مخاطب ۲۴- آرش روغنی با تشریح توصیههای پزشکی برای جلوگیری از کمآبی بدن و گرمازدگی در فصل تابستان افزود: در تابستان گرمازدگی و کمآبی بدن از خطرناکترین مشکلات سلامت به شمار میرود که میتواند به سرعت پیشرفت کرده و حتی منجر به مرگ شود و در همین خصوص با توجه به اینکه امسال دمای هوای استان گرمتر از سالهای گذشته شده این خطر میتواند بیش از گذشته بروز کند.
وی افزود: از آنجا که در فصل تابستان بدن برای خنک نگه داشتن خود بیشتر عرق میکند و این تعریق شدید در صورت جبران نشدن منجر به کمآبی و در مراحل بعدی گرمازدگی میشود و این مشکل برای کودکان، سالمندان و افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند بیش از دیگران رخ میدهد.
این پزشک عمومی مصرف مداوم آب را یکی از راهکارهای جبران کمآبی بدن در تابستان عنوان کرد و گفت: توصیه میشود دستکم هشت لیوان آب در روز نوشیده شود و این در حالی است که باید از نوشیدنیهای کافئیندار و شیرین نظیر قهوه، نوشابه و چای زیاد در این فصل پرهیز شود چراکه باعث از دست رفتن آب بدن میشود.
روغنی تصریح کرد: مصرف میوهها و سبزیجات پرآب نظیر هندوانه، خیار، طالبی، کاهو و کرفس از جمله میوهها و سبزیجاتی است که آب زیادی دارد و در کنار تامین آب بدن ویتامینها و مواد معدنی هم به بدن میرساند که توصیه میشود در برنامه غذایی افراد به ویژه در فصل تابستان قرار داده شود.
وی با تاکید بر پرهیز از قرار گرفتن طولانی مدت در آفتاب توصیه کرد: از ساعت ۱۰ تا چهار بعدازظهر از قرار گرفتن در محیطهای باز دارای نور مستقیم آفتاب پرهیز شود و از آنجا که چهارمحال و بختیاری ارتفاع بالایی از سطح دریا دارد نور آفتاب در این استان از شدت بیشتری برخوردار است و اثرات مخرب آن بر پوست و بدن نیز بیشتر است.
این پزشک عمومی خشکی دهان و تشنگی شدید را از علائم کمآبی برشمرد و گفت: سرگیجه، خستگی، کاهش تعریق و سردرد از دیگر علائم هشدار دهنده کمآبی بدن است که در صورت مشاهده این علائم توصیه میشود فرد بلافاصله آب بنوشد.
روغنی با اشاره به اینکه در فصل تابستان از رژیم غذایی سبک و پرآب، سالادها و سوپ بیشتر در رژیم غذایی استفاده شود یادآور شد: غذاهای سنگین، چرب و پرادویه میتواند سبب تعریق زیاد و کمآبی بدن شود.