کد خبر: ۳۳۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران:

برای بازگشت همه طرف‌های برجام به مذاکره پایبندیم

جمهوری اسلامی ایران در چارچوب التزام خود به روند دیپلماتیک و پایبندی به میز مذاکره جهت بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرف‌ها به برجام آماده است جمع‌بندی به‌صورت کامل در چارچوب مذاکرات انجام‌شده صورت بگیرد.
برای بازگشت همه طرف‌های برجام به مذاکره پایبندیم

مخاطب 24- سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ناصر کنعانی، دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. او در ابتدای این نشست فرارسیدن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و تکریم مقام مادر را تبریک گفت.

اندیشه سردار شهید سلیمانی در منطقه تکثیر شده

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به چهارمین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی یاد و نام این شهید گران‌قدر و قهرمان ملی را گرامی داشت و به او ادای احترام کرد و افزود: آرا و اندیشه‌های شهید سلیمانی برقرار است و اندیشه او در منطقه تکثیر شده و نرم‌افزار مقاومتی که به تعبیر مقام معظم رهبری این شهید تولید و ترویج کرد، باقی است و اندیشه مقاومت هر روز جان تازه‌ای به خود می‌گیرد و اندیشه‌های این شهید قدرتمندتر از گذشته باقی است و به پیش می‌رود.

اقدامات جنایت‌آمیز کمکی به تداوم عمر رژیم غاصب نخواهد کرد

کنعانی همچنین یاد و خاطره شهید سید‌رضی موسوی هم‌رزم شهید سلیمانی را گرامی داشت و ترور این شهید را قویا محکوم کرد و افزود: قطعا رژیم صهیونیستی در توسل به این‌گونه اقدامات جنایت‌آمیز هیچ‌گونه دستاورد راهبردی را نخواهد داشت و شجره طیبه مقاومت در منطقه قوی‌تر از هر زمان دیگری در‌حال زورآزمایی در مقابل سلطه‌گری و وحشی‌گری رژیم صهیونیستی است و این اقدامات جنایت‌آمیز کمکی به تداوم عمر این رژیم غاصب و جعلی نخواهد کرد. او فرارسیدن سال نو میلادی را به هم‌وطنان مسیحی و مسیحیان جهان و پیروان ادیان آسمانی تبریک گفت و افزود: ملت‌های جهان به‌ویژه مسیحیان جهان در شرایطی سال نو میلادی را جشن می‌گیرند که سرزمین زادگاه عیسی مسیح در فلسطین تحت بی‌سابقه‌ترین جنایات رژیم غاصب قرار دارد. بسیاری از پیروان حضرت مسیح امسال در همدردی و هم‌آوایی با ملت مظلوم فلسطین جشن نگرفتند یا آن‌گونه که باید و شاید سال نو میلادی را برای خودشان یک رخداد توأم با سرور و شادمانی تلقی نمی‌کنند و برای همدردی و همراهی با ملت مظلوم فلسطین از انجام برنامه‌های مذهبی و دینی خود و اجرای برنامه‌های شادمانه پرهیز کردند.

بحث استیضاح وزیر امور خارجه مطرح نیست

کنعانی درباره رابطه وزارت خارجه و مجلس و نشست یکشنبه‌شب کمیسیون امنیت ملی و امیرعبداللهیان و بحث استیضاح وزیر گفت: بحث (استیضاح) اصلا مطرح نبود و موضوعیت نداشت. درباره تبیین آخرین وضعیت بحران در فلسطین و غزه و اقدامات ایران و مشورت‌های منظم بین دستگاه دیپلماسی و مجلس صورت می‌گیرد. جلسه اخیر هم در راستای جلسات مشورتی و همیشگی انجام شده است.


بیشتر بخوانید


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گزارش آژانس درباره سرعت‌بخشی به روند فعالیت‌های هسته‌ای ایران عنوان کرد: در‌این‌باره اعلام موضع کردیم. بار‌ها اعلام کردیم ایران به تمامی تعهداتش در چارچوب معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه پادمان جامع پایبند بوده و هست. از زمان امضای برجام هم تاکنون ایران در صدر فهرست کشور‌هایی بوده که بیشترین بازرسی‌های کارشناسان و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از فعالیت‌هایش صورت گرفته است. او گفت: طرح موضوعات و مباحثی از این قبیل سازنده نیست و متناسب با واقعیت موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و کم و کیف همکاری سازنده و مؤثر ایران نیست. سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و تحت نظارت آژانس است. از آژانس و مدیرکل آژانس انتظار می‌رود اقدامات حرفه‌ای خودشان را دنبال کنند و از سیاست‌زدگی پرهیز کنند و اجازه دهند همکاری‌های سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس به‌صورت حرفه‌ای، فنی و تخصصی در چارچوب موافقت‌نامه جامع پادمان و هم چارچوب معاهده عدم اشاعه و بیانیه‌ای که بین ایران و آژانس تنظیم و منتشر شده به‌صورت سازنده و تخصصی پیش برود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ارتقای روابط ایران و مصر و احتمال تبادل سفرا که سؤال یکی از خبرنگاران بود، اظهار کرد: روابط دو کشور بر اساس نقشه راهی که بین دو وزیر خارجه در دیدار آن‌ها در نیویورک بر مبنای نگاه رؤسای دو کشور ترسیم شده در حال پیگیری است. فضای مثبتی در مناسبات دو کشور وجود دارد و گفت‌وگو‌ها بین دو وزیر خارجه در چند مرحله و دیدار حضوری بین دو رئیس‌جمهور در نشست ریاض و گفت‌وگوی تلفنی اخیر دو رئیس‌جمهور انجام شده است.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: حتما علاقه‌مند هستیم در چارچوب نقشه راه تعریف‌شده بین دو کشور روابط ایران و مصر دو کشور مهم اسلامی و اثرگذار در منطقه گام‌به‌گام ارتقا یابد و شاهد آثار مثبت آن در روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای باشیم. سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره ادعا‌های روز گذشته کامرون وزیر خارجه انگلیس درباره دخالت ایران در حملات در دریای سرخ و از سوی دیگر اظهارات وزیر دفاع انگلیس مبنی بر اینکه آماده اقدام مستقیم در دریای سرخ هستیم، اظهار کرد: در ارتباط با اظهارات کامرون هفته گذشته پاسخ دادم و واضح بود و کفایت می‌کند. درباره گفت‌وگوی تلفنی انجام‌شده بین دو وزیر خارجه ما مفاد اظهارات مطرح‌شده را منتشر کردیم و در پاسخ به ادعا‌های مطرح شده، پاسخ صریح، شفاف و اصولی ایران از زبان وزیر امور خارجه مطرح و ارائه شد.

شفافیت لازم در این خصوص وجود داشت. کنعانی ادامه داد: طرح ادعا‌های بی‌اساس از سوی هیچ مقام و هیچ کشوری از‌جمله مقامات دولت انگلیس که نقش تاریخی، شناخته‌شده، معروف و مشهود در ارتباط با بحران ریشه‌دار فلسطین دارند، این اتهامات و اظهارات مسموع نیست و هیچ فرد منصفی چنین اظهاراتی را از سوی مقامات این کشور نمی‌شنود و قبول نمی‌کند. او تصریح کرد: تحرکات دولت آمریکا و انگلیس در دریای سرخ در راستای نقش‌آفرینی این دو کشور برای تشدید بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه و در آب‌های منطقه به‌ویژه در دریای سرخ است.

به گفته کنعانی این اقدامات هیچ‌گونه کمکی به ارتقای ثبات و امنیت در منطقه نمی‌کند و اقدامات این‌ها نگرانی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درباره امنیت منطقه افزایش می‌دهد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آزادی یک تبعه اسپانیایی توسط ایران که سؤال یکی از خبرنگاران نیز بود، گفت: این اقدام در چارچوب رأفت انسانی و در چارچوب روند قانونی که قوه قضائیه متولی و مسئول آن است صورت گرفته و مراجع ذی‌ربط در این زمینه اطلاع‌رسانی لازم را در صورت نیاز انجام می‌دهند. او درباره خبر منتشرشده درباره متوقف‌شدن مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در عمان گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب التزام خود به روند دیپلماتیک و پایبندی به میز مذاکره جهت بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرف‌ها به برجام آماده است که جمع‌بندی به‌صورت کامل در چارچوب مذاکرات انجام‌شده صورت بگیرد و همه طرف‌ها مسئولانه و متعهدانه به روند مذاکرات برگردند. گزارش‌های متعدد رسانه‌ای مطرح می‌شود که نمی‌شود به تک‌تک این ادعا‌های رسانه‌ای پاسخ دهیم. کنعانی افزود: فضای دیپلماتیک برای انجام دور جدیدی از گفتگو‌ها همچنان وجود دارد و در چارچوب رعایت خطوط قرمز ایران برای دور جدید گفتگو‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به برجام مشکلی نداریم.

 

منبع: شرق

برچسب ها: سیاست خارجی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت