کد خبر: ۱۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

احتمالا تصاویر زیادی از ورزشکاران در رقابت‌های جهانی مشاهده کرده اید که مدال‌های خود را به دندان کشیده و عکس گرفته اند. حال این سوال است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟

یکی از سوالاتی که همیشه در آستانه المپیک مطرح می‌شود مربوط به جنس مدال‌های توزیع شده در بزرگترین رویداد جهان یعنی المپیک است و بسیاری گمان می‌کنند که مدال‌های المپیک از نظر مالی نیز ارزش زیادی دارند و ورزشکاری که صاحب مدال طلا می‌شود، یک گنج طلایی به دست آورد. در ادامه به این سوال و اینکه چرا ورزشکاران مدال خود را گاز می‌گیرند، پاسخ خواهیم داد.

چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.
کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) خصوصیات فیزیکی مدال‌ها را تعیین کرده است، اما تصمیم نهایی در مورد طراحی مدال بر عهده کشور میزبان است. قوانین IOC برای تهیه مدال‌ها مربوط به شکل ظاهری، اندازه و مواد تشکیل دهنده مدال است که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
موضوع اول در مورد مواد ساخت مدال است که به شرح زیر است:

مقام اول (مدال طلا): حداقل از ۹۲.۵ ٪ نقره تشکیل شده که با ۶ گرم طلا اندود شده است.
مقام دوم (مدال نقره): ۹۲.۵ ٪ نقره.
مقام سوم (مدال برنز): ۹۲.۵ ٪ مس با ۰.۵ ٪ قلع و ۲.۵ ٪ روی است.

در مورد شکل ظاهری مدال نیز معمولاً دایره‌ای شکل و دارای یک پیوست برای یک زنجیر یا روبان است. قطر مدال حداقل ۶۰ میلی‌متر و ضخامت آن حداقل ۳ میلی‌متر است. همچنین در موارد مربوط به جزئیات رویداد، تاکید شده است که ورزشی که مدال برای آن اعطا شده باید روی مدال نوشته شود. برای مثال مدالی که در رشته کشتی توزیع می‌شود باید نام کشتی بر روی آن نقش بسته باشد.

حال سوال این است که چرا ورزشکاران مدال طلای خود را گاز می‌گیرند؟ در پاسخ باید گفت موضوع گاز گرفتن مدال طلا، پیشینه‌ای تاریخی دارد. در گذشته به منظور اطمینان از خلوص سکه‌های طلا و تشخیص آن با سکه‌های ساخته شده به وسیله سربِ زراندود، آن را بین دندان‌ها قرار داده و فشار می‌دادند در صورتی که جای دندان‌ها بر روی سکه باقی می‌ماند آن سکه از طلای خالص بوده است.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
اگرچه امروزه داد و ستد با سکه‌های طلا مرسوم نیست، اما رسم سنجش عیار طلا با دندان از بین نرفته و به ورزشکاران ارث رسیده است؛ آن‌ها به صورت سمبلیک پس از قهرمانی و کسب مدال اقدام به گاز گرفتن مدال خود مقابل دوربین‌ها می‌کنند.
چنین اقدامی از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم در رقابت‌های جهانی به چشم می‌خورد. این‌طور به نظر می‌رسد که گویا ورزشکار در حال گاز زدن یک تکه استیک است و از آن هم لذت می‌برد.

پاسخ اینکه چرا ورزشکاران به چنین کاری مبادرت می‌ورزند، این است که عکاس‌های ورزشی از آن‌ها چنین تقاضایی دارند؛ به همین خنده‌داری.
چرا ورزشکاران، مدال‌هایشان را گاز می‌گیرند؟
در این رابطه «دیوید والچینسکی»، رئیس انجمن بین‌المللی مورخان المپیک، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان بیان داشته که: «این خواسته عجیب عکاسان از ورزشکاران المپیک است. به نظر من این حرکت بیشتر حالت نمادین دارد و چیزی نیست که خود ورزشکاران بخواهند آن را انجام دهند.»
در آخر نیز شاید بد نباشد بدانید که روند به دندان کشیدن مدال‌ها بی‌خطر هم نیست به طوری‌که در سال ۲۰۱۰، ورزشکار آلمانی به نام «دیوید مولر» هنگام گاز زدن مدال نقره خود، دندان‌های جلویش را از دست داد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
همسر علیرضا بیرانوند از سفره شب یلدا در کنار فرزندانش همسر علیرضا بیرانوند از سفره شب یلدا در کنار فرزندانش
تصویری تازه منتشر شد از خانواده علیرضا بیرانوند در کنار سفره شب یلدا را ببینید.
کارمند سامسونگ به خاطر لو دادن عکس‌های گلکسی اس ۲۵ اخراج شد کارمند سامسونگ به خاطر لو دادن عکس‌های گلکسی اس ۲۵ اخراج شد
با نزدیک شدن به زمان رونمایی از سری گلکسی S۲۵، سامسونگ کارمند خود را به خاطر لو دادن عکس‌های گلکسی اس ۲۵ اخراج کرد.
خاصیت عجیب دم مارمولک خاصیت عجیب دم مارمولک
مارمولک‌ها توانایی‌های ویژه زیادی دارند. برخی از آنها به خوبی از دیوار‌ها بالا می‌روند، برخی در پنهان‌کردن خود بسیار ماهر هستند، آنها دم دارند و شاید جالب‌ترین ویژگیشان این است که بسیاری از مارمولک‌ها می‌توانند دمشان را در مواقع خطر دور بیندازند و سپس آن را بازسازی کنند.
واکنش رشیدپور به راه‌اندازی شبکه TRT ترکیه به زبان فارسی واکنش رشیدپور به راه‌اندازی شبکه TRT ترکیه به زبان فارسی
رضا رشیدپور که این روز‌ها حسابی در فضای مجازی فعال شده است، به پشت پرده راه‌اندازی شبکه TRT ترکیه به زبان فارسی واکنش نشان داد
توصیه‌هایی برای روزهایی که هوا آلوده است توصیه‌هایی برای روزهایی که هوا آلوده است
در روزهای آلودگی هوا بهتر است بیشتر از قبل مراقب سلامتی‌ خودمان باشیم و یک سری نکات و توصیه‌هایی را جدی بگیریم.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
بی حسی زبان را جدی بگیریم بی حسی زبان را جدی بگیریم
آیا تا به حال زبانتان بی حس شده است؟ اگر پاسخ آری است این مطلب برای شما مفید است.
برگزیده
شهریار ایرانی که عربی حرف می‌زند شهریار ایرانی که عربی حرف می‌زند
علی دایی در اصرار یکی از دوستانش عربی صحبت کرد.
مگه داریم پناهگاه اینقدر لوکس و لاکچری؟! مگه داریم پناهگاه اینقدر لوکس و لاکچری؟!
در میانه‌ی مزارع گسترده و دشت‌های بی‌پایان کانزاس، سازه‌ای شگفت‌انگیز به نام Survival Condo ساخته شده که به معنای واقعی کلمه ترکیبی از فناوری پیشرفته، امنیت بی‌نظیر و زندگی لوکس است
عربستان میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان میزبان جام جهانی ۲۰۳۴
فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) امروز چهارشنبه ۲۱ آذر کنگره انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ برگزار کرد و کشور عربستان سعودی رسماً به عنوان میزبان معرفی شد.
صفحه خبر بالای تصاویر