس و شوخی با بچههای جنگ جلوی دوربین ببرد.
فیلمنامه اخراجیها را دهنمکی با راهنماییهای پیمان قاسمخانی نوشته است و گروهی از بازیگران مطرح طنز در آن بازی میکنند.
خلاصه داستان اخراجیها ۱
اخراجیها ۱ داستان جمعی از اراذل و اوباش جنوب تهران است که تصمیم میگیرند به جبهه بروند. مجید سوزوکی به عشق ازدواج با دختر میرزا تصمیم میگیرد با رفقایش به جبهه بروند و حضور آنها در جبهه باعث میشود اتفاقات خندهداری رخ دهد و فرمانده جبهه با حضور آنها مخالفت کرده و آنها را اخراج کند. در نهایت در یک عملیات مجید سوزوکی شهید میشود.
چرا باید اخراجیها ۱ را ببینیم؟
فیلم پر از شوخیهای کلامی است و قصه و روایتی سر راست از حضور چند نفر از لاتهای تهران در جبهههای جنگ نشان میدهد. تلاش دهنمکی برای آنکه بخواهد مفهومی فراتر از یک فیلم کمدی به مخاطب عرضه کند به خوبی مشهود است، اما در نهایت این شوخیهای فیلم است که بیشتر در ذهن باقی میماند.
بازیگران و عوامل اخراجیها ۱
نویسنده و کارگردان: مسعود دهنمکی
تهیهکننده: حبیبالله کاسهساز
بازیگران: کامبیز دیرباز، اکبر عبدی، امین حیایی، محمدرضا شریفی نیا، ارژنگ امیرفضلی، علی اوسیوند، سپند امیرسلیمانی، نیوشا ضیغمی، نگار فروزنده، مینا جعفرزاده، شهره لرستانی، سید جواد هاشمی، قاسم زارع، منوچهر آذر، فخرالدین صدیق شریف، عبدالرضا اکبری، محمود مقامی، سیروس کهوری نژاد، غلامرضا علی اکبری
فیلم بارکد | مصطفی کیایی | ۱۳۹۴
بارکد ساخته مصطفی کیایی یک کمدی موقعیت است که با همان تم همیشگی خلافکارهای خنگ و گیر افتادن در یک موقعیت دشوار میتواند از مخاطب خنده بگیرد. فیلم از بازیگران مطرحی، چون بهرام رادان و سحر دولتشاهی و پژمان بازغی بهره برده و یکی از فیلمهای موفق در گیشه سینماها به حساب میآمد.
خلاصه داستان فیلم بارکد
جوانی به نام حامد (بهرام رادان) برای استخدام به دفتر رئیس یک شرکت (رضا کیانیان) مراجعه میکند. داستان فیلم، ماجرای چگونگی رسیدن این جوان به دفتر را روایت میکند…
تماشای آنلاین فیلم بارکدچرا باید فیلم بارکد را ببینیم؟
بارکد پر از لحظههای مفرح است. سکانسهای دو تایی بهرام رادان و محسن کیایی خنده دار است و حضور پژمان بازغی در کنار آنها به خنده بیشتر فیلم کمک کرده است. مخاطب به خوبی با تماشای فیلم سرگرم میشود و با یک قصه سر راست و راحت روبرو است.
بازیگران و عوامل فیلم بارکد
کارگردان: مصطفی کیایی
تهیهکننده:مصطفی کیایی
نویسنده: مهیار شاهرخی و مصطفی کیایی
بازیگران: بهرام رادان، محسن کیایی، سحر دولتشاهی، بهاره کیانافشار، پژمان بازغی، رضا کیانیان، بابک بهشاد
فیلم زنها فرشته اند | شهرام شاهحسینی | ۱۳۸۶
شهرام شاهحسینی کارگردان جوانی که فیلمسازی را از فیلم کوتاه آغاز کرد در دومین تجربه کارگردانی باز هم با دفتر پویا فیلم (عبدالله علیخانی و حسین فرحبخش) کار کرد و بعد از کلاغپر به سراغ ساخت کمدی زنها فرشتهاند رفت. فیلمی که یک داستان غافلگیرکننده و سرگرم کننده دارد و موقعیتهای پیش آمده در فیلم مخاطب را سرگرم میکند.
خلاصه داستان زنها فرشتهاند
زنها فرشتهاند داستان زن و شوهری است که اساس رابطه آنها عاشقانه است. اما بعد از مدتی زن تصمیم میگیرد شوهرش را امتحان کند و در این مسیر دوستانش کمکش میکنند. شوهر به همسرش خیانت میکند و زن نیز تصمیم میگیرد تمام اموالی که دست شوهرش داشته از او پس بگیرد.
تماشای آنلاین فیلم زنها فرشتهاندچرا باید زنها فرشتهاند را ببینیم؟
موقعیتهای درون فیلم بر پایه رکب خوردن و رکب زدن شکل گرفته است. فیلم میتواند مخاطب را در مواجهه اول غافلگیر کند و در تماشای دوباره با کشف ماجرا از قصه لذت ببرد.
بازیگران و عوامل فیلم زنها فرشتهاند
کارگردان: شهرام شاهحسینی
تهیهکننده: عبدالله علیخانی و حسین فرحبخش
نویسنده: احمد رفیعزاده
بازیگران: امین حیایی، محمدرضا شریفینیا، نیکی کریمی، مهتاب کرامتی، لادن طباطبایی، لیلا اوتادی، مرتضی کاظمی، احمد پورمخبر، مریم سلطانی
فیلم مصادره | مهران احمدی | ۱۳۹۶
مهران احمدی که سابقه بازی در آثار مطرح کمدی فیلمسازانی همچون عبدالرضا کاهانی را در کارنامه دارد در نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند به سراغ ساخت یک اثر کمدی بر اساس واقعیتهای اوایل انقلاب ایران در سال ۵۷ رفت و قصهای متفاوت از افرادی را تعریف کرد که به واسطه سوتفاهمهای اول انقلاب به خارج از کشور رفته و دیگر نتوانستند برگردند؛ یک فیلم کمدی متوسط ایرانی.
خلاصه داستان فیلم مصادره
داستان فیلم مصادره از دهه ۱۳۵۰ آغاز میشود و داستان یک کارمند ساواک به نام اسماعیل یارجانلو با بازی رضا عطاران است که درگیر ماجراهایی میشود. او که کارمند اداره ساواک است با خرید بلیت بختآزمایی برنده اعانه ملی میشود. او با پولی که برنده شده، ۵۰۰۰ متر زمین در عباسآباد خریداری و بر اثر سقوط شاه و انقلاب ۱۳۵۷ مجبور به خروج از کشور میشود و وکالت زمین را به دوستش جلال خاوندی با بازی بابک حمیدیان میدهد و….
تماشای آنلاین فیلم مصادره
چرا باید فیلم مصادره را ببینیم؟
مصادره پر از شوخی و خنده و تکیه کلامهای سیاسی و اجتماعی است. حضور رضا عطاران در نقش اول فیلم به تنهایی توانسته تمامی بار کمدی فیلم را به دوش بکشد. فیلم در یک سوم آغازین خود آنقدر شوخیهای بکر و خندهدار دارد که مخاطب یک لحظه هم نمیتواند بدون خنده سر کند، اما در ادامه…
بازیگران و عوامل فیلم مصادره
کارگردان: مهران احمدی
تهیهکننده: محمدحسین قاسمی
نویسنده: علی فرقانی
بازیگران: رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، مزدک میرعابدینی، میرطاهر مظلومی، ملینا، آلیسا، هادی کاظمی، مهران احمدی، امیر صدرا حقانی، هارمیک سوقومونیان
فیلم طبقه حساس | کمال تبریزی | ۱۳۹۲
بعد از موفقیت فیلم مارمولک که حاصل همکاری پیمان قاسمخانی و کمال تبریزی بود، این دو تصمیم گرفتند ۱۰ سال بعد از ساخت فیلم موفق مارمولک تجربه دیگری در عرصه کمدی داشته باشند. طبقه هساث یک کمدی ابزورد و متفاوت در کارنامه کاری تبریزی است که این بار جواد نوروزبیگی را در مقام تهیهکننده در کنار خود میدید. تبریزی در ساخت طبقه هساث سعی کرد از ظرفیت خوب رضا عطاران استفاده کند و فیلم را با حضور بازیگران مطرح دیگری جلوی دوربین ببرد.
خلاصه داستان فیلم طبقه حساس
آقای کمالی با بازی رضا عطاران که مردی متعصب و به ظاهر متدین است، بعد از مرگ همسرش، او را در یک قبر دو طبقه دفن میکند. سپس برای تقویت روحیه به سفر چین میرود، اما پس از بازگشت میفهمد که فروشنده قبر کلاهبردار بوده طبقه دیگر را که متعلق به آقای کمالی بودهاست به دیگری فروخته؛ و حالا مردی غریبه در کنار همسرش دفن شده است.
چرا باید طبقه هساث را ببینیم؟
موضوع متفاوت فیلم طبقه هساث یا حساس که اشاره به برخی خرافات در طیف طبقه سنتی جامعه دارد باعث شده فیلمنامهنویس و کارگردان بر روی تضادها و اتفاقهایی که منجر به خلق موقعیتهای خندهدار میشود تمرکز کنند. فیلم روی شوخیها و رفتارهای بامزه رضا عطاران استوار است، اما در کنار آن حضور چهرههای تئاتری همچون هوتن شکیبا و کاظم سیاحی در کنار بهاره رهنما و آزاده صمدی به بار طنز فیلم کمک کرده است. طبقه حساس فیلم کمدی ایرانی قابل تماشایی است.
بازیگران و عوامل فیلم طبقه حساس
کارگردان: کمال تبریزی
تهیهکننده: جواد نوروزبیگی
نویسنده: پیمان قاسمخانی
بازیگران: رضا عطاران، محمدرضا فروتن، پانتهآ بهرام، بهاره رهنما، پیمان قاسمخانی، هوتن شکیبا، بهرام ابراهیمی، رضا بهبودی، حمید جانانه، سوگل قلاتیان، محمد بحرانی، بهادر مالکی، کاظم سیاحی، عرفان ناصری، نادر فلاح، شبیر پرستار و آزاده صمدی
فیلم چند میگیری گریه کنی | شاهد احمدلو | ۱۳۸۴
شاهد احمدلو در نخستین تجربه کارگردانی با فیلمنامهای از محسن تنابنده به سراغ یک داستان اجتماعی با طنزی از جنس مردم کوچه و بازار رفت که نتیجه آن برای نخستین ساخته سینمایی او اثری موفق به حساب میآید.
خلاصه داستان فیلم چند میگیری گریه کنی
رضا شایسته پس از سالها زندگی در غربت به ایران میآید تا پس از مرگ در خاک وطنش آرام بگیرد. تنها نگرانی شایسته این است که پس از مرگش کسی نیست که برای او مراسم ختم بگیرد و برایش گریه کند. او تصمیم میگیرد این موضوع را به یک آژانس برگزاری مراسم ختم واگذار کند و قبل از مرگش مراسم ترحیم خودش را ببیند. گروهی به سرپرستی فردی با بازی حمید لولایی تصمیم میگیرند مراسم ختم آقای شایسته را برگزار کنند و در ازای گریه کردن پول بگیرند.
چرا باید فیلم چند میگیری گریه کنی را ببینیم؟
شوخی با مرگ و مراسم ترحیم یکی از پارادوکسهایی است که در فضای فیلم کمدی ایرانی میتواند موقعیتهای خندهداری را شکل بدهد. شاهد احمدلو با تکیه بر همین اصل و با استفاده از ترکیب بازیگرانی، چون شهرام حقیقتدوست و حمید لولایی و مرحوم منوچهر نوذری فیلمی سرحال و دیدنی ساخته است که میتواند هر بینندهای را جذب خود کند.
بازیگران و عوامل فیلم چند میگیری گریه کنی
کارگردان: شاهد احمدلو
تهیهکننده: حسن توکلنیا (یکتا فیلم)
نویسنده: محسن تنابنده
بازیگران: منوچهر نوذری، حمید لولایی، نیکو خردمند، ابوالفضل پورعرب، الناز شاکردوست، شهرام حقیقتدوست، حسین عابدینی، محبوبه بیات، محمود بهرامی، کریم اکبری مبارکه، هومن حاجی عبداللهی، گیتی معینی، آناهیتا همتی
فیلم همیشه پای یک زن در میان است | کمال تبریزی | ۱۳۸۶
ترکیب امتحان پس داده شده کمال تبریزی و رضا مقصودی پس از موفقیت در ساخت کمدی لیلی با من است این بار به سراغ یک فیلمنامه سورئال با فضایی فانتزی رفتند و همیشه پای یک زن در میان است را درباره مصائب و مشکلات زندگی زنان در جامعه ایرانی بررسی کردند. موضوعی ملتهب که باز هم پای نام یک کارگردان در میان است. کمال تبریزی.
خلاصه داستان فیلم همیشه پای یک زن در میان است
فیلم روایتگر زن و شوهری جوان است که به رغم یک ازدواج عاشقانه کارشان به طلاق خصمانه رسیده و در این میان پای افراد زیادی به ماجرا باز میشود.
تماشای آنلاین فیلم همیشه پای یک زن در میان استچرا باید همیشه پای یک زن در میان است را ببینیم؟
فیلم همیشه پای یک زن در میان است ترکیب جذابی از بازیگران را دارد که اغلبشان سابقه بازی در فیلم کمدی ایرانی و خنده دار نداشتند. گلشیفته فراهانی در نقش اصلی فیلم روایت کننده زندگی یک زن در آستانه طلاق است که افراد مختلفی به او پیشنهاد رابطه میدهند. فیلم اقتباسی از یکی از داستانهای سیدمهدی شجاعی با همین نام است و تبریزی با شوخیهای کلامی و تصویری سعی کرده است فضای فیلم را به کمدیای متفاوت از آثار معمول سینمای ایران تبدیل کند.
بازیگران و عوامل فیلم همیشه پای یک زن در میان است
کارگردان: کمال تبریزی
تهیهکننده: محسن علیاکبری
نویسنده: نغمه ثمینی و رضا مقصودی
بازیگران: گلشیفته فراهانی، حبیب رضایی، مهران مدیری، رضا کیانیان، آهو خردمند، سیاوش چراغیپور، حسن معجونی، شبنم مقدمی، اسماعیل خلج، صبا کمالی، مهران رجبی، عیسی یوسفیپور، راحله خیراللهی، هنگامه صالحی، پیام دهکردی و مهری مهرنیا
فیلم آتش بس | تهمینه میلانی | ۱۳۸۵
تهمینه میلانی پس از ساخت چند درام اجتماعی درباره حقوق زنان تصمیم گرفت به سراغ ساخت یک فیلم کمدی عاشقانه برود که درباره اختلافهای زوجهای ایرانی است. حاصل فیلم آتش بس فراتر از تصور علاقمندان به سینمای میلانی بود و او توانست در فضای کمدی بهتر از درامهای تلخ و اجتماعیاش با مخاطب ارتباط برقرار کند.
خلاصه داستان فیلم آتش بس
سایه، مهندس آرشیتکت، برای طلاق از همسرش یوسف که مهندس راه و ساختمان است، نزد وکیل میرود، اما تصادفاً گذرش به مطب یک روانشناس میافتد. حضور یک روانشناس باعث میشود زندگی سایه و یوسف تغییر کند و با مشورتهای آقای روانشناس زندگی مشترکشان به جای جدایی به سمت خوشبختی پیش رفت.
چرا باید آتش بس را ببینیم؟
آتش بس مصداق جور شدن کامل در و تخته است. فیلم از هر لحاظ یک اثر استاندارد در حوزه مسائل خانوادگی است. یک فیلم سر حال و درگیر کننده که روایتش را سر راست برای مخاطب تعریف میکند و بر پایههای علمی و روانشناسی استوار است. حضور زوج مهناز افشار و محمدرضا گلزار باعث شده فیلم از لحاظ ارتباط با مخاطب با اقبال خوبی همراه باشد و اولین فیلم باشگاه میلیاردیهای سینمای ایران لقب بگیرد.
فیلم در زمان اکران استقبال گسترده مخاطب را همراه داشت و سالنهای سینما در خرداد ۸۵ که همزمان با برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان بود مملو از جمعیت بود. فیلم همچنین در نمایش خانگی جزو آثار پربیننده بود و استقبال مخاطب همچنان از فیلم ادامه داشت تا جایی که تهمینه میلانی را مجاب کرد به سراغ ساخت آتش بس ۲ برود. فیلمی که البته به اندازه فیلم اول موفق نبود.
بازیگران و عوامل فیلم آتش بس
نویسنده و کارگردان: تهمینه میلانی
تهیهکننده: محمد نیکبین
محمدرضا گلزار، مهناز افشار، آتیلا پسیانی، احمد مهرانفر، کیکاووس یاکیده، السا فیروزآذر، نرسی گرگیا، محبوبه بیات و نیلوفر خوشخلق
فیلم مهمان | سعید اسدی | ۱۳۸۵
سعید اسدی بعد از ساخت ملودرام جوانانهای با نام «آواز قو» ساخت یک فیلم کمدی را در دفتر پویا فیلم آغاز کرد که به یکی از آثار خوب گیشه پسند و کمدی ایرانی تبدیل شد.
خلاصه داستان فیلم مهمان
کرولاین دختری آمریکایی است که قصد ازدواج با نامزد ایرانی خودش را دارد. اما یکی از دوستانش با نشان دادن فیلم «بدون دخترم هرگز» به او، کرولاین را نسبت به ایران و ایرانیها بدبین میکند. کرولاین به ایران میآید تا با فرهنگ ایران از نزدیک آشنا شود و در این میان با مجید راننده تاکسی آشنا میشود و مجید تلاش میکند تا کرولاین گول سیروس محترم، مرد حقه باز را نخورد و با نامزدش ازدواج کند.
چرا باید مهمان را ببینیم؟
مهمان یکی از اولینهای کمدی پس از انقلاب است که از حضور یک بازیگر خارجی در فضای داستان بهره برده و سعید اسدی به خوبی توانسته است با ضربآهنگ تند و استفاده درست از فرهنگ عامه اثری مفرح بسازد. فیلم در میانه دهه ۸۰ ساخته و در عید نوروز روانه پرده سینماها شد. بازی امین حیایی و استفاده از یک تیپ جذاب و خندهدار هنوز هم از به یادماندنیترین بازیهای او به شمار میرود که بارها تکرار و تقلید شد.
بازیگران و عوامل فیلم مهمان
کارگردان: سعید اسدی
تهیهکننده: عبدالله علیخانی و حسین فرحبخش (پویا فیلم)
نویسنده: حسن انصاریان
بازیگران: امین حیایی، شقایق فراهانی، حسام نواب صفوی، مریم امیرجلالی، محمدرضا شریفینیا، پوریا پورسرخ، کارولین پیج، ثریا قاسمی
فیلم کما | آرش معیریان | ۱۳۸۲
آرش معیریان در اوایل دهه ۸۰ و با استفاده از یک قصه عامه پسند اولین فیلمش را با نام کما ساخت. فیلمی که برای اولین بار از ترکیب حضور بازیگرانی، چون مهناز افشار و محمدرضا گلزار و امین حیایی در کنار یکدیگر بهره میبرد و پویا فیلم در مقام تهیهکننده به تولید این اثر کمک زیادی کرد. فیلم در اوج محبوبیت گلزار و افشار ساخته شد و قصهای ساده و روان را روایت میکند.
خلاصه داستان فیلم کما
امیر مرادیان (محمدرضا گلزار) تنها پسر یک خانواده ثروتمند در روابط اجتماعی و خانوادگی با مشکل روبروست. او از زندگی در ایران خسته شده و از سویی نیز مادرش مقدمات تحصیل او را در آمریکا فراهم کرده و سعی دارد همراه با نامزدش سارا (حدیث فولادوند)، ایران را ترک کند. پدر امیر با بازی آتیلا پسیانی با سفر او مخالف است. امیر در یک تصادف خیابانی پیرمردی را زیر میگیرد و به کما میرود. او بعد از کشاکش زیادی با پسر پیرمرد با بازی امین حیایی دوست میشود و به او کمک میکند که بتواند با دختری که دوستش دارد با بازی مهناز افشار ازدواج کند.
اینفو فیلم کماچرا باید کما را ببینیم؟
فیلم هنوز و بعد از گذشت نزدیک به ۲۰ سال از ساختش دیدنی و جذاب است. شوخیها و روابط میان امین حیایی و محمدرضا گلزار که یکی بچه جنوب شهر و دیگری یک بچه پولدار است به خوبی شکل گرفته. از طرفی در ادامه سری فیلمهای اعتراضی نسل جوان و دغدغههایی که مطرح میکند به خاطر تضادی که بین نسل گذشته یعنی پدر و نسل امروز یعنی پسر شکل گرفته است توانسته حس مخاطب را نسبت به خواستههای نسل جدید متمرکز کند. کما اولین فیلم معیریان در مقام کارگردان است. او پیش از ساخت کما در دانشگاه سوره و هنر کارگردانی تدریس میکرد.
بازیگران و عوامل فیلم کما
کارگردان: آرش معیریان
تهیهکننده: عبدالله علیخانی و حسین فرحبخش
نویسنده: پیمان معادی
بازیگران: امین حیایی، محمدرضا گلزار، مهناز افشار، آتیلا پسیانی و حدیث فولادوند
دیگر فیلمهای خنده دار و کمدی موفق ایرانی
مطرب | مصطفی کیایی | ۱۳۹۸
مطرب پرفروشترین فیلم سال ۹۸ بود. فیلم در دورانی روی پرده رفت که کشور درگیر اتفاقهای ملتهبی بود، ولی با این حال فروش فیلم خیرهکننده بود. عناصر اصلی فیلم مانند پرداختن به فرهنگ عامهپسند زیرزمینی در دهههای گذشته، بازگشت پرویز پرستویی به ژانر کمدی، حضور الناز شاکردوست در پولسازترین دوران فعالیت کاریاش و جاذبههای توریستی استانبول، همه میتوانند برای تضمین موفقیت فیلم کافی باشند. شاید مطرب یک کمدی صد در صد نباشد، اما چسبی که لحنها، خرده داستانهای مختلف و موقعیتهای پراکنده آن را کنار هم قرار میدهد، تلاش برای خنداندن و سرگرم کردن مخاطب است؛ و این را هم نباید فراموش کرد که فیلم به موضوعاتی پرداخته و اشاره کرده که تقریبا در سینمای ایران اگر نگوییم بیسابقه، کمسابقه است.
خلاصه داستان: قصه، درباره خوانندهای کوچهبازاری است که گل کردن کارش همزمان میشود با انقلاب و برای چهار دهه فرصت خواندن پیدا نمیکند. بعد از سالها، قرار است کنسرتی در ترکیه برگزار شود و این خواننده دوباره روی صحنه برود. در این میان، کلی ماجرای ریزودرشت دیگر پیش میآید و…
تماشای آنلاین فیلم مطرب
فیلم تگزاس ۲ | مسعود اطیابی | ۱۳۹۸
موفقیت تگزاس ۲ چند نکته را در فیلمهای کمدی ایرانی ثابت کرد: اول این که زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی ترکیب جذابی برای سینماروهای ایرانی است که هنوز از تمامی ظرفیت آنها استفاده نشده. دوم این که فروش قسمت اول اتفاقی نبوده و جذابیتهای بازیگران و لوکیشن خارجی تنها دلیل آن نیست و آخرسر هم این که دنبالهسازی در سینمای ایران، حالا حالاها جواب میدهد.
خلاصه داستان: قصه، کمی بعد از ماجراهای قسمت اول اتفاق میافتد. ساسان، بهرام و آلیس به ایران برمیگردند و رفقای قدیمی متوجه میشوند که پدر و مادرشان با هم ازدواج کردهاند! در حالی که گروهی از قاچاقچیان مواد مخدر از برزیل آنها را تعقیب کردهاند و قرار نیست که همهچیز امنوامان باشد
فیلم رحمان ۱۴۰۰ | منوچهر هادی | ۱۳۹۸
فیلم سینمایی رحمان ۱۴۰۰ مخلوط عجیبی از ترفندهای روز در جامعه و بازار فیلمهای کمدی ایرانی البته به شکلی دور از انتظار است. هم محمدرضا گلزار و مهران مدیری را دارد که با وجود حضور نسبتا کوتاه خود بیشترین سهم از تبلیغات فیلم را داشتهاند، هم بار کمدی خود را بر دوش سعید آقاخانی و بهرام افشاری گذاشته که اخیرا ستاره موفقترین کمدیهای تلویزیونی بودهاند و هم با گوشه و کنایههای یواش به مسائل سیاسی و اجتماعی روز، روی موضوعات پرحاشیهای مانند فساد، ریاکاری، اختلاف طبقاتی و مشکلات جنسی دست میگذارد. درنهایت، شبیه یک پارتی شلوغ و پرسروصدا است که لازم نیست مهمانانش بدانند دقیقا در آن چه میگذرد بلکه قرار است در آن خوش بگذرانند.
هنوز فروش بالای رحمان ۱۴۰۰ در گیشه به یک ماه هم نرسیده بود که فیلم به دلایل ممیزی از پرده پایین کشیده شد. چند وقت بعد هم نسخه قاچاق فیلم لو رفت و بالاخره چندی قبل، فرصت تماشای نسخه مورد تایید و قانونی آن در شبکه نمایش خانگی فراهم شد.
خلاصه داستان: کارمند رده پایین یک اداره که وضع زندگی درستوحسابی ندارد، وقتی که میفهمد به دلیل بیماری خیلی زنده نخواهد ماند، با همدستی یکی از همکاران نقشه میکشد تا کاری کنند که او بهدست آقازاده رییس کشته شود و با پول دیه، آینده خانوادهاش را تضمین کند. اما هیچچیز طبق نقشه پیش نمیرود و اوضاع مدام بدتر میشود.
فیلم نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا | سامان مقدم | ۱۳۹۶
قسمت اول فیلم با بازسازی زیست عمومی مردم در دهه شصت و هفتاد و روایت یک عشق ناکام که چند دهه طول میکشد، به بمب نوستالژی تبدیل شد و با وجود آسیبهای ممیزی و مشکلات در پرداخت فیلمنامه، محبوبیت گستردهای بین مخاطبان ایرانی پیدا کرد. همین برای ساخت قسمت دوم فیلم، دلیل کافی و لازم به نظر میرسید و باعث شد سامان مقدم که معمولا به همکاری با فیلمنامهنویسان سرشناس عادت داشت خودش دست به قلم شود و فیلمنامه «نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا» را بنویسد.
در تمام لحظاتی که رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش و حسام نواب صفوی در نقش تینایجرهای دهه شصتی در حال زدن توی سروکله هم هستند، مخاطبها بهانهای برای خندیدن به صحنه پیدا میکنند و همین میتوانند به جذابیت فیلم برای تماشای مجدد منجر شود.
خلاصه داستان: فیلم سینمایی نهنگ عنبر ۲ در ادامه قسمت اول، داستان ارژنگ و رویا را روایت میکند که بالاخره قرار است ازدواج کنند و در مسیر رسیدن به جشن عروسی خاطرات گذشته خود را مرور میکنند. در قسمت دوم، خط داستانی کمرنگتر است و بیشتر تاکید بر روی موقعیتهایی پراکنده از دهه ۶۰ است؛ یعنی همان چیزی که به موفقیت و محبوبیت قسمت اول کمک کرده بود.
فیلم چشم و گوش بسته | فرزاد موتمن | ۱۳۹۷
فیلم چشم و گوش بسته یک کمدی تروتمیز و خوشساخت ایرانی است که بدون جنجال و ادعا موفق شد تماشاگرانش را سرگرم و راضی کند، تا جایی که خیلی از منتقدان «چشم و گوش بسته» را بهعنوان نمونه یک کمدی آبرومند و استاندارد در جریان چند سال اخیر سینمای ایران معرفی کردند.
خلاصه داستان: قصه، درباره همراهی اتفاقی دو شاهد یک صحنه جنایت است که هیچکدام به طور کامل و دقیق نمیدانند که چه اتفاقی افتاده، چون یکیشان ناشنواست و دیگری نابینا. در ادامه، پای دو شاهد به ماجراهای پیشبینینشده باز میشود که زمینهساز بروز موقعیتهای کمدی مختلف است.
دانلود فیلم چشم و گوش بسته
فیلم اکسیدان | حامد محمدی | ۱۳۹۶
موفقیت فیلم اکسیدان، یک زوج جذاب و غیرمنتظره را به سینمای ایران معرفی کرد: جواد عزتی و امیر جعفری و بار دیگر یادآور شد که ترکیبهای دونفره و بدهوبستانهای کمیک همچنان در سینمای ایران جواب میدهد و برای تسخیر گیشه باید روی زوجهای موثر حساب باز کرد. علاوه بر این، فیلم سینمایی اکسیدان تبدیل شد به نقطه عطفی برای بازگشت کمدیهای ذاتا اخلاقگرا که با ظرافت روی مرز خط قرمزهای عرفی و اجتماعی بندبازی میکنند.
خلاصه داستان: پسر جوانی که نامزدش او را ترک کرده و از کشور خارج شده، دنبال راهی برای خروج از کشور است. پس با یک کارچاقکن برای امتحان کردن روشهای مختلف همراه میشود و تجربیات غیرمعمولی را از سر میگذراند؛ از ازدواج مصلحتی گرفته تا تظاهر به تغییر مذهب و …!
دانلود فیلم اکسیدان
من سالوادور نیستم | منوچهر هادی | ۱۳۹۴
بیشتر از آن که فیلم کمدی ایرانی خوب و متفاوتی باشد از چند جهت به یکی از فیلمهای مهم در سینمای کمدی ایرانی تبدیل شدهاست؛ اول این که در زمان خود به پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران از نظر مقدار ریالی تبدیل شد (رکوردی که در ۶ سال گذشته بارها دستبهدست شده و حتی در مواردی چند بار در یک سال!) دوم، من سالوادور نیستم نشان داد که تولید محصول در لوکیشنهای خارجی و استفاده از بازیگران زن غیرایرانی، فراتر از ساختار و فیلمنامه میتواند در فروش و کنجکاوی تماشاگران تاثیر داشته باشد؛ و در نهایت، منوچهر هادی که روزگاری با سابقه دستیاری اصغر فرهادی و علاقهاش به سینمای اجتماعی و دغدغهمحور شناخته میشد، بعد از ساخت یک کمدی پرفروش مسیر تازهای را دنبال کرد که سرنوشت سینماییاش را برای همیشه تغییر داد.
خلاصه داستان: قصه، درباره یک مدیر ردهپایین دولتی از طبقهای سنتی است که طی یک سفر کاری به برزیل، مجبور میشود به نقشهای پیشبینی نشده تن بدهد و به اشتباه در نقش فردی دیگر فرو میرود. قصه ساده است و اجرای آن هم نکتهی پیچیدهای ندارد و بخش مهمی از موفقیت فیلم را باید مدیون حضور رضا عطاران دانست که بارها نشان داده که با حس طنز و شوخطبعی خودش میتواند فیلمها را نجات بدهد و بار آنها را به دوش بکشد.
فیلم چهار انگشت | حامد محمدی | ۱۳۹۸
موفقیت اکسیدان باعث شد تا سازندگان و عوامل اصلی فیلم به فکر تکرار فرمول خود بیفتند؛ چهار انگشت یک فیلم سینمایی خنده دار و کمدی ایرانی دیگر از حامد محمدی با حضور جواد عزتی و امیر جعفری است که اینبار در تایلند و با تغییر جایگاه دو بازیگر اصلی در نقش زرنگ و سادهلوح قصهاش را روایت میکند.
خلاصه داستان: یک شخصیت مذهبی و آبرومند به همراه یک کارچاقکن به بهانه سفر زیارتی از کشور خارج میشود، اما هدف اصلیاش رسیدگی به ماجرای همسری است که چند وقت قبل در سفر به تایلند اختیار کرده بوده و میخواهد جلوی درز کردن خبر آن را بگیرد.
دانلود فیلم چهار انگشت
آینه بغل | منوچهر هادی | ۱۳۹۶
آینه بغل به نوعی بازگشت محمدرضا گلزار به فیلمهای کمدی ایرانی بعد از چند سال غیبت حساب میشد و جواد عزتی را هم بهعنوان پدیده جدید سینمای ایران در نقش اصلی داشت که هم از پس نقشهای متفاوت برمیآمد و هم در گیشه با اقبال مواجه شده بود. علاوه بر این، نازنین بیاتی و یکتا ناصر هم در نقشهایی ظاهر شدهاند که تقریبا با انتظار عمومی و همیشگی مخاطب از آنها همخوان است. نکته قابلتوجه دیگر، حضور بابک کایدان در مقام فیلمنامهنویس است که در سالهای اخیر خیلی از سریالها و فیلمهای کمدی ایرانی و عامهپسند را نوشته و تقریبا تبدیل شده به آچار فرانسه بازار سینمای ایران.
خلاصه داستان: قصه، درباره زوج جوان و فقیری است که در آستانه ازدواج در یک تصادف رانندگی آینهبغل ماشین گرانقیمتی را میشکنند و برای جبران خسارت آن به ناچار درگیر ماجراهایی عجیبوغریب میشوند.
فیلم ما همه با هم هستیم | کمال تبریزی | ۱۳۹۸
مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی، مهران غفوریان، هانیه توسلی، ویشکا آسایش، مانی حقیقی، جواد عزتی، پژمان جمشیدی، حسن معجونی، علی شادمان، سروش صحت و…؛ فارغ از قصه و کیفیت، این ترکیب عجیب بازیگران برای تمام مخاطبان فیلمهای کمدی ایرانی به اندازه کافی کنجکاویبرانگیز و غافلگیرکننده است، حال اگر صفت «پرخرجترین» فیلم تاریخ سینمای ایران (که البته مدام در حال دست به دست شدن است) را هم به عنوان «پرستارهترین» فیلم ایرانی اضافه کنیم، حاصل کار میشود فیلم ما همه با هم هستیم.
ایده و خط داستانی فیلم در نگاه اول جالب به نظر میرسد و جای کار زیادی دارد. اما مسیری که قصه در ادامه پیش میگیرد و لحنی که دنبال میکند به گونهای است که نمیتوان آن را یک کمدی تمامعیار دانست. ما همه با هم هستیم در کارنامه کمال تبریزی که سابقه ساخت انواع و اقسام کمدیها را دارد خیلی عجیب نیست، اما برای رضا میرکریمی که تهیه یک فیلم کمدی ایرانی را بر عهده داشته تجربه غریبی است.
خلاصه داستان: یک شرکت هواپیمایی در آستانه ورشکستگی است و برای فرار از مشکلات، به نقشهای دیوانهوار روی میآورد: سقوط عمدی و گرفتن خسارت سنگین از بیمه. در نتیجه، مجموعهای از افراد مختلف که هرکدام به شکل و با انگیزهای متفاوت درصدد خودکشی هستند بهعنوان مسافران پرواز انتخاب میشوند تا همه چیز طبیعی به نظر برسد و کسی به سقوط شک نکند. در این میان، مسافری در دقایق آخر به اشتباه سوار هواپیما میشود که قصد مردن ندارد…
دانلود فیلم ما همه با هم هستیم
فیلم قانون مورفی | رامبد جوان | ۱۳۹۷
امیر جدیدی کمتر در فیلم کمدی ایرانی بازی کرده، اما نشان داده که میتواند در موقعیتهای غیرمعمول و عجیب، بامزه باشد. حضورش در وسط معرکه فیلم قانون مورفی هم به گونهای است که در اکثر صحنهها میتواند از مخاطب خنده بگیرد. جنس شوخیها و روایت فیلم هم احتمالا با مخاطب کمسنوسالتر بیشتر ارتباط برقرار میکند. عصاره «قانون مورفی» را میتوانید در یکی از صحنههای معروف آن تماشا کنید: جایی که وسط یک درگیری مسلحانه با توهمات و نشئگی ناخواسته شخصیت اصلی همراه میشویم و میبینیم که چطور همه اسلحهها را میگذارند زمین و با آهنگ «بغلی بگیر» شروع میکنند به رقصیدن.
از دیگر بازیگران فیلم سینمایی قانون مورفی به تهیهکنندگی محمد شایسته میتوان به امیر جعفری، مهسا طهماسبی، دانیال غفارزاده، سروش صحت، سیروس گرجستانی، هادی کاظمی، رامبد جوان و آناهیتا درگاهی اشاره کرد.
خلاصه داستان: مامور پلیس بیدستوپا و بدبختی که مدام در زندگیاش بد میآورد و تبدیل شده به مثال عینی از بدبینی و بدشانسی قوانین مورفی، برای کمک به همکار سابقش که بچهاش را به گروگان گرفتهاند راهی سفر میشود؛ اما قوانین مورفی آنجا هم کار میکنند و قرار نیست که قضیه بهتر شود.
فیلم لونه زنبور | برزو نیکنژاد | ۱۳۹۶
برزو نیکنژاد در تلویزیون بهواسطه ساختن سریالهای کمدی و همکاری در تولید آثار پرمخاطبی، چون «پایتخت» و «دودکش» به شهرت رسید. در سینما هم بعد از تجربهای متفاوت با «ناخواسته»، که با وجود استقبال منتقدان در جشنواره فجر اکران مناسبی را تجربه نکرد، در گامهای بعدی به سراغ کمدی رفت. لونه زنبور یک نمونه از فیلمهای کمدی ایرانی رایج سالهای اخیر و البته نزدیک به جنس طنزپردازی موردعلاقه نیکنژاد است که از ترکیب پژمان جمشیدی و محسن کیایی در نقشهای اصلی استفاده میکند که پیشتر توانایی خود در بدهوبستان و ترکیبهای کمیک موفق را نشان داده بودند.
خلاصه داستان: قصه فیلم، که توسط خود محسن کیایی هم نوشته شده، پیشتر و به شکلهای مختلف در چند فیلم هالیوودی و بالیوودی و حتی ایرانی هم روایت شده؛ مال مسروقه باارزشی در یک ساختمان پنهان میشود؛ چند وقت بعد که برای برداشتن آن برمیگردند، آنجا تغییر کاربری داده و شخصیتهای قصه مجبور میشوند تا با درست کردن هویت جعلی برای خود راهشان را به سمت آنچه پنهانشده باز کنند. اینجا محل موردنظر کلانتری است و زوج کمدین فیلم باید نقش سربازهای وظیفه را برای رسیدن به هدف خود بازی کنند.
فیلم ساعت ۵ عصر | مهران مدیری | ۱۳۹۶
این که مهران مدیری بعد از حدود ۲۵ سال فعالیت در تلویزیون و ساخت سریالهای کمدی موفق و ناموفق بالاخره تصمیم گرفت تا فیلمسازی را هم تجربه کند، در نوع خود اتفاق جالب توجهی بود و از همان ابتدای اعلام خبر ساخت ساعت ۵ عصر کنجکاویهای زیادی پیرامون فیلم ایجاد شد. در روزهای اولیه اکران، فیلم استقبال گستردهای را تجربه کرد، اما به مرور شرایط تغییر کرد، چرا که اولین فیلم مدیری با وجود آن که از نظر جنس نگاه و شیوه اجرا چندان دور نبود از سریالهای قبلیاش، در عمل سعی داشت که یک کمدی متفاوت و روشنفکرانه باشد؛ یعنی تا حدود زیادی متفاوت با انتظار عموم مخاطبان از فیلمی ساخته و با حضور مهران مدیری.
بار اصلی فیلم را سیامک انصاری به دوش میکشد و سایر چهرهها از جمله خود مدیری، امیر جعفری، آزاده صمدی، رسول نجفیان و نگین معتضدی حضوری کوتاه در فیلم دارند.
خلاصه داستان: این فیلم کمدی ایرانی، روایتگر داستان وکیل نگونبختی با نقشآفرینی سیامک انصاری است که باید در جلسه دادگاه برای دفاع از موکلش حضور پیدا کند، اما صبح آن روز خبردار میشود که قسط بانکی خانهاش عقب افتاده و باید برای پرداخت آن مراجعه کند. در ظاهر خیلی ساده است و زمان زیادی از او نباید گرفته شود، اما مجموعهای از بلاها و حوادث چنان بر سر او آوار میشود که تا ساعت ۵ عصر همان روز همین که فقط زنده و سالم مانده باشد جای شکر دارد!
فیلم لس آنجلس تهران | تینا پاکروان | ۱۳۹۷
لس آنجلس تهران ساخته تینا پاکروان که فیلمنامه آن را بهصورت مشترک با آنالی اکبری (نویسنده رمانهایی با جنبههای خیالانگیز) نوشته، در واقعیت بیشتر از آن که فیلم کمدی ایرانی باشد، فانتزی بامزهای است که همین میل به فانتزی چه در روایت و چه در اجرا باعث تفاوت آن با واقعگرایی رایج فیلمهای ایرانی شده.
از جمله نکات جالب، بازگشت پرویز پرستویی پس از سالها به سینمای سرگرمکننده و حضور با چند گریم متفاوت است و تولید بخشی از فیلم در لسآنجلس. بازیگران زن فیلم نیز تا حدود زیادی حضوری متفاوت و غافلگیرکننده دارند؛ از مهناز افشار گرفته تا گوهر خیراندیش، شیرین یزدانبخش و ماهایا پطروسیان.
خلاصه داستان: لسآنجلس تهران مجموعهای از چند خط داستانی ریزودرشت است که به هم تنیده شدهاند و روایت خلاصه آن خیلی هم ساده نیست؛ هم نقاشی گمشده و مشهوری را داریم که بهصورت اتفاقی پیدا میشود و هم یک مرد میانسال که خانمهای مسن به شکل عجیبی بهش نظر دارند!
منبع فیلیمو