کد خبر: ۶۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

این سنگ ریزه‌ها پس از انداختن توسط زائران، از چند مرحله عبور می‌کنند، ابتدا در پایین حوض‌های جمرات فرود می‌آیند و سپس وارد سیستم خودکار می‌شوند تا جمرات از غیر جمرات جداسازی شود.
هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

به گزارش مخاطب۲۴ _ الجزیره در گزارشی با عنوان «سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟» آورده است: سالانه بیش از یک هزار تن سنگ ریزه در ایام حج به سمت شیطان پرتاب می‌شود که در صورت عدم وجود مکانیسمی خاص برای جابه جایی این آنها، متراکم و به یک کوه تبدیل می‌شوند.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

در موسم حج، زائران در سه روز تشریق یعنی رمی اولی، وُسطی و عقبه، به سمت شیطان سنگ پرتاب می‌کنند و حجاج جمرات را از منا یا مزدلفه که مقادیری از سنگ ریزه‌های کوچک است، می‌گیرند.

 

برخی از علمای اسلام، رمی جمرات را دشنام دادن به شیطان و تحقیر و مخالفت با او و پیروی از سنت پیامبر (ص) می‌دانند که در این رابطه فرموده اند: مناسک خود را از من بگیرید.

اما این سنگ ریزه‌های جمرات پس از پرتاب زائران به کجا می‌روند؟ پاسخ این است که این سنگ ریزه‌ها پس از انداختن توسط زائران، از چند مرحله عبور می‌کنند، ابتدا در پایین حوض‌های جمرات فرود می‌آیند و سپس وارد سیستم خودکار می‌شوند تا جمرات از غیر جمرات جداسازی شود.

در پایین پل جمرات، راز مونتاژ سنگ ریزه‌ها نهفته است، جایی که این سنگ ریزه‌ها با کمربند‌های بزرگی جمع آوری شده و سپس بعد از جمع آوری توسط یک سیستم خودکار جابه جا می‌شوند. این سیستم همچنین حسگر‌هایی برای مرتب سازی و جداسازی شن‌ها از سنگ ریزه‌ها دارد.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

سیستم بالابر خودکار به تسریع ذخیره سازی سنگ‌ها در زیر زمین تاسیسات پل جمرات کمک می‌کند و از طریق دروازه‌های الکترونیکی واقع در طبقه‌های این پل، سنگ ریزه‌ها به خودرو‌های کمپرسور منتقل می‌شود.

سپس سنگ ریزه‌ها به عنوان زباله در محل‌های دفن زباله دفن می‌شود و مقادیر دفن شده طبق آمار‌های رسمی، سالانه حدود یک هزار تن تخمین زده می‌شود.

همچنین پروژه جمرات شامل ۱۱ ورودی و ۱۲ خروجی در چهار جهت دارد و علاوه بر آن یک بالگرد اضطراری، تونل‌های زیر زمینی و یک سیستم خنک کننده پیشرفته در این پروژه دیده شده است. سیستم خنک کننده به گونه‌ای کار می‌کند تا دمای مناطق اطراف جمرات را تا حدود ۲۹ درجه کاهش دهد.

این پروژه یکی از برجسته‌ترین پروژه‌هایی است که عربستان سعودی برای تامین امنیت زائران، جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی ناشی از ازدحام شدید هنگام رمی جمرات، مایل به اجرای آن بوده است.

هزار تن سنگ ریزه‌های رمی جمرات، به کجا می‌روند؟

پل جمرات از زمان ساخت آن در سال ۱۹۷۴ میلادی، با گسترش ۴۰ متری خود، و ایجاد دو ضلع شرقی و غربی به عنوان ورودی و دو ضلع شمالی و جنوبی به عنوان خروجی زائران، شاهد توسعه‌های متعددی بوده است.

همچنین در سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۷، طول و عرض پل جمرات نیز توسعه داده شد به طوری که مساحت کلی آن به ۵۷ هزار و ۶۰۰ متر مربع رسید.

بالاخره در سال ۱۹۹۵ و سال ۲۰۰۵ پل جمرات وارد مرحله جدیدی از ساماندهی و توسعه شد که مهم‌ترین این اصلاحات، تغییر شکل و ساختار پل و حوض‌های رمی جمرات بود و این حوض‌ها از حالت دایره‌ای به حالت بیضی تغییر شکل پیدا کردند.

منبع: فرارو 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
قیمت برنج هم رکورد شکست؟ قیمت برنج هم رکورد شکست؟
قیمت برنج ایرانی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و خرید این کالای اساسی برای بسیاری از خانوارها در شرایط تورمی امروز به‌طور محسوسی تغییر یافته است.
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر