مخاطب ۲۴- به نقل از اقتصاد ۱۰۰؛ میوه های استوایی آنقدر قیمت بالایی دارند که یا دانهای فروخته میشوند و در بهترین حالت در بستههای ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی عرضه میشوند. چرا که قیمتهای میلیونی شان موجب شده تا کمتر کسی توان خرید کیلویی این میوهها را داشته باشد.
این روزها میوههای لوکس در بازار شمال پایتخت بیشتر از قبل به چشم میخورد. میوههای عجیب و غریبی که زادگاه اصلیشان کشورهای آسیای جنوبشرقی و آفریقایی است و با وجود قیمتهای فضایی و باورنکردنی پیشخوان بسیاری از مغازههای لوکس را به خود اختصاص داده اند و توانسته اند مشتریان پر و پا قرص خوبی هم برای خود دست و پا کنند.
میوههای استوایی آنقدر قیمت بالایی دارند که یا دانهای فروخته یا در بهترین حالت در بستههای ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی عرضه میشوند. چرا که قیمتهای میلیونی شان موجب شده تا کمتر کسی توان خرید کیلویی این میوهها را داشته باشد. به عنوان مثال برای خرید میوههای استوایی که گاه تلفظ شان را هم بلد نیستید باید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه کنید. برای خرید یک دانه گواوا یا یک دانه شوگر اپل (سیب کاستارد) باید ۲۵۰ هزار تومان از جیب تان پول بدهید. البته اینها در صورتی است که فروشنده موجودی داشته باشد.
البته درصد بالایی از مردم به دلیل گران بودن قیمت این میوههای متنوع و خوش آب و رنگ، حتی فرصت یک بار چشیدن طعم آن را نیز به خود نداده اند و بسیاری نیز حتی نام این میوهها را نشنیده اند.
میوههای استوایی را در همه مغازه و فروشگاههای عرضه کننده میوه نمیتوان یافت. از آنجا که این میوه مشتریان خاص دارد بیشتر در محلههای شمال شهر تهران عرضه میشود.
گرچه برخی از این میوههای وارداتی هم اکنون در داخل کشور و در نواحی، چون جنوب خوزستان، جنوب فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خراسان جنوبی (طبس)، سمنان و اصفهان، گیلان و مازندران کشت میشود، اما این موضوع موجب کاهش قیمت این میوههای لوکس و هوس برانگیز نشده است.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران در خصوص ورود به بحث میوههای وارداتی گران قیمت و لوکس گفت: فقط واردات ۴ نوع میوه موز، نارگیل، انبه و آناناس مجاز است و واردات مابقی میوههای لوکس ممنوع است و به صورت قاچاق وارد میشوند. از آنجا که این میوهها به صورت غیر قانونی وارد میشود ما روی بحث قیمت آن ورود نمیکنیم.
وی ادامه داد: این میوههای لوکس را قشر خاصی میخرند که معمولا در مجالس و مهمانیهای تشریفاتی به عنوان میوههای تزیینی از آنها استفاده میکنند. این قشر خاص فارغ از پولی که بابت میوه میدهند به دنبال خاصترینها هستند. به عنوان مثال ما در کشور ۲۰۰ نوع انگور داریم، اما این قشر به دنبال خرید انگور شیلی هستند. ما نمیتوانیم به این قشر بگوییم نخرند، اینها میخواهند تشریفات داشته باشند و مختارند.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار گفت: خرید و فروش هر نوع میوهای که مشابه داخلی ندارد و اختلالی در بازار میوه داخل ایجاد نمیکند، اشکالی ندارد. معتقدم واردات کالایی که مشابه داخلی ندارد نباید ممنوع باشد. علت گرانی این میوهها هم عرضه محدود آن است در صورتی که اگر به تولید انبوه برسند یا به وفور وارد شوند کاهش قیمت خواهند داشت.
این میوه بومی اندونزی است که به صورت گستردهای در نواحی جنوب شرقی آسیا و برخی مناطق آفریقا وجود دارد. به دلیل قیمت بالا در ایران به صورت گرمی فروخته میشود. قیمت یک کیلوگرم از این میوه یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است.
یک میوه مینیاتوری برای برآوردن تمام نیازهای تغذیهای روزانۀ بدن و پیشگیری و درمان سختترین بیماری ها، یک میوه با طعمی بی نظیر که از بارها چشیدن آن سیر نمیشوید. بهای بالای این میوه نیز موجب شده تا روی ترازوی طلافروشی وزن شود و گرمی فروخته شود. چرا که خرید یک کیلوگرم این میوه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آب میخورد.
کسانی که با نامش آشنا نیستند در ابتدا فکر میکنند یک مدل از گوشی اپل است، اما شوگر اپل (سیب کاستارد) یک میوه بسیار خوشمزه و مفید است که ظاهر جالبی هم دارد و میوه بومی مناطق گرمسیری آمریکاست. البته نام شوگر بر روی آن به این علت است که این درخت بازده بالایی دارد و میوههای زیادی تولید میکند. این میوه که شبیه سیب است دانهای فروخته میشود و قیمت هر دانه آن ۲۵۰ هزار تومان است که مشتریان خاص خود را دارد.