کد خبر: ۶۹۲۸۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰

سفیر ایران در روسیه: ایران می تواند به هاب غلات منطقه تبدیل شود

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تأکید بر اهمیت کریدور شمال–جنوب، دریای خزر و توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی، اقتصادی و فناوری، این ظرفیت‌ها را ستون‌های اصلی تعمیق روابط تهران و مسکو دانست و از پیگیری پروژه‌هایی، چون راه‌آهن رشت–آستارا، دیپلماسی استانی و گسترش پرواز‌های مستقیم خبر داد.
سفیر ایران در روسیه: ایران می تواند به هاب غلات منطقه تبدیل شود

به گزارش مخاطب۲۴، جلالی شامگاه سه‌شنبه در نشست صمیمی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با دیپلمات‌ها و رؤسای کارکنان نهادهای جمهوری اسلامی ایران در روسیه و خانواده‌های آنها، از هم‌افزایی و همکاری به عنوان ویژگی برجسته کارگزاران کشور در مسکو یاد کرد.

وی در ادامه گزارشی از تلاش‌ها در مسیر توسعه مناسبات تهران و مسکو ارائه و با اشاره به پیگیری طرح‌های حمل‌ونقل در مذاکرات ایران و روسیه در سطوح مختلف، گفت: طرح موضوع کریدور شمال - جنوب در مذاکرات رؤسای جمهور دو کشور و جزئیات روند احداث خط ریلی رشت - آستارا گویای اهمیت این موضوع برای دو کشور است.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه کریدور شمال - جنوب تنها محدود به مسیر ریلی رشت - آستارا نیست، افرود: باید در سه مسیر شرقی، میانی (زمینی - دریایی از مسیر خزر) و غرب این مسیر حمل و نقل بین‌المللی تلاش شود که ظرفیت‌ها به نفع توسعه و منافع کشورهای منطقه توسعه یابد.

وی با ابراز امیدواری به موفقیت نشست آتی سران کشورهای ساحلی دریای خزر در سال ۱۴۰۵ به میزبانی ایران، تأکید کرد: باید از ظرفیت دریای خزر به عنوان سرمایه‌ای بزرگ برای ارتقا و تثبیت روابط با همسایگان خزری بهره ببریم و موانع موجود را از میان برداریم.

جلالی در ادامه با اشاره به رفت‌وآمد هیأت‌های مختلف ایران و روسیه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، گفت: علاقه‌مند هستیم که پروازهای مستقیم از روسیه به جزیره کیش در راستای توسعه مبادلات گردشگری دو کشور راه اندازی شود.

سفیر ایران در مسکو همچنین مذاکرات اخیر وزیر جهاد کشاورزی در روسیه را یادآور شد و افزود: با توجه به ظرفیت خالی فرآوری غلات در صنایع موجود در ایران، کشورمان با بهره‌گیری از این ظرفیت در تعامل و همکاری نزدیک با روسیه می‌تواند به هاب غلات تبدیل شود و صادرکننده این فرآورده‌ها به کشورهای منطقه، آسیای جنوب شرقی و آفریقا باشد.

انعقاد قراردادهای در خور توجه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بین بخش‌های دولتی و خصوصی ایران و روسیه،‌ دیگر موضوع مورد اشاره سفیر ایران در روسیه بود؛ جلالی چشم‌انداز این همکاری‌ها را نویدبخش خواند.

سفیر ایران در روسیه در ادامه از دیپلماسی استانی به عنوان دیگر دستور کار این سفارتخانه یاد کرد و گفت:‌ در ۶ سال گذشته، نمایندگان حدود ۱۷ استان ایران برای توسعه مناسبات با استان‌ها و مناطق مختلف روسیه به این کشور سفر کرده‌اند و متقابلاً شاهد سفرهایی برای توسعه روابط بوده‌ایم.

وی یادآور شد:‌ به منظور هدفمندی این سفرها، ابتدا جلسات ویدئوکنفرانسی جداگانه با استانداران برگزار می‌شود و پس از آن کارگروه شکل می‌گیرد تا سفر، بی‌هدف نباشد و استانداران و هیأت‌های همراه در سفر به روسیه، رهاوردهای خوبی از حضور داشته باشند.

حسن قشقاوی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را در این سفر همراهی می‌کند، از دیگر سخنرانان این نشست بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه در ادامه رایزنی‌های فشرده منطقه‌ای و در پایان سفر به بلاروس، برای دیدار و مذاکره با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و جمعی از مقامات سیاسی، پارلمانی و اندیشمندان این کشور وارد مسکو شد.

 

  •  

عراقچی در نخستین روز سفر به مسکو با برخی مقامات دومای دولتی (مجلس قانونگذار) و شورای فدراسیون (مجلس علیا) به عنوان دو رکن پارلمانی روسیه دیدار و گفت‌ وگو کرد.

در این دیدار که به میزبانی لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی برگزار شد، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه با رؤسای کمیته‌ها، رؤسای گروه‌های دوستی پارلمانی با ایران در دوما و شورای فدراسیون درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفت وگو کردند.

عراقچی روز چهارشنبه در دانشگاه امگیمو (دانشگاه روابط بین‌الملل وزارت خارجه روسیه) حضور خواهد یافت و در جمع اساتید و دانشجویان این دانشگاه سخنرانی خواهد کرد.

بنا بر بیانیه وزارت خارجه روسیه، عراقچی ظهر چهارشنبه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور دیدار و در ارتباط با موضوعات مختلف گفت‌ وگو خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است:‌ عراقچی و لاوروف در این دیدار درباره مسائل بین‌المللی جاری از جمله موضوع برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل بحث و در مورد مسائل منطقه‌ای مورد علاقه طرفین تبادل نظر خواهند کرد.

منبع: ایرنا

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.