کد خبر: ۶۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

این سنگ ریزه‌ها پس از انداختن توسط زائران، از چند مرحله عبور می‌کنند، ابتدا در پایین حوض‌های جمرات فرود می‌آیند و سپس وارد سیستم خودکار می‌شوند تا جمرات از غیر جمرات جداسازی شود.
هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

به گزارش مخاطب۲۴ _ الجزیره در گزارشی با عنوان «سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟» آورده است: سالانه بیش از یک هزار تن سنگ ریزه در ایام حج به سمت شیطان پرتاب می‌شود که در صورت عدم وجود مکانیسمی خاص برای جابه جایی این آنها، متراکم و به یک کوه تبدیل می‌شوند.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

در موسم حج، زائران در سه روز تشریق یعنی رمی اولی، وُسطی و عقبه، به سمت شیطان سنگ پرتاب می‌کنند و حجاج جمرات را از منا یا مزدلفه که مقادیری از سنگ ریزه‌های کوچک است، می‌گیرند.

 

برخی از علمای اسلام، رمی جمرات را دشنام دادن به شیطان و تحقیر و مخالفت با او و پیروی از سنت پیامبر (ص) می‌دانند که در این رابطه فرموده اند: مناسک خود را از من بگیرید.

اما این سنگ ریزه‌های جمرات پس از پرتاب زائران به کجا می‌روند؟ پاسخ این است که این سنگ ریزه‌ها پس از انداختن توسط زائران، از چند مرحله عبور می‌کنند، ابتدا در پایین حوض‌های جمرات فرود می‌آیند و سپس وارد سیستم خودکار می‌شوند تا جمرات از غیر جمرات جداسازی شود.

در پایین پل جمرات، راز مونتاژ سنگ ریزه‌ها نهفته است، جایی که این سنگ ریزه‌ها با کمربند‌های بزرگی جمع آوری شده و سپس بعد از جمع آوری توسط یک سیستم خودکار جابه جا می‌شوند. این سیستم همچنین حسگر‌هایی برای مرتب سازی و جداسازی شن‌ها از سنگ ریزه‌ها دارد.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

سیستم بالابر خودکار به تسریع ذخیره سازی سنگ‌ها در زیر زمین تاسیسات پل جمرات کمک می‌کند و از طریق دروازه‌های الکترونیکی واقع در طبقه‌های این پل، سنگ ریزه‌ها به خودرو‌های کمپرسور منتقل می‌شود.

سپس سنگ ریزه‌ها به عنوان زباله در محل‌های دفن زباله دفن می‌شود و مقادیر دفن شده طبق آمار‌های رسمی، سالانه حدود یک هزار تن تخمین زده می‌شود.

همچنین پروژه جمرات شامل ۱۱ ورودی و ۱۲ خروجی در چهار جهت دارد و علاوه بر آن یک بالگرد اضطراری، تونل‌های زیر زمینی و یک سیستم خنک کننده پیشرفته در این پروژه دیده شده است. سیستم خنک کننده به گونه‌ای کار می‌کند تا دمای مناطق اطراف جمرات را تا حدود ۲۹ درجه کاهش دهد.

این پروژه یکی از برجسته‌ترین پروژه‌هایی است که عربستان سعودی برای تامین امنیت زائران، جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی ناشی از ازدحام شدید هنگام رمی جمرات، مایل به اجرای آن بوده است.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

پل جمرات از زمان ساخت آن در سال ۱۹۷۴ میلادی، با گسترش ۴۰ متری خود، و ایجاد دو ضلع شرقی و غربی به عنوان ورودی و دو ضلع شمالی و جنوبی به عنوان خروجی زائران، شاهد توسعه‌های متعددی بوده است.

همچنین در سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۷، طول و عرض پل جمرات نیز توسعه داده شد به طوری که مساحت کلی آن به ۵۷ هزار و ۶۰۰ متر مربع رسید.

بالاخره در سال ۱۹۹۵ و سال ۲۰۰۵ پل جمرات وارد مرحله جدیدی از ساماندهی و توسعه شد که مهم‌ترین این اصلاحات، تغییر شکل و ساختار پل و حوض‌های رمی جمرات بود و این حوض‌ها از حالت دایره‌ای به حالت بیضی تغییر شکل پیدا کردند.

منبع: فرارو 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر