کد خبر: ۶۴۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۴
چه چیز‌هایی بخوریم و نخوریم؟

مقابله با گرما زدگی با تغذیه صحیح

استاد تمام گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با افزایش دمای هوا در فصل تابستان، خطر گرمازدگی به یکی از نگرانی‌های اصلی تبدیل می‌شود، لذا نقش حیاتی تغذیه در پیشگیری و درمان گرمازدگی بسیار موثر است.
مقابله با گرما زدگی با تغذیه صحیح

مخاطب۲۴- منصور شهرکی با تشریح نقش تغذیه در پیشگیری و درمان گرمازدگی اظهار کرد: گرمازدگی از مشکلات شایع فصل تابستان است که در صورت عدم پیشگیری و درمان به‌موقع، می‌تواند سلامت و حتی زندگی افراد را تهدید کند.

وی با اشاره به علائم گرمازدگی گفت: این حالت زمانی رخ می‌دهد که بدن نتواند دمای خود را تنظیم کند و دمای داخلی به‌صورت غیرطبیعی افزایش یابد و علائم آن از خستگی و سرگیجه تا تهوع، مشکلات تنفسی و قلبی متغیر است و در موارد شدید، حتی منجر به از دست دادن هوشیاری و آسیب به اعضای حیاتی بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی با تأکید بر اهمیت تغذیه مناسب، افزود: انتخاب غذا‌ها و نوشیدنی‌های صحیح به بدن کمک می‌کند تا در برابر گرمای شدید مقاومت کرده و از بروز گرمازدگی جلوگیری کند.

شهرکی گفت: مصرف کافی آب، مهم‌ترین عامل پیشگیری از کم‌آبی و گرمازدگی است، نوشیدن آب خنک به‌طور منظم، به‌ویژه در هوای گرم، ضروری است و همراه داشتن آب خنک خارج از منزل، به‌ویژه برای سالمندان حیاتی است.

وی ادامه داد: استفاده از نوشیدنی‌های حاوی مواد معدنی مانند نوشیدنی‌های ورزشی برای جایگزینی سدیم، پتاسیم و منیزیم توصیه می‌شود.

وی مصرف میوه‌ها و سبزیجات پرآب را برای تنظیم دمای بدن موثر عنوان کرد و گفت: در مواقع گرمازدگی باید از خوردن غذا‌های سنگین و پرچرب پرهیز شود و جایگزینی غذا‌های سبک و خنک‌کننده به‌جای غذا‌های دیرهضم و چرب توصیه می‌شود.

شهرکی گفت: مصرف وعده‌های کوچک و متعدد به جای وعده‌های حجیم، از افزایش دمای داخلی بدن جلوگیری می‌کند. قهوه و نوشیدنی‌های شیرین موجب کم‌آبی بدن می‌شوند و کاهش مصرف غذا‌های شور ضروریست.

وی در پایان هشدار داد: گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است و در صورت بروز علائم شدید، باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه شود و با رعایت اصول تغذیه‌ای می‌توان از خطرات ناشی از گرمای شدید جلوگیری کرد.

برچسب ها: گرمازدگی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.