کد خبر: ۷۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴

مطهری: رقابت عارف و لاریجانی در صحن علنی

علی مطهری پیش از شکل‌گیری رسمی رقابت بین علی لاریجانی و محمدرضا عارف برای ریاست مجلس دهم، پیشنهادی برای این دو داشته است؛ پیشنهادی که می‌گوید با هر دو طرف مطرح کرده اما آنها حاضر به پذیرشش نشده‌اند.
سايت تدابير، ارگان خبري جبهه تدبير و توسعه ايران اسلامي: مطهری گویا می‌خواسته کاری کند تا رقابتی بین این دو در صحن علنی شکل نگیرد؛ اما اکنون می‌گوید که این رقابت قطعی است و دو طرف تصمیم خود را گرفته‌اند. او خود اما هنوز تصمیمش را درباره نایب رئیسی مجلس دهم نهایی نکرده‌ است؛ تصمیمی که حدود یک ماه پیش به صورت مجازی آن را اعلام کرد.

در حاشیه برگزاری نخستین گردهمایی منتخبان مجلس دهم، این نماینده همیشه خبرساز وقتی که از نشست لیست امید به جمع اصولگرایان منتخب پیوسته بود، در گفت‌وگویی کوتاه با «اعتماد» ارزیابی خود از صف‌کشی‌های سیاسی مجلس دهم را روایت کرد.

شما فضای هر دو جلسه برگزار‌شده توسط دو طیف مجلسی دهم را دیدید. از وزن‌کشی‌ سیاسی مجلس آینده تا این لحظه چه ارزیابی می‌توانید داشته باشید؟

برگزاری این دست جلسات به نظر من خیلی به معنی وزن‌کشی نیست. همانطور که حضور در هر کدام از این فراکسیون‌ها هم به معنای عضویت در آن نیست، چراکه الان در این فضا برخی نمایندگان هنوز در حال ارزیابی هستند و احتمال دارد که نظر آنها در روزهای آینده تغییر کند.

حضور شما در جلسه مسجد سلمان نهاد ریاست‌جمهوری که اعضای لیست امید گرد هم آمده بودند، معنای خاصی داشت؟

به هر حال ما در لیست امید بودیم و به شکلی منتخب این لیست هم هستیم و به همین لحاظ اخلاق حکم می‌کرد که در آن جلسه حضور داشته باشیم. برای جلسه اصولگرایان هم قصد داشتم ببینم که جلسه به چه صورت است که البته دیر رسیدم.

یعنی اگر امکانش بود هر دو جلسه را با هم می‌آمدید؟

قطعاً این‌طور است. ما در واقع فراجناحی هستیم و همه جا می‌رویم.

این سخن شما درباره فراجناحی بودن بلافاصله ذهن را به سمت موضوع فراکسیون سوم برای مجلس آینده می‌کشاند. شما و عده دیگری قبلا از تشکیل این فراکسیون گفته بودید. آیا تصمیمی برای آن گرفته‌اید؟

اینها را به نظر من باید بگذاریم برای بعد از انتخاب هیات رییسه مجلس و من فکر می‌کنم که فعلا حرف زدن درباره فراکسیون سوم زود باشد.

اما به هرحال تا آن موقع دو طرف افراد را جذب کرده‌اند و دیگر کسی برای فراکسیون سوم باقی نمی‌ماند. ضمن اینکه شخصیت یک فراکسیون هم در جریان همین رقابت هیأت رئیسه شکل می‌گیرد.

مجلس تصمیم‌گیری‌های زیادی دارد و فقط محدود به موضوع هیأت رئیسه نیست. به هر حال فراکسیون‌ها نقش خود را در تصویب لوایح و طرح‌ها و نظارت بر دولت هم نشان می‌دهند.

ارزیابی شما از رقابت آقای لاریجانی و عارف چیست؟ فکر می‌کنید نهایتاً رقابت شکل بگیرد؟

بله قطعاً رقابت می‌کنند. چون هر دو نشان داده‌اند که مصمم هستند و نمایندگان باید بین این دو انتخاب کنند.

نظر شما به عنوان کسی که به شکلی به هر دو طرف نزدیک هستید درباره این رقابت چیست؟

خب این رقابت شکل می‌گیرد. اما من خودم قبلاً یک پیشنهاد داشتم که یکی برای ریاست وارد شود و دیگری رئیس فراکسیون اکثریت شود. یعنی برای ریاست نهایتاً در صحن مجلس یک نفر از این دو نفر وارد شوند.

چرا این پیشنهاد را داشتید؟

برای اینکه نهایتاً فراکسیون سومی تشکیل نشود و افراد مستقل و معتدل به فراکسیون امید بپیوندند و این فراکسیون به شکل قاطع فراکسیون اکثریت شود. بعد اینجا ما در مجلس دو چهره مؤثر و با نفوذ و هماهنگ می‌توانستیم داشته باشیم. همین موضوع را با هر دو نفر آقایان هم مطرح کردم ولی نهایتاً دیدم خیلی هماهنگی و تمایل برای این کار وجود ندارد.

چرا این تمایل نبود؟

به هر حال هر دو طرف دلایلی می‌آوردند.

چه دلایلی در دو سمت ماجرا بود؟

مثلاً می‌گویند برخی از مستقل‌ها ترجیح می‌دهند نهایتاً به فراکسیون امید یا فراکسیون اصولگرایان نروند و نخواهند عنوان اصلاح‌طلبی یا اصولگرایی داشته باشند و ما آنها را در مجلس از دست بدهیم و ضعیف شویم. استدلال هم این است که به همین دلیل امکان تحقق آن فراکسیون ضعیف می‌شود. به هر حال شرایط الان طوری شده که هر دو نفر برای رقابت وارد می‌شوند و مشغول فعالیت هستند.

شما خودتان گفته بودید که برای نایب‌ رئیسی می‌آیید. این تصمیم را قطعی کرده‌اید و آیا برای آن تلاشی دارید؟

نه کار خاصی نکرده‌ام و منتظر شرایط هستم. اگر شرایط مهیا باشد خواهم آمد و اگر مناسب نبود نمی‌آیم.

یعنی می‌خواهید در لحظه تصمیم بگیرید؟

بستگی به شرایط دارد. فعلاً در حال ارزیابی هستم و تصمیم قطعی را بعداً می‌گیرم.

منبع: اعتماد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
آیا شما انسانی جذاب هستید؟ آیا شما انسانی جذاب هستید؟
آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که به شما خیره شده باشد و از خود بپرسید: «دارد به چه چیزی نگاه می‌کند؟» حقیقت این است که بسیاری از ما دقیقا نمی‌دانیم چقدر در نظر دیگران جذاب هستیم. ما عادت داریم روی اشکالاتمان تمرکز کنیم و از نکات کوچکی که ممکن است به ما گوشزد کند که جذاب‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کنیم، غافل شویم. نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه «مرز‌ها در روانشناسی» منتشر شد، نشان داد که جذابیت یک تجربه چندحسی است.
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آن‌ها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر