کد خبر: ۶۴۹۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۲

پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

خبرگزاری انگلیسی نوشته دیپلمات‌های ارشد کشور‌های اروپایی در گفت‌وگوی استانبول قصد دارند، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.
پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

به گزارش مخاطب ۲۴: فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است روز جمعه برای نخستین بار پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به سایت‌های هسته‌ای ایران، با مقامات ایرانی دیدار مستقیم داشته باشند تا میزان آمادگی تهران برای مصالحه جهت جلوگیری از اعمال تحریم‌ها را بسنجند.

مذاکرات روز جمعه بین دیپلمات‌های ارشد تروئیکای اروپایی و تیم مذاکره‌کننده ایران در استانبول برگزار خواهد شد.

آمریکا پیش از حملات تجاوزکارانه خود به ایران در ماه ژوئن، پنج دور مذاکره با ایران انجام داده بود. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفته است این حملات «برنامه‌ای را نابود کرده‌اند» که واشنگتن و رژیم صهیونیستی ادعا می‌کنند هدف آن ساخت بمب هسته‌ای بوده؛ ادعایی که ایران بار‌ها آن را رد کرده است.

طبق گزارش رویترز، دیپلمات‌های اروپایی و ایرانی می‌گویند در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی برای ازسرگیری مذاکرات ایران با آمریکا وجود ندارد، اما طرفین اروپایی می‌گویند مذاکرات باید به دلیل توقف بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران و نزدیک شدن به ضرب‌الاجل ۱۸ اکتبر - زمان انقضای مفاد برجام - از سر گرفته شود.

آنها همچنین خواستار شفاف‌سازی درباره محل نگهداری حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا هستند که از زمان حملات ماه گذشته، سرنوشت آن نامشخص مانده است.

«یوهان وادفول» وزیر خارجه آلمان تاکید کرده است: «ما مصمم هستیم که همه تلاش خود را برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک به کار بگیریم.»

بر اساس مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ رسمیت بخشیده، امکان بازگردانده شدن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران (موسوم به مکانیسم ماشه) پیش از انقضای کامل توافق وجود دارد.

رویترز نوشته سه کشور اروپایی که نمی‌خواهند با پایان یافتن رسمی توافق، اهرم فشار خود را از دست بدهند، هشدار داده‌اند که اگر توافق جدیدی درباره برنامه هسته‌ای حاصل نشود، مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد. این اقدام به بازگرداندن تمامی تحریم‌های قبلی سازمان ملل علیه ایران منجر خواهد شد.

با توجه به اینکه روسیه — یکی از متحدان ایران — در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند که آخرین فرصت برای فعال‌سازی این مکانیسم، پایان ماه اوت (اواخر مرداد) خواهد بود.

سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی گفته‌اند که محور اصلی نشست استانبول، مکانیسم ماشه خواهد بود.

آنها گفته‌اند که کشور‌های اروپایی قصد دارند در این جلسه، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

در عوض، ایران باید در مورد مسائل مهم از جمله مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و پاسخگویی در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، تعهداتی را ارائه دهد.

یک مقام دولت آمریکا نیز گفته که واشنگتن با تروئیکای اروپایی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، هماهنگ است.

«کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه و در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در نیویورک از سفر تیم فنی آژانس به ایران در هفته‌های پیش‌رو خبر داد، اما اعلام کرد این تیم فنی از تاسیسات هسته‌ای بازدید نخواهد کرد.

غریب‌آبادی هشدار داد که فعال‌سازی مکانیسم ماشه با پاسخ ایران مواجه خواهد شد و گزینه خروج از ان‌پی‌تی روی میز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفته است: برای ورود به مذاکرات با طرف آمریکایی، چند اصل مهم است؛ جلب اعتماد ایران و اینکه ایران به آمریکا به هیچ وجه اعتماد ندارد، عدم استفاده از مذاکرات به‌عنوان سکویی برای دستورکار‌های پنهان مانند اقدام نظامی، هرچند ایران آمادگی همه جانبه خواهد داشت و احترام و شناسایی حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه شامل غنی سازی مطابق با نیاز‌های مطلوب ایران.

منبع: دیده بان ایران

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی
نمایش «پیانیست» با خلق جهانی استعاری و بدن‌مند، تماشاگر را به فضایی می‌برد که در آن مرز میان انسان و میوه محو می‌شود و مفاهیم قدرت، آگاهی، فرسودگی و حقیقت در قالب شکل‌های تازه‌ای از زیست به صحنه درمی‌آیند. این اثر، نه صرفاً یک نمایش فانتزی، بلکه دستگاهی مفهومی است که از طریق دفرمه‌گی بدن‌ها و زبان، به ساختار‌های سلطه و میل در جهان انسانی طعنه می‌زند. کارگردان در این نمایش تلاش می‌کند اقتداری را که بی‌دلیل یا با دلیل مشکوک بر زندگی روزمره سایه انداخته، در قالب میوه‌هایی مجسم کند که در ظاهر شاداب‌اند، اما از درون گرفتار جبر‌های هستی‌شناسانه هستند.
اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم
اوسمار ویه‌را سرمربی پرسپولیس امروز در نشست خبری خود با سوالی در مورد لحظه عجیب دربی پایتخت مواجه شد.
بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات
بر اساس بخشنامه سراسری معاون وزیر کشور خطاب به تمامی استانداران ساعات کار ادارات دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و ارگان‌های عمومی از اول دی‌ماه ۱۴۰۴ لغایت ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ ظهر تعیین شده است.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم
سرمربی پرتغالی که همیشه روی مسائل روحی بازیکنان حساس است، از رامین خواست با آرامش بیشتری در تمرین حاضر شود و همین تصمیم باعث شد مدافع باتجربه استقلال جلسه دیروز را با دستور سرمربی ترک کند و غیبت او در تصاویر منتشرشده، موجی از شایعات را در رسانه‌ها و میان هواداران ایجاد کند.
ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی
این اشتباه باعث سردرگمی و حتی ناراحتی شد و فیفا را بر آن داشت تا روز بعد، از این بابت پوزش بخواهد. 
روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در روایتی از ماجرای حمله به جلسه شعام گفت: در آن جریانات وقتی خواستند ما را بزنند، زدند، اما خدا نخواست و یک سوراخی بود و توانستیم از آن سالم خارج شویم. البته کلیت قضیه بارها گفته‌ام، برای منی که عمر را کرده‌ام چه چیزی بهتر از آنکه شهید شوم نه اینکه بر اثر بیماری در بستر باشم
برگزیده
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر