مخاطب۲۴- این متخصصان دریافتند زنان مبتلا به بیماری قلبی به ازای هر ۵ واحد افزایش در شاخص توده بدنی یا بیامآی (BMI)، ۳۱ درصد بیشتر در معرض تشخیص سرطان پستان قرار داشتند. در همین حال، زنانی که بیماری قلبی نداشتند، برای همان میزان افزایش بیامآی، ۱۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان بودند.
بیامآی یا شاخص توده بدنی با تقسیم وزن فرد بر مجذور قد او محاسبه میشود و در سراسر جهان به عنوان معیاری برای سنجش کموزنی، وزن نرمال، اضافهوزن یا چاقی به کار میرود.
این تحقیق نشان داد ترکیب اضافهوزن و ابتلا به بیماری قلبی به ۱۵۳ مورد بیشتر سرطان پستان در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال منجر میشود. با این حال، تیم تحقیقاتی دریافت که ابتلا به دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط نیست.
این مطالعه میتواند مشوق پژوهشهای آتی باشد تا زنان دارای سابقه بیماریهای قلبیعروقی را در کارآزماییهای کاهش وزن با هدف پیشگیری از سرطان پستان بگنجانند، زیرا این پژوهش نشان میدهد که کاهش وزن میتواند خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را کاهش دهد.
دکتر «هاینز فریسلینگ»، نویسنده اصلی این پژوهش که در آژانس تخصصی سرطان سازمان جهانی بهداشت فعالیت میکند، گفت: یافتههای این مطالعه میتواند برای تدوین برنامههای غربالگری سرطان پستان بر اساس میزان خطر هر فرد، مبنا قرار گیرد.
برخی مطالعات نشان دادهاند که بافت چربی، مقدار اضافی هورمون استروژن تولید میکند که سطوح بالای آن با سرطان پستان مرتبط دانسته شده است. اوایل امسال هم متخصصان دانمارکی نشان دادند که چاق بودن، احتمال مرگ افراد بهبودیافته از سرطان پستان را تا ۸۰ درصد افزایش میدهد. مشکلات مرتبط با وزن مانند فشار خون و قند خون بالا، همچنین چربی اضافی بدن نیز خطر بازگشت این بیماری را تا ۷۰ درصد بالا میبرد.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان این فرضیه را مطرح کردند که این ترکیب که در پزشکی «سندروم متابولیک» نامیده میشود، در بدن التهاب ایجاد میکند و مانع میشود که سیستم ایمنی بهطور موثر با سلولهای سرطانی مبارزه کند.
این در حالی است که پژوهشهای نگرانکننده نشان دادهاند موارد ابتلا به سرطان پستان در جهان در میان افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است؛ پدیدهای هشداردهنده که کارشناسان را سردرگم کرده است. اوایل امسال هم پیشبینی هشدارآمیزی مطرح شد، مبنی بر اینکه مرگومیر ناشی از سرطان پستان در انگلیس تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
بر اساس یک مطالعه دیگر در همین سال در سطح جهان، تخمین زده میشود که اگر روند کنونی ادامه یابد، سالانه ۳.۲ میلیون مورد جدید سرطان پستان و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.
این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال (در شرایط یائسگی) بهمراتب شایعتر است.
سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در انگلیس است و سالانه جان حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در انگلیس و ۴۲ هزار نفر در ایالات متحده را میگیرد.
با وجود سالها درخواست خیریههای مبارزه با سرطان، هنوز بیش از یکسوم زنان در انگلیس، معاینات منظم انجام نمیدهند در حالی که این کار باید بخشی از یک روال ماهانه باشد تا بتوان در صورت لزوم، بهموقع اقدام کرد.