کد خبر: ۶۹۰۶۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۷

مناظره کاشانی و اردستانی؛ برنده اخلاق است

نحوه برخورد و مناظره کاشانی با محوریت موضوع شهادت حضرت زهرا بحثی داغ در فضای مجازی به وجود آورده که نکته بارز آن رعایت ادب کاشانی در آگاهی به موضوعات حساس بود که شیعیان به احساسات دینی‌شان آسیبی وارد نشود.
مناظره کاشانی و اردستانی؛ برنده اخلاق است

یه گزارش مخاطب۲۴، مناظره روز گذشته حجت الاسلام حامد کاشانی (خطیب و سخنران برجسته شیعه) و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی (پژوهشگر و مدرس حوزه) با محوریت «مظلومیت و شهادت حضرت زهرا (س)» خیلی زود به بحثی داغ در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی تبدیل شد.

نکته بارزی که در واکنش‌ها به این مناظره پر رنگ بود جزئیات رعایت ادب توسط حامد کاشانی در موضوع حساس شهادت حضرت زهرا (س) موضوع شهادت حضرت زهرا (س) برای شیعیان «ناموسی» است و هرگونه بحثی می‌تواند به احساسات دینی آسیب بزند.

کاشانی با وجود حساسیت، متانت و ادب را اولویت داد:پذیرش مشروط: پیش از مناظره، تأکید کرد: «بحث در نهایت احترام و ادب میان طرفین برگزار شود» و موضوع را صرفاً به مظلومیت و شهادت محدود کرد، تا از انحراف جلوگیری شود.

ماجرای دیگر که خیلی‌ها آن را به عنوان یک الگوی سازنده برای کل روحانیون و حوزویان دانستند تسلط حجت الاسلام حامد کاشانی بر موضوع بود.

کنترل هیجان

کنترل هیجان هم در این مناظره توسط حامد کاشانی زبان زد شد، کاشانی چندین بار از روضه‌خوانی پرهیز کرد و گفت: «تلاش کردم کار را به روضه نکشانم»، تا بحث علمی بماند. وی حتی در برابر تناقضات اردستانی، با صبوری پاسخ داد و از برچسب‌زنی اجتناب ورزید.

حفظ احترام به مقدسات

کاشانی گفت: «بیان ایشون بی‌ضابطه هست. می‌ترسم یه کلمه دیگری بگم، اسایه ادب بشه»، که نشان‌دهنده خودکنترلی وی در برابر بی‌پرنسیپی طرف مقابل بود.

جلوگیری از حاشیه: وی بحث را بر منابع متقن (قرآنی، حدیثی، تاریخی) متمرکز کرد و از تهییج احساسات پرهیز نمود، که در موضوعی مانند شهادت (که می‌تواند به غم و خشم منجر شود)، الگویی از بردباری است.

این متانت، نه تنها بحث را علمی نگه داشت، بلکه آبرو و جایگاه حضرت زهرا (س) را حفظ کرد، همان‌طور که حجت‌الاسلام پناهیان در پیامی تشکرآمیز نوشت: «از شیخ حامد کاشانی به دلیل مناظره علمی... و آبرو داری برای مقام حضرت صدیقه زهرا (س) تشکر می‌کنم».

منبع: خبرگزاری دانشجو

برچسب ها: مناظره اخبار داغ
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.