کد خبر: ۶۵۳۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳

نقشه اسرائیل برای اشغال غزه

اشغال کامل نوار غزه در چارچوب یک طرح جدید است که کابینه امنیتی اسرائیل با حمایت آمریکا طراحی کرده است و رسانه‌های بین‌المللی درباره خطرات مرگبار آن هشدار می‌دهند.
نقشه اسرائیل برای اشغال غزه

مخاطب ۲۴، کابینه امنیتی اسرائیل روز جمعه در اقدامی که حاکی از تشدید خطرناک اوضاع در جنگ غزه است طرحی را برای اشغال کامل این باریکه تصویب کرد که با تصرف شهر غزه و آوارگی اجباری ساکنان آن آغاز می‌گردد، در همین زمینه، کارشناسان و ناظران بین‌المللی درباره خطرات متعدد تصمیم نوارغزه هشدارمی‌دهند. رسانه‌های انگلیسی و آمریکایی در گزارش‌های خود جزئیات مربوط به طرح اشغال غزه و ابعاد انسانی، سیاسی و نظامی آن و همچنین واکنش‌های متفاوت به این طرح را بررسی کردند، روزنامه انگلیسی آی پیپر به نقل از دفتر بنیامین نتانیاهو، مدعی شد که این طرح شامل «اصولی برای پایان دادن به جنگ غزه، ارائه کمک‌های بشردوستانه در خارج از مناطق جنگی و واگذاری نوار غزه به یک دولت غیرنظامی است».

آوارگی اجباری ساکنان شهرغزه

این رسانه انگلیسی تاکید کرد: طرح تل آویو با تصرف خود شهر غزه و اخراج اجباری ساکنان آن به سمت جنوب به ویژه منطقه ساحلی المواصی آغاز می‌گردد. طبق گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، آمریکا از طریق یک زیرساخت موقت غیرنظامی پشتیبانی لجستیکی و بشردوستانه برای این طرح ارائه خواهد داد و ناظران تخمین می‌زنند که سیطره بر شهر غزه و مناطق مرکزی تقریبا ۵ ماه طول می‌کشد، بر اساس این گزارش، در حالی که نتانیاهو ادعا دارد این طرح برای ریشه کن کردن حماس و تضمین امنیت است، اما کارشناسان و ناظران امور تایید می‌کنند که این گام می‌تواند منجر به موج جدیدی از آوارگی، تشدید بحران قحطی که سراسر غزه را فرا گرفته و به خطر افتادن جان اسرای صهیونیستی در غزه شود.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه گزارش داد که انتقال ساکنان شهر غزه به مناطق جایگزین، حدود دو ماه طول خواهد کشید، احمد سالم، شهروند ۳۵ ساله فلسطینی که پدر ۳ فرزند است و در شهر غزه زندگی می‌کند، در گفت‌و‌گو با واشنگتن پست اعلام کرد: من نمی‌دانم که آنها می‌خواهند ما را به کجا تبعید کنند؟ غزه خیلی کوچک بوده و زندگی در چنین شرایطی بسیار دشوار است.

محمد سعید مرتجی، شهروند ۵۲ ساله اهل شهر غزه که سرطان دارد و دارای چهار فرزند است نیز گفت: ما انتظار بدترین سناریو‌ها را از طرح اشغال غزه داریم و پیش از صدور رسمی دستور تخلیه، مقدمات این جابجایی آغاز شده بود.                                                                                                               آهارون برگمن، کارشناس نظامی از دانشکده کینگ لندن نیز گفت: با توجه به اینکه تقریباً ۹۰ درصد جمعیت غزه آواره شده‌اند طرح اشغال غزه منجر به آوارگی بیشتر خواهد شد. هرگونه اشکال کامل غزه، رساندن کمک‌ها را به این باریکه بسیار پیچیده‌تر از قبل خواهد کرد و کل غزه عملاً به منطقه جنگی تبدیل می‌گردد.

موانع و چالش‌های اشغال غزه

وی گفت که ارتش اسرائیل کاملاً از نظر تجهیزات و نیروی انسانی فرسوده شده و برای اشغال ۲۵ درصد باقیمانده غزه، به بسیج نیرو‌های ذخیره نیاز دارد و همه نیرو‌ها اکنون کاملا خسته شده‌اند، در حال حاضر حدود ۴ لشکر نظامی در نوار غزه وجود دارد؛ در حالی که برای اشغال کامل نوار غزه حداقل به شش لشکر نیاز است.   رابرت کایست پنفولد، مدرس امنیت بین الملل در دانشکده کینگ لندن هم به نوبه خود هشدار داد که گسترش اشغالگری در غزه با توجه به اینکه ۸۰ درصد جمعیت این باریکه تنها در ۲۰ درصد مساحت آن جمع شده‌اند بحران قحطی را به شکل وحشتناکی تشدید می‌کند.

روزنامه انگلیسی آی پیپر گزارش داد که کارشناسان هشدار می‌دهند اشغال کامل غزه جان اسرای اسرائیل را هم در این باریکه به خطر می‌اندازد؛ زیرا احتمال کشته شدن آنها توسط نیرو‌های خودی ارتش وجود دارد. این طرح همچنین با مخالفت‌هایی در درون خود ارتش نیز مواجه است و ایال زامیر، رئیس ستاد آن تاکید دارد که نیرو‌ها خسته شده‌اند و تجهیزات و نیروی انسانی کافی وجود ندارد؛ به ویژه اینکه طرح اشغال غزه نیازمند بسیج گسترده نیرو‌های ذخیره، آن هم در بحبوحه مخالفت عمومی فزاینده با ادامه جنگ است.                                                                                                                                                                   به گزارش این رسانه انگلیسی، تحلیلگران معتقدند که وزرای افراطی کابینه نتانیاهو به ویژه اسموتریچ و بن گویر در تلاشند تا اشغال موقت غزه را به اشغال دائمی تبدیل کنند و فلسطینی‌ها را از این باریکه آواره کنند تا راه برای اسکان مجدد صهیونیست‌ها هموار شود.

برچسب ها: جنگ غزه
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.