کد خبر: ۷۶۰
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳

آمریکا: همیشه به برجام پایبند بوده‌ایم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته‌های روانچی مبنی بر نقض برجام از سوی آمریکا را تلویحا نادرست دانست و گفته که البته پایبند ماندن آمریکا به آنچه تعهدات برجامی می‌داند، تا زمان متعهد ماندن کامل ایران ادامه خواهد داشت.
src="/files/fa/news/سايت تدابير به نقل از فارس، پس از آنکه «مجید تخت روانچی» معاون وزیر خارجه ایران و از اعضای تیم مذاکره‌کننده از عدم پایبندی آمریکا به تعهدات برجامی خبر داد، «آلن اِیر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به این گفته‌های وی با ادبیاتی غیرمستقیم و تلویحی پاسخ داد.

واکنش رسمی وزارت خارجه آمریکا به گفته‌های روانچی و همچنین اقدامات آمریکا در صورت توسل ایران به اصل عمل متقابل و توقف اجرای برخی تعهدات برجامی ایران را جویا شد.

سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا گفت: «این جواب من است؛ ایالات متحده (تاکنون) به همه تعهدات خود ذیل برجام متعهد بوده و این رویه را تا زمانی که ایران هم این‌گونه باشد، ادامه خواهد داد.»

اِیر با این پاسخ تلویحا گفته‌های معاون ظریف مبنی بر عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی واشنگتن را رد کرد و البته به طرف ایرانی یادآور شد که این به اصطلاح «متعهد ماندن» تا زمانی که ایران به همه آنچه در توافق وین نوشته شده پایبند بماند، ادامه خواهد یافت.

مشکلی که گمان می‌رفت تفاوت ذات تعهدات برجامی ایران و آمریکا ایجاد خواهد کرد یعنی بازگشت‌ناپذیر بودن تعهدات و اقدامات ایران، حالا رخ نمایان کرده و موجبات اعتراض معاون اروپا-آمریکا ظریف را نیز فراهم کرده است.

100 میلیارد دلاری که بنا بود از محل اجرای برجام آزاد شود، ابتدا به 50 میلیارد و سپس بر اساس گفته‌های «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا به 3 میلیارد دلار تقلیل یافت؛ بازگرداندن تحریم‌های بانکی و غیره هم برای آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت، فقط زحمت تلاش برای تصویب یک متن چند صفحه‌ای در شورا را می‌طلبد.

اقدامات ایران اما به گونه‌ای دیگر است؛ ارسال اورانیوم غنی‌شده به کشوری دیگر و از دست دادن کنترل بر آن و برچیدن قلب رآکتوری فوق حساس، اقداماتی بسیار متفاوت از اقدامات آمریکایی ها و بازگشت‌ناپذیر است.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر