کد خبر: ۶۶۵۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲

محدودیت‌های آمریکا بر تردد دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک

ایالات متحده با محدودیت‌های شدید صدور ویزا و تردد، آزادی عمل هیأت ایرانی در نیویورک را محدود کرده و نقض توافق‌نامه مقر ۱۹۴۷ سازمان ملل عنوان می‌شود.
محدودیت‌های آمریکا بر تردد دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک

مخاطب۲۴، در هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل، محدودیت‌های ایالات متحده علیه هیأت ایرانی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. این محدودیت‌ها شامل تأخیر در صدور ویزا، محدود کردن تعداد اعضای هیأت، و محدودیت‌های شدید تردد دیپلمات‌ها در نیویورک است؛ مسائلی که نقض آشکار توافق‌نامه مقر ۱۹۴۷ و عرف دیپلماتیک و تهدیدی برای اعتبار و بی‌طرفی سازمان ملل محسوب می‌شوند.

در سال ۱۴۰۰، نمایندگان دائم ایران، روسیه، سوریه، کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه با ارسال نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل، نسبت به نقض توافقنامه مقر ۱۹۴۷ اعتراض کرده و خواستار ارجاع موضوع برای حل و فصل از طریق داوری شدند. در این نامه آمده بود که کشور میزبان (ایالات متحده) همچنان روادید نمایندگان این کشور‌ها برای شرکت در رویداد‌های سازمان ملل یا کار در سفارت‌های دائمی را به موقع صادر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید

بر اساس گزارش‌ها، نمایندگان ایرانی پس از دریافت اعلان صدور روادید، مجبور هستند برای دریافت روادید به کشور ثالث سفر کنند و گاهی بین ۱۰ تا ۱۴ روز در آن کشور منتظر بمانند.

محدودیت‌های آمریکا تنها به تأخیر در صدور روادید ختم نمی‌شود؛ دولت این کشور در دوره‌های مختلف، به‌ویژه دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، محدودیت‌های شدیدی برای تردد دیپلمات‌های ایرانی اعمال کرده است. در ژوئن ۲۰۱۹، محدودیت‌های شدید مسیر حرکت وزیر امور خارجه وقت ایران، محمدجواد ظریف، شامل مسیر فرودگاه جان اف کندی، مقر سازمان ملل، محل اقامت نماینده ایران و محدوده شش‌بلک در کوئینز بود. این اقدامات موجب شد ظریف حتی نتواند برای عیادت از مجید تخت روانچی، نماینده وقت ایران در سازمان ملل، در بیمارستان حاضر شود.

کارشناسان حقوق بین‌الملل این محدودیت‌ها را نقض صریح حقوق دیپلماتیک و تعهدات بین‌المللی آمریکا در قبال هیأت‌های دیپلماتیک می‌دانند و تأکید دارند که چنین اقدامات محدودکننده‌ای می‌تواند اعتبار و بی‌طرفی سازمان ملل را تحت تأثیر قرار دهد.

برچسب ها: سازمان ملل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آغاز درمان بیماران با واکسن mRNA سرطان در روسیه آغاز درمان بیماران با واکسن mRNA سرطان در روسیه
دانشمندان روسیه اعلام کردند که نخستین واکسن شخصی‌سازی‌شده mRNA برای درمان سرطان طی یک تا یک‌ونیم ماه آینده وارد مرحله درمان بیماران خواهد شد.
اختلال در سخنرانی اردوغان؛ گمانه‌زنی درباره نقش موساد+ فیلم اختلال در سخنرانی اردوغان؛ گمانه‌زنی درباره نقش موساد+ فیلم
قطع ناگهانی میکروفن در سخنرانی رجب طیب اردوغان موجی از گمانه‌زنی‌ها را در ترکیه ایجاد کرده و برخی رسانه‌ها احتمال دخالت موساد را مطرح کرده‌اند.
مراسم توپ طلای ۲۰۲۵، برنده توپ طلا مشخص شد مراسم توپ طلای ۲۰۲۵، برنده توپ طلا مشخص شد
مراسم توپ طلای فرانس فوتبال به انتخاب برترین‌های فوتبال جهان اختصاص دارد، برنده توپ طلا را ۱۸۰‏‎ ‎روزنامه‌نگار از ۱۰۰ کشور برتر رده‌بندی فیفا ‏انتخاب می‌کنند
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
ایران مکزیک در فروردین ایران مکزیک در فروردین
مهدی تاج رئیس فدراسیون به همراه مهدی محمدنبی نایب رییس و مدیر تیم ملی، امید جمالی مدیر بخش بین الملل و مهدی خراطی رئیس دپارتمان تیم های ملی ظهر امروز با حضور در سفارت مکزیک در جمهوری اسلامی ایران با گییرمو پوئنته اوردوریکا دیدار و گفتگو کردند.
شعبده بازی‌های ایلان ماسک با گروک شعبده بازی‌های ایلان ماسک با گروک
گروک، چت‌بات هوش مصنوعی شرکت xAI، با دسترسی لحظه‌ای به اخبار و ترند‌های شبکه اجتماعی X و لحن غیررسمی و شوخ‌طبعانه، تجربه‌ای متفاوت از گفت‌و‌گو با ربات‌ها ایجاد کرده است؛ ابزاری که می‌تواند از تولید محتوا و آموزش گرفته تا تحلیل داده و برنامه‌نویسی به کاربران کمک کند.
وزیر علوم: عفو رهبری شامل دانشجویان زندانی هم هست وزیر علوم: عفو رهبری شامل دانشجویان زندانی هم هست
وزیر علوم اعلام کرد عفو رهبری تنها شامل دانشجویان زندانی می‌شود و تعداد آنان بیش از سه یا چهار نفر نیست؛ همچنین دانشجویان محروم‌شده به کلاس بازگشتند.
برگزیده
آماده‌باش ارتش مصر در مرزها همزمان با جنگ غزه آماده‌باش ارتش مصر در مرزها همزمان با جنگ غزه
با تشدید عملیات زمینی اسرائیل در غزه و افزایش آوارگان فلسطینی، ارتش مصر در مرز‌های شرقی به حالت آماده‌باش درآمد تا مانع مهاجرت اجباری به سینا شود.
عراقچی: طرح ایران معقول است، اروپا از گود خارج شده عراقچی: طرح ایران معقول است، اروپا از گود خارج شده
سید عباس عراقچی، وزیر خارجه، از ارائه طرحی قابل اجرا به اروپایی‌ها خبر داد و با انتقاد از بهانه‌جویی‌های غرب تأکید کرد زمان ورود شورای امنیت برای جایگزینی دیپلماسی با تقابل فرا رسیده است.
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
صفحه خبر بالای تصاویر