کد خبر: ۳۷۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵

کرونا برای سومین سال حج را لغو می‌کند؟

«امیکرون» محدودیت‌های عمره را دوباره به مکه برگردانده است، فاصله‌گذاری اجتماعی دوباره در مسجدالحرام اعمال شده و تعداد زائران از ۷۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر در روز کاهش یافته است. سرنوشت حج نیز هنوز مشخص نشده است. مسؤولان حج در ایران می‌گویند عربستان تا کنون اظهارنظر رسمی درباره حج ۱۴۰۱ نداشته است.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، با وجود این شرایط که سفر زائران خارجی را به عربستان دوباره محدود کرده است، شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و سازمان حج و زیارت آخرین تحولات درباره حج آینده و دیگر سفر‌های زیارتی را بررسی کرد. اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ به تماس‌هایی با شرکت‌های سعودی برای اطلاع از وضعیت حج اشاره کرد و گفت: در سطح وزارت حج و عمره عربستان و اخبار رسمی منتشرشده، تاکنون هیچ‌گونه اظهارنظر رسمی درباره حج ۱۴۴۳ قمری (۱۴۰۱ خورشیدی) صورت نگرفته است.

کرونا برای سومین سال حج را لغو می‌کند؟
بی‌اطلاعی کشور‌ها از سرانجام حج درحالی است که در سال‌های پیش از کرونا، عربستان در همین ماه‌ها کشور‌ها را برای مذاکره درباره تعیین سهمیه و شرایط حضور زائران خارجی فرامی‌خواند، اما برای حج آینده، هنوز هیچ یک از کشور‌های اسلامی را دعوت به مذاکره نکرده است. عربستان از زمان شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، مناسک حج واجب را به جمعیتی محدود از زائران ساکن در این کشور محدود کرده است و هر بار، در آخرین لحظه کشور‌ها را از این تصمیم مطلع و به نوعی آن‌ها را از به اجرا گذاشتن محدودیت بدون نظرخواهی از سایر کشورها، غافلگیر کرده است.

عربستان قوانین سختگیرانه‌ای را برای حضور زائران در مراسم عمره و حج به اجرا گذاشته است که بر این اساس، تنها زائران واکسینه‌شده که در تماس با افراد بیمار و مبتلا به کووید نبوده‌اند و به نوعی گزینش شده‌اند، امکان حضور در این دو مراسم مذهبی و زیارتی را دارند.

برگزار نشدن حج در دو دوره گذشته، صف انتظار را برای زائران ایرانی نیز طولانی‌تر کرده است؛ در ایران نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حج هستند، برخی از این افراد ۱۴ یا ۱۵ سال در نوبت بوده‌اند. از بین این زائران، حدود ۷۰ هزار نفر برای حج ۹۸ ثبت‌نام کرده بودند که با شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن حج برای زائران خارجی، آن زائران نیز از سفر بازماندند.

شورای برنامه‌ریزی حج و عمره همچنین آخرین وضعیت سفر زیارتی به سوریه و عراق را بررسی کرد. علی‌رضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ یادآور شد که تاکنون چهار گروه ۲۵ نفره در قالب کاروان‌های زیارتی به دمشق اعزام شده‌اند و افزود: با توجه به پیش‌ثبت‌نامی که برای سفر زیارتی سوریه در تمام استان‌ها انجام خواهد شد سامان‌دهی و برنامه‌ریزی برای اعزام مشتاقان این سفر معنوی صورت خواهد گرفت.

محمد آزاد ـ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت ـ هم از توافقات جدید با شرکت‌های هواپیمایی داخلی برای تامین بلیت سفر هوایی کاروان‌های زیارتی به عراق خبرداد و آن را گام مثبتی برای تامین حقوق زائران و تهیه بلیت با قیمت مناسب دانست.

ایران با کاهش محدودیت‌های کرونا، سفر زیارتی به عراق و سوریه را از سر گرفته است. سفر‌های کاروانی به این دو کشور درحال حاضر به صورت هوایی و بدون ویزا انجام می‌شود. هزینه سفر زیارتی هوایی به هر دو کشور مبلغی در حدود ۹ تا ۱۰ میلیون تومان است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر