کد خبر: ۶۴۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵

مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال چیست؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ضمن بیان این موضوع که تمام واکنش‌های شیمایی بدن در محیط آبی اتفاق می‌افتد، بر حفظ حجم آب بدن در فصل گرما تاکید کرد و آب را مناسب‌ترین نوشیدنی در این زمینه برشمرد.
مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال چیست؟

مخاطب۲۴- دکتر مرضیه اکبرزاده - دکترای تخصصی تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت توجه به تدابیر تغذیه‌ای در فصل گرما برای حفظ سلامت بدن و پیشگیری از گرمازدگی، هرگونه کم آبی را موجب آسیب به بافت‌ها و اندام‌های بدن عنوان کرد.

بیشتر بخوانید

او با بیان اینکه آب، مناسب‌ترین نوشیدنی برای تامین میزان آب بدن، به ویژه در روز‌های گرم سال است، اظهار کرد: در فصل گرما به دلیل افزایش تبخیر از سطح پوست و ریه‌ها، اهمیت توجه به حفظ آب موردنیاز بدن ضرورت دارد و بر همین اساس لازم است نسبت به جبران مایعات از دست رفته بدن اقدام کنیم.

اکبرزاده در ادامه به انتخاب‌های متفاوت افراد برای رفع تشنگی در طول روز اشاره کرد و گفت: با توجه به ترکیبات آب و نقشی که در سلامت بدن ایفا می‌کند، به ویژه در فصل گرما، ترجیح بر استفاده از آب به شکل ساده است که توصیه می‌شود از ابتدای صبح، به صورت جرعه جرعه و متناوب، در ساعت‌های مختلف روز مصرف شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز حجم و رنگ ادرار را شاخصی برای آگاهی از وضعیت آب بدن عنوان کرد و افزود: کم حجم بودن و تیره بودن رنگ ادرار، می‌تواند نشانه‌ای از کم آب بودن بدن باشد.

توصیه دیگر اکبرزاده برای حفظ آب بدن در کنار نوشیدن آب، استفاده از چای کمرنگ، آبمیوه‌های طبیعی، نوشیدنی‌های بدون قند و کافئین و میوه‌هایی مانند طالبی و هندوانه بود که به میزان اعتدال، در این فصل توصیه می‌شود؛ اما به یاد داشته باشیم نوشیدنی‌های صنعتی مانند آبمیوه‌های صنعتی به دلیل بالا بودن میزان قند، گزینه مناسبی برای رفع تشنگی نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه یکی از راهکار‌های حفظ آب بدن در فصل گرما، استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها است، سالاد شیرازی را ترکیب مناسبی در این زمینه عنوان کرد.

او برای پیشگیری از کم آبی بدن، پرهیز از غذا‌های پرچرب را به دلیل افزایش نیاز بدن به آب را توصیه کرد.

برچسب ها: گرمازدگی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.